Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vau, mitkä maisemat! Tämän majatalon huikea sijainti jättää sanattomaksi

Swiss-image.ch / Roland Gerth artikkelin kuva
Hostellit
Sveitsiläisen vuoristomajatalon sijainti hurmaa kävijän.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.08.2016
facebook   whatsapp

Kaikkien aikojen majatalomaisema?

Sveitsiin suuntaavalle matkailijalle upeat vuoristomaisemat tuskin tulevat yllätyksenä, mutta Appenzellin Alpeilta löytyvä majatalo vie huimat näköalat seuraavalle tasolle.

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli on rakennettu kiinni kallionrinteeseen Sveitsin itäosassa sijaitsevalle Ebenalpin vuorelle. Kohteen nimi voi näkyä kirjoitettuna myös muodossa Äscher, vaikka majatalo käyttääkin virallisesti Aescher-nimeä.

Kyseessä on varsin vaatimaton majatalo – vaeltajat yöpyvät useamman henkilön makuusaleissa, eikä suihkumahdollisuutta ole. Kauniimpia maisemia ja dramaattisempaa sijaintia saa kuitenkin hakea.

Majatalo on avoinna toukokuusta marraskuuhun. Paikan päälle pääsee nousemalla Wasserauenin kylästä lähtevällä köysiradalla, joka vie yli 1 600 metrin korkeuteen. Köysirata-asemalta on noin 15 minuutin patikkamatka majatalolle.

Majatalon yhteydessä toimivan ravintolan tarjonnasta suositellaan erityisesti rostia eli suomalaisillekin tuttuja röstiperunoita, jotka ovat paikan erikoisuus. Vieraille tarjoillaan aamiaista, lounasta ja illallista.

Appenzellin alueella on paljon vaellusreittejä sekä mahdollisuus poiketa Wildkirchlin luolissa. Nämä huikeat vuoristomaisemat löytyvät vain parin tunnin ajomatkan päässä Zürichista.

Ebenalpin köysirata Sveitsissä
Köysirata vie Ebenalpin huipulle.
Sveitsin Ebenalp
Alueella on vieraille huikeat patikointimaisemat.

Lähde: Berggasthaus Aescher-Wildkirchli, Switzerland Tourism
Kuvat: Swiss-images.ch / Roland Gerth, Switzerland Tourism / Christof Sonderegger

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.