Hyppää sisältöön

Tämä erikoinen paikka on tuore vuoden hostelli!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.01.2015
Vuoden 2015 hostelliksi on valittu maatilan yhteydessä toimiva Vaihelan tila, jossa vierailija voi tavata muun muassa villisikoja.

Maatilaelämä tutuksi hostellimajoituksen avulla

Suomen Hostellijärjestö on valinnut Keski-Suomessa sijaitseva Vaihelan tilan vuoden 2015 hostelliksi. Joutsan Pappisen kylässä, maatilan yhteydessä sijaitseva hostelli on kuulunut hostellijärjestöön 1970-luvun puolivälistä lähtien. Keski-Suomessa sijaitseva hostelli tarjoaa kävijöille aidon suomalaisen maatilaelämyksen.

– Vaihelan tilan omistajapariskunta ylläpitää monipuolista palvelupakettia, joka antaa matkailijoille aitoja kokemuksia elämästä suomalaisella maaseudulla, kiittelee Suomen Hostellijärjestön pääsihteeri Irja Hanelius.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodesta 1960 lähtien maaseutumatkailukohteena toimineessa hostellissa on 14 vuodepaikkaa 1–4 hengen huoneissa, ja maatilalla voi tavata myös kotieläimiä kissoista villisikoihin. Vaihelan tilan pihapiirissä on lisäksi pieni museo, jonne on kerätty suomalaisen maatalouden historiaan liittyviä esineitä.

Hostellijärjestö palkitsee vuosittain ansiokkaasti toimivan hostellin Vuoden hostelli -kunnianimellä. Tänä vuonna hostellin valinnassa painotettiin hostellin aktiivisuutta toiminnan kehitystyössä ja asiakkaiden antamaa palautetta. Vuoden hostelli on valittu vuodesta 2004 lähtien. Vuonna 2014 tittelin sai Turun Laivahostel Borea.

Lähde ja kuva: Suomen Hostellijärjestö

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat hostellit

Suomen parhaat hostellit – viisi paikkaa, joissa yövyt pikkurahalla

Yleiset harhaluulot hostelleista

Kahdeksan yleisintä harhaluuloa hostelleista – ajattelitko sinäkin näin?

Cirkus Hostel Holken

Kotimaan ihana sirkushostelli takaa unohtumattoman majoituksen – yöpyisitkö vanhassa sirkusvaunussa?

Hostellin makuusali

Nuku mukavasti hostellissa – viisi vinkkiä, joiden avulla selviät dormimajoituksesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja