Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Bergen – Norjan pieni kulttuurikaupunki

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Bergenin hansakaupungin sydän ja sielu on Bryggenin vanha satama-alue.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 21.05.2014
facebook   whatsapp

Norjan luonto lumoaa

Bergen on kaupunki Norjan länsirannikolla Hordalandin läänissä. Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja alueen tärkeä taloudellinen ja kulttuurinen keskus.

Bergenin kaupunki on jopa surullisenkuuluisa sademääristään. Kaupungissa sataa keskimäärin kahtena päivänä kolmesta, ja vuotuinen sademäärä on jopa yli 2000 millimetriä.

Bergenistä löytyvät Norjan matkailuvaltit: vuoret ja vuonot idyllisine maisemineen. Kaupungista pääsee myös merelle tutustumaan valaisiin, jotka syystäkin kiehtovat luontomatkailijoita.

Norjan upeissa maisemissa on lukuisia kauniita reittejä vaelluksesta kiinnostuneille. Kauniiden maisemien toivossa ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauaksi kaupungista. Bergenin parhaimmat näköalat löytyvät Fløyen-vuorelta, jonne pääsee köysiratajunalla keskustasta.

Maailmanperintökohde Bryggen

Bergen on kaunis ja monipuolinen matkakohde. Kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat vanha satama-alue Bryggen, värikäs kalatori, keskiaikainen Rosenkrantz-torni, Bergenin akvaario sekä monet kirkot ja galleriat.

Bryggenin alueen hauskat ja värikkäät puutalot sopivat Bergenin miljööseen oivasti, ja kävelyretki meren rannalla on suolainen tuulahdus menneestä hansakaupunkielämästä. Bryggen kuuluu myös UNESCOn maailmaperintökohteisiin.

Alueella on paljon viihtyisiä ravintoloita ja baareja, joissa matkalainen tuntee heti itsensä tervetulleeksi.

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Luin kirjan jonka tapahtumat sijoittuivat Bergeniin ja sitten oli ihan pakko päästä itse katsomaan. Oli hieno paikka, vaikka aika pieni eikä tekemistä riittänyt kuin pariksi päiväksi. Upeat maisemat. Kannattaa pistäytyä, jos on vaikka autosafarilla Norjassa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.