Hyppää sisältöön

Tiedätkö, mikä on Viron talvipääkaupunki?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.01.2015
Pieni Otepään kaupunki herää eloon talven tullen. Erityisesti tammikuussa tämä kohde on matkailijoiden mieleen.

Useita kilpailuja ja hyvät talviurheilumahdollisuudet

Reilun kadensadan kilometrin päässä Tallinnasta ja 42 kilometriä Tartosta sijaitseva kahdentuhannen asukkaan pikkukaupunki Otepää on täynnä talvisia tapahtumia tammikuun kolmantena viikonloppuna.

16.–18. tammikuuta 2015 käydään paitsi maastohiihdon maailmancup, myös muiden talvilajien kilpailuja. Penkkiurheilijoiden viikonloppu kuluu erilaisia kilpailuja katsellen, mutta talvista tekemistä riittää myös omaa aktiivisuutta kaipaaville matkailijoille.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarton maraton täyttää 55 vuotta

Massiivinen talviurheiluviikonloppu alkaa jo perjantaina 16. tammikuuta, jolloin juhlitaan Tarton maratonin 55-vuotista taivalta. Juhlan kunniaksi järjestetään 55 kilometrin mittainen hiihto Tartosta Käärikuhun. Samana iltana on luvassa myös huoltotiimien sprinttikilpailu ja mäkihypyn cup-kilpailu.


Lauantai 17. tammikuuta on varsinainen huippu-urheilun kilpailupäivä, sillä silloin Otepäässä alkaa maastohiihdon maailmancupin osakilpailu, joka järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen Tehvandin laduilla. Kisat pidetään ensimmäistä kertaa sprintin muodossa, mikä on yleisön kannalta aiempaa intensiivisempää ja vaihtelevampaa. Huippu-urheilijat hiihtävät lauantaina ja sunnuntaina.


Tarton maraton
Tarton maratonin 55-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetään 55 kilometrin mittainen hiihto.

Naisten ja miesten sprinttikilpailujen lisäksi lauantaina 17.1. käydään myös kaikille avoin kuuden ja puolen kilometrin mittainen Tarton hiihtomaratonin retrohiihto. Lisäksi päivän aikana järjestetään freestylen vironmestaruuskilpailut ja lumilautailun big air –kilpailut.


Viron talvipääkaupunki tarjoaa viikonlopun aikana kävijöille runsaasti tapahtumia, ja koko talvikauden ajan kaupungissa on lukuisia talviurheilu- ja aktiivilomamahdollisuuksia. Otepäässä voi harrastaa esimerkiksi lumilautailua ja maastohiihtoa sekä pelata frisbeegolfia talvisella radalla.

>> Lue lisää Viron talvilomakohteista Lumipallosta!
 
Lähde ja kuvat: Visit Estonia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

Jägalan vesiputous

Tiesitkö jo tästä? Tallinnasta on helppo tehdä retki upealle vesiputoukselle – katso kuvat

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja