Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Thaimaassa on yksi hieno paikka, jonne turistit pääsevät vain muutamana päivänä vuodessa

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Pääsyä Khao Lom Muakin alueelle rajoitetaan tarkasti.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.03.2020
facebook   whatsapp

Khao Lom Muak aukeaa vain harvoin

Jos Thaimaan suosituimmat lomakohteet ovat tulleet tutuiksi, voi seuraavaksi siirtyä erikoisempiin ja hankalammin saavutettaviin paikkoihin.

Vajaan 300 kilometrin päässä Bangkokista sijaitsevasta Khao Lom Muakista tekee kiinnostavan se, että se on avoinna kävijöille vain muutaman kerran vuodessa. Kyseessä on noin 300 metriä korkea kukkula, josta aukeavat komeat näköalat.

Syy Khao Lom Muakin salaperäisyyteen selittyy sillä, että kohteessa toimii ilmavoimien tukikohta. Paikka on tarkasti vartioitu ja ulkopuolisilta on pääsy kielletty.

Uteliaat pääsevät tutustumaan kukkulaan muutamana päivänä vuodessa matkailutapahtumien ja juhlapyhien aikaan. Esimerkiksi keväinen songkran tarkoittaa sitä, että portit aukeavat matkailijoille.

Kun Khao Lom Muak on auki, on sen juurelle pystytetyssä teltassa rekisteröidyttävä patikointia varten. Huipulle nouseminen sallitaan vain aamun tunteina ennen kuin lämpötila nousee liian korkeaksi. Vaeltajilta otetaan jopa verenpaine ennen nousua.

Kukkulalla on nousemista lähes 500 portaan verran. Vaikein osuus koittaa lähellä huippua, kun portaat muuttuvat kallioiseksi poluksi. Loppumatkalle on asetettu köysiä helpottamaan nousemista. Osa kävijöistä varautuu nousuun käsineillä.

Khao Lom Muak tunnetaan suloisista Dusky Langur -apinoistaan. Monet matkailijat ovat saattaneet törmätä Thaimaassa aggressiivisesti käyttäytyviin apinoihin, mutta näiden tummaturkkisten otusten sanotaan olevan ystävällisiä.

Katso alta, miltä Khao Lom Muak ja sen asukkaat näyttävät!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Thaimaan 10 erikoisinta nähtävyyttä – kuinka monta olet nähnyt?

Lähde: Bangkok Post, Thailand Ministry of Tourism and Sports
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.