hero taustakuva

Norjan Lofootit on nähtävä – henkeäsalpaavat maisemat odottavat aivan naapurissa

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Maailmanlaajuiseen suosioon noussut Lofoottien saaristo sijaitsee lähellä Suomea ja on täynnä näkymiä, jotka eivät jätä kylmäksi.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.02.2020
facebook   whatsapp

Upea luonto houkuttaa matkailijoita

Luoteis-Norjassa sijaitsevat Lofootit ovat hurmanneet luontomatkailijat. Lofooteista on noussut suosittu kohde, missä parveilee matkailijoita ympäri vuoden, mutta erityisesti yöttömän yön lämpimimpinä kuukausina heinä–elokuussa.

Suosio ei ole ihme, sillä suoraan merestä nouseva vuoristo sekä tunnelmalliset kanaalit luovat saarille ainutlaatuisen maiseman ja alueen lukuisat päiväpatikkareitit ja pienet kylät tarjoavat runsaasti tekemistä. Saarille matkustetaankin juuri maisemien ja luonnon vuoksi.

ShutterstockLofootit, Norja
Lofooteilla riittää upeita maisemapaikkoja.

Lofoottien suosituin kohde on saariston kärjessä sijaitseva kylä Å, joka tunnetaan myös nimellä Å i Lofoten. Maisemasta erottuvat punaiset kalastajamökit ja taustalla kohoavat vuoret luovat Lofoottien kauneimmaksi kehutun näkymän, jonka perässä saarille matkustetaan kaikkialta maailmasta. Ån lisäksi muita kohteita ovat alueen pääkaupunki Svolvaer sekä Reinen ja Hamnøyan kylät ja muun muassa Kvalvikan aurioranta sekä Reinebringenin huippu.

Perillä Lofooteilla riittää aktiviteetteja. Parikkaretkien ja vuoristovaellusten lisäksi saarilla voi kalastaa, osallistua valassafarille tai vaikkapa surffata.

Miten Lofooteille pääsee?

Maisemien lisäksi Lofooteille houkuttaa myös matkustamisen helppous. Suomesta saarille pääsee näppärästi ajamalla autolla Ruotsin läpi, sillä Torniosta matkaa kertyy noin 900 kilometriä. Matkan taittaa autolla helposti, sillä reitin varrella ei tarvitse esimerkiksi odotella lauttoja päästäkseen saarille, sillä ne on yhdistetty mantereeseen siltojen avulla. Myöskään tietulleja ei ole, ja tiet ovat valtaosin hyvässä kunnossa. Perillä Lofooteilla etäisyydet ovat lyhyitä, joten matkan aikana on helppo nähdä useampia kohteita.

Helsingistä Lofooteille voi lentää yhdellä koneenvaihdolla. Lennot Svolvaeriin maksavat noin 300–400 euroa ajankohdasta riippuen.

Katso matkailijoiden jakamat kuvat Lofoottien henkeäsalpaavista maisemista – joko olet valmis matkustamaan tänne?

>> Lue myös: Norjan huikeimmat vuonomaisemat – katso 20 henkeäsalpaavaa kuvaa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Minun mielestä ei ole mitään helppoa tai parasta siinä, että omalla autolla pääsee. Miten siellä pääsee julkisilla kulkemaan? Vai pääseekö? Voiko vuokrata pyörää vaikka jostain? Vai tarkoittaako lyhyt välimatka vaan autoa?


  2. Kuvatekstissä kerrotaan Å:n kylästä, mutta kuva on Hamnøyn saarelta.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.