Hyppää sisältöön

Norjan Lofootit on nähtävä – henkeäsalpaavat maisemat odottavat aivan naapurissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.02.2020
Maailmanlaajuiseen suosioon noussut Lofoottien saaristo sijaitsee lähellä Suomea ja on täynnä näkymiä, jotka eivät jätä kylmäksi.

Upea luonto houkuttaa matkailijoita

Luoteis-Norjassa sijaitsevat Lofootit ovat hurmanneet luontomatkailijat. Lofooteista on noussut suosittu kohde, missä parveilee matkailijoita ympäri vuoden, mutta erityisesti yöttömän yön lämpimimpinä kuukausina heinä–elokuussa.

Suosio ei ole ihme, sillä suoraan merestä nouseva vuoristo sekä tunnelmalliset kanaalit luovat saarille ainutlaatuisen maiseman ja alueen lukuisat päiväpatikkareitit ja pienet kylät tarjoavat runsaasti tekemistä. Saarille matkustetaankin juuri maisemien ja luonnon vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockLofootit, Norja
Lofooteilla riittää upeita maisemapaikkoja.

Lofoottien suosituin kohde on saariston kärjessä sijaitseva kylä Å, joka tunnetaan myös nimellä Å i Lofoten. Maisemasta erottuvat punaiset kalastajamökit ja taustalla kohoavat vuoret luovat Lofoottien kauneimmaksi kehutun näkymän, jonka perässä saarille matkustetaan kaikkialta maailmasta. Ån lisäksi muita kohteita ovat alueen pääkaupunki Svolvaer sekä Reinen ja Hamnøyan kylät ja muun muassa Kvalvikan aurioranta sekä Reinebringenin huippu.

Perillä Lofooteilla riittää aktiviteetteja. Parikkaretkien ja vuoristovaellusten lisäksi saarilla voi kalastaa, osallistua valassafarille tai vaikkapa surffata.

Miten Lofooteille pääsee?

Maisemien lisäksi Lofooteille houkuttaa myös matkustamisen helppous. Suomesta saarille pääsee näppärästi ajamalla autolla Ruotsin läpi, sillä Torniosta matkaa kertyy noin 900 kilometriä. Matkan taittaa autolla helposti, sillä reitin varrella ei tarvitse esimerkiksi odotella lauttoja päästäkseen saarille, sillä ne on yhdistetty mantereeseen siltojen avulla. Myöskään tietulleja ei ole, ja tiet ovat valtaosin hyvässä kunnossa. Perillä Lofooteilla etäisyydet ovat lyhyitä, joten matkan aikana on helppo nähdä useampia kohteita.

Helsingistä Lofooteille voi lentää yhdellä koneenvaihdolla. Lennot Svolvaeriin maksavat noin 300–400 euroa ajankohdasta riippuen.

Katso matkailijoiden jakamat kuvat Lofoottien henkeäsalpaavista maisemista – joko olet valmis matkustamaan tänne?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Norjan huikeimmat vuonomaisemat – katso 20 henkeäsalpaavaa kuvaa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norjan upeimmat luontokohteet

Norja on täynnä upeita luontokohteita – 5 parasta paikkaa

Oslon parhaat nähtävyydet

Oslon kymmenen parasta nähtävyyttä – koe nämä kaupunkilomalla

Ljubljana, Slovenia

Finnairilta kolme uutta kohdetta kesälle 2023 – lisää lentoja Eurooppaan

Luulitko tätä kuvankäsittelyksi? Norjan vuonot ovat kesäisin trooppisen turkooseja – katso kuvat ja ylläty

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja