Hyppää sisältöön

Täydelliset lahjat matkailijan makuun – lue joulun 2015 parhaat lahjavinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.12.2015
Mitä lahjaksi matkailijalle? Kokosimme joulun alla matkailijan makuun sopivat lahjavinkit, jotka ilahduttavat matkakuumeen kourissa kärvistelevää läheistä. Mukana on isompia ja pienempiä ideoita monenlaisille budjeteille!

Anna lahjaksi elektroniikkaa, josta on hyötyä matkalla

Monen matkailijan paras ystävä on tietysti hyvä matkakamera. Ennen kamerakauppaan ryntäämistä kannattaa selvittää lahjan saajan toiveet kameran suhteen, ettei lahjapaketista avaudu täysin vääränlaista kameraa.

Monet matkailijat arvostavat pientä ja kevyttä matkakameraa, mutta toiset vannovat laadun nimeen ja ovat valmiita kantamaan painavaakin kameraa mukana, kunhan kuvanlaadusta ei tarvitse tinkiä: tämä on makuasia, joka kannattaa selvittää lahjan saajalta etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pientä kameraa kaipaaville käy mainiosti vaikkapa Olympuksen kompaktijärjestelmäkamera PEN E-PL7, jonka huoliteltu ulkomuoto sopii erityisesti myös tyylistään tarkalle matkailijalle. Kameraan sisäänrakennettu wifi ja videokuvausominaisuus ovat matkailijalle hyödyllisiä.

Olympus PEN E-PL7
Olympuksen uusi Olympus PEN E-PL7 sopii matkailijalle, joka arvostaa paitsi laadukasta myös hyvännäköistä kameraa.

Uutta matkapuhelinta kaipaava matkailija arvostaa puhelimessa kahta ominaisuutta ylitse muiden: hyvää karttaohjelmaa ja laadukasta kameraa. Molemmat vaatimukset täyttyvät esimerkiksi Huawein Honor 7 -puhelimessa, jossa on lisäksi paikka kahdelle SIM-kortille, mikä helpottaa aktiivista matkailijaa, jolla on useita liittymiä eri maissa. Näppärä älypuhelin on paitsi kätevä myös kaunis, ja sitä on saatavilla kahdessa värissä.

Applen ystäville selvä valinta tänä jouluna on joko uusi Iphone 6S tai älykello Apple Watch.

Jos matkaileva läheinen kaipaa kipeästi päivitystä tietotekniikkavarusteisiin, kannattaa perinteisen kannettavan tietokoneen sijaan harkita lahjaksi laadukasta tablettia. Kevyt tabletti sopii mainiosti erityisesti matkailijalle, joka kuljettaa laitetta mukanaan. Applen Ipad lienee näistä tyypillisin valinta, mutta esimerkiksi Microsoftin Surface 3 -tabletti ja sen Windows 10 -käyttöjärjestelmä mahdollistavat liki samanlaisen käytön kuin perinteisissä kannettavissa tietokoneissa. Tablettiin yhdistettävä näppäimistö monipuolistaa laitteen ominaisuuksia entisestään.

Polar Loop 2 -aktiivisuusranneke
Aktiivisuusrannekkeen avulla matkailijaystävä voi seurata matkapäivän aikana kertyneitä askeleita.

Erityisesti kaupunkilomiin hurahtanut matkailija on varmasti kaivannut matkoillaan useaan otteeseen askelmittaria. Anna matkailevalle läheiselle lahjaksi aktiivisuusranneke joka paitsi mittaa matkapäivän aikana tulleet askeleet myös ilmoittaa, jos lomalla tulee löhöiltyä liiaksi. Kotimaisen Polarin Loop 2 -aktiivisuusranneke mittaa askelten lisäksi myös unen laatua ja kulutettujen kalorien määrää. Aktiivisuusranneketta on saatavana mustana, valkoisena ja heleän pinkkinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sopivat varusteet helpottavat matkantekoa

Anna ystävälle lahjaksi mukavuutta lennolla matkailijan varustepaketin muodossa. Laadukas Cocoon Ultralight -setti sisältää kaikki matkailijan kaipaamat varusteet: peiton, silmälaput, puhallettavan niskatyynyn, korvatulpat, pyyhkeen ja pienen pussukan. Kestävästä ja kevyestä materiaalista valmistettu setti pakkautuu pieneen tilaan ja ilahduttaa erityisesti pitkillä lentomatkoilla.

Myös hyvä matkalaukku on mainio joululahja matkailijalle. Matkailijoiden tarpeet laukkujen suhteen ovat yksilöllisiä, joten lahjan saajalta kannattaa tiedustella hienovaraisesti etukäteen, millaisia toiveita juuri hänellä on matkalaukkua ajatellen. Rantapallon syksyn 2015 matkalaukkuvertailu esittelee jokaiselle matkailijalle sopivat matkalaukut!

Brittiläisen Ospreyn matkavarusteet ovat kevyitä ja käteviä. Valikoimasta löytyy esimerkiksi dry pack -pusseja, kosmetiikkalaukkuja ja hämmästyttävän kevyt lisäreppu Ultralight Stuff Bag, joka painaa vain 0,09 kg ja ei kokoontaiteltuna vie tilaa juuri ollenkaan, mutta käytössä vetää sisäänsä tarvittaessa koko päivän varusteet.

Osprey
Ospreyn Ultralight Washbag Roll -kosmetiikkapussi on suunniteltu paljon matkustavan tarpeisiin. Pussi itsessään painaa 0,13 kg.

Hemmottele matkailijaa sopivalla kosmetiikkalahjalla

Monikäyttöiset kosmetiikkatuotteet ovat erityisesti matkailijan mieleen. Esimerkiksi luonnonkosmetiikkamerkki Laveran 3 in 1 Wash-Scrub-Mask on kuoriva puhdistusnaamio, joka toimii nimensä mukaisesti niin kasvojen puhdistukseen, kuorimiseen kuin hoitamiseenkin. Luonnollisista raaka-aineista valmistettu tuote on vegaaninen ja hellävarainen ihon puhdistaja. Reilu 125 millilitran tuubi ei kulje käsimatkatavarassa, mutta lyhyelle matkalle tuotetta kannattaa puristaa pienempään pulloon.

Kotimaisen Detrian Relaxant-tuotesarja sopii mainiosti aktiiviselle matkailijalle niin kaupunkilomalle kuin aktiivimatkallekin. Lihastenrentouttajavoide hemmottelee aktiviteeteista tai pitkästä kaupunkikävelystä kipeytyneitä lihaksia, jalkavoide taas on mukava tuote raskaan matkapäivän päätteeksi väsyneille jaloille. Voiteita on saatavilla 75 millilitran tuubissa, mutta lihastenrentouttajaa myydään myös kätevissä kymmenen millilitran pakkauksissa.

Kosmetiikkavinkit pukinkonttiin
Matkailijan pakettiin kannattaa kääriä tuotteita, joista on iloa matkalla.

Latvialaisen luonnonkosmetiikkaa valmistavan Mádaran tuotteet sopivat mainiosti myös matkailijoille. Esimerkiksi koko keholle tarkoitettu Nokkonen-sarjan hoitava kosteussuihke kosteuttaa ja raikastaa lentomatkan aikana kuivanutta ihoa. Tuote sopii miedon tuoksunsa puolesta niin miehille kuin naisillekin, ja sitä voi käyttää myös meikatuille kasvoille, mikä helpottaa useita lentomatkustajia. 100 millilitran kokoinen suihkepullo sujahtaa kätevästi myös käsimatkatavaralaukkuun.

Burt´s Bees -sarjan hoitotuotteet sopivat erinomaisesti matkailijan käyttöön. Nämä luonnonmukaiset tuotteet hoitavat auringon ja ulkoilman rasittamaa ihoa hellävaraisesti. Sarjan pakkauskoot ovat matkailijalle sopivia ja monet tuotteista erittäin monikäyttöisiä vaikka ne nimellisesti olisivatkin johonkin tiettyyn tarkoitukseen tehtyjä – muun muassa käsivoide on niin mietoa, että sillä voi hyvin kosteuttaa tarpeen tullen matkaolosuhteissa myös kasvoja. Burt’s Bees -lahjaseteistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin: esimerkiksi ulkoilijan mieleen on varmasti Tips & Toes Kit, jolla jalat ja kädet saa palautumaan pitkänkin reippailun jälkeen pehmoisiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hiukset järjestykseen matkallakin

Joulupakettiin voi kääräistä kosmetiikan ohella myös matkailijan hiustenhoitoa helpottavat välineet: Braunin Style & Go -sarjan minihiustenkuivaaja kulkee kätevästi mukana ja on teholtaan yllättävän hyvä verrattuna normaalikokoisiin kuivaajiin. Tämän lisäksi ei siis välttämättä tarvitse pitää kotona erikseen “kotikuivaajaa”, vaan matkakoko toimii arkikäytössäkin.

Myös saman sarjan suoristusrauta on kevyt ja kätevä matkailijan varuste, joka tulee tarpeeseen jos matkalla on tiedossa juhlia, työtilaisuuksia tai muuta laittautumista vaativaa ohjelmaa. Molemmat näistä ovat hinta-laatusuhteeltaan toimivia tuotteita, sillä kuivaajan suositushinta on noin 20 euroa ja suoristusraudan noin 30 euroa.

Anna lahjaksi ihana elämys

Maailmaa kiertävä ystävä arvostaa yhteistä aikaa, erityisesti jos siihen liittyy matka. Anna lahjaksi matkailuelämys, joka sopii budjettiisi. Matkalahjan ei tarvitse aina olla lomamatka maapallon toiselle puolelle, vaan se voi olla myös matka kotiseudulla. Myös ravintolaillallinen matkoilta tutuksi tulleita herkkuja syöden, elokuvamatka suosikkikohteen maisemiin tai vaikkapa seikkailuretki kotiseudun luontoon ovat hyviä vaihtoehtoja.

Risteily on edullinen matkavaihtoehto, joka sopii useimpien lompakolle. Vie innokas matkailija viikonlopuksi Tukholmaan tai Tallinnaan, suunnittele päivävierailun ohjelma ja tarjoa vaikkapa kahvit näkötornissa. Kaukokaipuun kourissa oleva matkailijaystävä arvostaa myös lähikohteita! Voit etsiä edullisia risteilyjä Rantapallon risteilyhaun avulla.

Paras joululahja matkakuumeen kourissa olevalle matkailijalle on tietysti matka suosikkikohteeseen. Voit kääriä pukinkonttiin perinteisen matkalahjakortin tai yllättää ostamalla ja järjestelemällä matka valmiiksi. Varaa lennot sekä hotelli, suunnittele ohjelma ja pakkaa laukut valmiiksi. Mikä olisi yhteistä matkaa mieluisampi joululahja? Halvat lennot löydät Rantapallon lentohaun avulla, parhaat äkkilähtötarjoukset Rantapallon äkkilähtöhaulla.

Loppuun vielä lahjavinkki, joka ei vaadi minkäänlaista rahallista panostamista: anna ystävälle tai perheenjäsenelle matkalahjakortin sijaan hetki aikaasi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikalahjakortilla voit lupautua lasten-, lemmikin- tai kodinhoitajaksi vaikkapa viikonlopun ajaksi ja mahdollistaa siten ystävälle hetken omaa – tai pariskunnalle kahdenkeskistä – aikaa ilman lapsia ja arjen velvollisuuksia. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmille on täysin mahdoton ajatus päästä kaksin edes yhden yön risteilylle ilman lastenhoitoapua. Tämä kaunis ja täysin ilmainen ele saattaa olla joulun arvokkain lahja.

Teksti: Inka Khanji, Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto, Lavera, Mádara, Detria, Polar

Lue lisää lahjavinkkejä: Yllätä matkailija hauskalla lautapelillä – kuusi ideaa pukinkonttiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja