Hyppää sisältöön

Mitä lahjaksi matkailevalle lapselle? Tässä joulun parhaat lahjavinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 21.12.2015
Matkailevien vanhempien mukana kulkeva pieni matkalainen ilahtuu taatusti joululahjasta, joka helpottaa nuoren reissaajan seikkailuja.

Anna lahjaksi jotain hyödyllistä

Helpota matkailua rakastavan lapsen reissuja antamalla lahja, josta on hyötyä matkalla. Uusi matkalaukku, hauska peli ajanvietteeksi tien päälle tai vaikkapa mukava niskatyyny tekevät pienen seikkailijan retkistä entistä hauskempia.

Eikä lapsella tarvitse olla aina edes matkojakaan tulossa nauttiakseen lahjapaperin alta paljastuvasta lahjasta – mielikuvituksen avulla nuoret matkailijat ovat hetkessä vaikkapa vaeltamassa Perussa tai ylittämässä valtamerta rahtilaivan kyydissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvä matkalahja ilahduttaa tulevaa maailmanmatkaajaa vielä vuosienkin päästä. Lue vinkit ja yllätä matkaileva lapsi mieluisella lahjalla!

Oma matkalaukku pitää tavarat järjestyksessä

Pieni matkailija ilahtuu varmasti omasta matkalaukusta. Ensimmäiseksi ikiomaksi matkalaukuksi riittää pieni laukku, jonka nuori reissaaja jaksaa kantaa tai vetää perässään itse.

Matkalukkuvalmistaja American Tourister on tuonut markkinoille joulukuussa ensi-iltansa saavan uuden Star Wars -elokuvan kunniaksi oman laukkumalliston. New Wonder Star Wars Saga -malliston laukut sopivat erityisesti elokuvasarjaa fanittaville pienille matkailijoille. Sinisävyiseen laukkusarjaan kuuluu tavallisen repun lisäksi myös tarvittaessa pyörillä kulkeva reppu sekä perinteinen perässä vedettävä laukku. Mallistoon kuuluu myös esimerkiksi toilettilaukku.

Star Wars -matkalaukku
Star Wars -matkalaukku ilahduttaa pientä matkailijaa.

Myös laukkuvalmistaja Samsonitella on monia lapsia ilahduttavia matkalaukkuja. Valikoimassa on muun muassa Spider Manin ja Disneyn prinsessojen kuvilla koristeltuja perässä vedettäviä matkalaukkuja. Junioreille tarkoitetut pienet laukut antavat lapsille mahdollisuuden huolehtia itse omista matkatavaroistaan.

Kovakantiset Trunki-matkalaukut ovat mainio valinta alle kouluikäiselle lapselle. Omat lelut kulkevat mainiosti mukana lapsen omassa pienessä laukussa. Laukun juju on se, että se toimii myös istuimena ja laukun alla olevat rullat tekevät siitä hauskan kulkupelin. Matkalaukun päällä istuva lapsi voi potkia laukkua eteenpäin tai vaihtoehtoisesti isä tai äiti voi vetää hihnan avulla laukun päällä istuvaa lasta, jolloin pitkät kävelymatkat esimerkiksi lentokentällä hoituvat sujuvasti ja ennen kaikkea hauskasti. Myös laukun ulkomuoto miellyttää pienen matkailijan silmää, sillä sitä on saatavilla muun muassa ampiaisen, lehmän tai vaikkapa leppäkertun näköisenä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienen seikkailijan ensimmäiseksi omaksi laukuksi sopivat myös LittleLife Wheelie Duffle -laukut. Perässä vedettäviin pieniin laukkuihin mahtuvat mainiosti juuri lapsen omat tavarat, joita hän voi vetää perässään itse. Laukut ovat hauskoja, ja näyttävät esimerkiksi kilpikonnalta, dinosaurukselta tai Nemo-kalalta.

Sopiva viihde tekee matkanteosta hauskaa

Pitkä matka lentokoneessa, bussissa tai autossa koettelee kenen tahansa kärsivällisyyttä, mutta erityisen tylsältä matka voi tuntua perheen nuorimmista matkustajista. Anna lapselle lahjaksi hauskaa ajanvietettä vaikkapa mukavan matkapelin muodossa.

Pakkaa pukinkonttiin tulevia matkoja varten matkaversio lapsen lempipelistä. Matkakokoisina versioina on saatavilla rutkasti eri pelivaihtoehtoja. Tarjolla on esimerkiksi matkatunnelmaan sopiva Afrikan tähti, jännittävä Cluedo, suosittu Menolippu sekä vaikkapa tunnettu Monopoly. Lautapelin avulla usean tunnin vaihto lentokentällä ja pitkä lento sujuvat hetkessä.

Mikä olisi parempi tapa viettää pitkästyttävä matka kuin värittää? Anna lapselle lahjaksi värityskirja ja värit, jotka saavat tunnit kulumaan hetkessä. Valitse värityskirja lapsen kiinnostuksen kohteiden mukaan: väritettävissä kuvissa esiintyvät prinsessat vievät satumaailmaan, autot taas sopivat vauhtia rakastaville lapsille. Voit miettiä värityskirjan teeman myös tulevan matkan mukaan. Esimerkiksi brittiläinen Usborne valmistaa Lontoo-aiheisia värityskirjoja, jotka sopivat loistavasti Englannin-matkaan valmistautuvalle lapselle.

Hyvät varusteet helpottavat matkantekoa

Pitkä lentomatka sujuu mukavasti, kun mukana on sopivat varusteet. Lahjoita nuorelle reissaajalle ikioma matkatyyny, lapselle sopivat kuulokkeet tai vaikkapa ihka ensimmäinen matkakamera.

Anna pienelle seikkailijalle joululahjaksi vaikkapa Trunkin SnooziHedz-matkasetti, joka sisältää eläinhahmoa muistuttavan puhallettavan tyynyn sekä pehmeän peiton. Hauskat matkakaverit pitävät pienen matkustajan lämpimänä lennolla, ja kaveriksi voi valita vaikkapa pöllön, ketun, pingviinin tai leijonan.

Eläinhahmoa muistuttava pehmeä niskatyyny on samalla myös luotettava matkakumppani, joka tuo turvaa koti-ikävän iskiessä. Esimerkiksi Cuties and Pals -valmistajan niskatyynyt takaavat, että seikkailijan mukana on aina esimerkiksi iloinen leppäkerttu tai suloinen pingviini.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkamuistoja innokkaasti tallentava lapsi ihastuu taatusti ikihyviksi omasta matkakamerasta. Anna lapselle lahjaksi vaikkapa roiskeita kestävä Nikon Coolpix S33 -kamera, joka on helppo käyttää ja soveltuu mainiosti myös pieneen käteen. Kamera on lisäksi saatavilla monissa eri väreissä, joten vaikkapa keltainen, pinkki tai sininen kamera saa pienen matkailijan varmasti ihastumaan.

Nikon Coolpix S33
Lapsen käteen sopiva kirkkaan värinen kamera sopii hyvin ensimmäiseksi kameraksi lapselle.

Anna lahjaksi yhteisiä muistoja

Mitäpä jos tavaran sijasta lahjoittaisit lapselle ikimuistoisen elämyksen? Anna joululahjaksi yhteinen matka, oli se sitten ulkomaille, naapurikaupunkiin tai vaikkapa kotikaupungin suosikkikohteeseen. Räätälöi matka lapsen toiveiden mukaisesti niin tekemisen, kulkuneuvon kuin ruokailun osalta. Esimerkiksi lapsen mukaan räätälöity risteilymatka ilahduttaa pientä seikkailijaa pitkään. Edullisia risteilytarjouksia löydät Rantapallon risteilyhausta.

Paras lahja innokkaalle matkailijalle on tietysti matka. Anna lahjaksi rantaloma auringossa tai kiehtova kaupunkiseikkailu, jonka aikana kohteeseen keskitytään tietysti juuri lapsen näkökulmasta. Valmiita pakettimatkoja kannattaa etsiä Rantapallon äkkilähtöhaun kautta, lentoja esimerkiksi kaupunkikohteisiin Rantapallon lentohaun avulla.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, American Tourister, Nikon

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lapsiperheen loma Liettuassa

Lasten kanssa Liettuassa – viisi vinkkiä aktiiviseen lomaan

Lapsiperheen autoloma Saksassa

Lapsiperheen automatka aurinkoiseen Saksaan – 7 kohdetta, joissa kaikilla on mukavaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja