hero taustakuva

Näin yksin matkustavan lapsen lentomatka sujuu turvallisesti – lue ohjeet

Finnair artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Miten lapsen lentomatka sujuu, jos mukana ei ole aikuista? Näiden ohjeiden avulla pienikin lapsi pääsee turvallisesti perille saakka.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.06.2017
facebook   whatsapp

Lentoyhtiö huolehtii yksin matkustavista lapsista

Lentäminen ilman tuttua aikuista voi olla jännittävää sekä lapselle että aikuiselle, mutta lentoyhtiöiden tarjoama saattajapalvelu takaa, että matka sujuu turvallisesti alusta loppuun asti. Yksin lentävän lapsen matkajärjestelyt tulee kuitenkin tehdä huolella.

Lentoyhtiöiden saattajapalvelu on maksullinen lisäpalvelu, joka on tarkoitettu yksin matkustaville lapsille. Lentoyhtiö ottaa vastuun lapsesta ja huolehtii hänet turvallisesti määränpäähän. Ilmoitus yksin matkustavasta lapsesta kannattaa tehdä heti lentovarauksen yhteydessä.

Maksullinen palvelu on joissain tapauksissa pakollinen. Pakollisuus riippuu monista asioista: lapsen iästä, lentoyhtiöstä ja joskus jopa matkakohteesta. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin matkustaville alle 15-vuotiaille lapsille on pakollista hankkia saattajapalvelu. Finnair taas edellyttää palvelun hankkimista alle 11-vuotiaille matkustajille, mutta saattajapalvelu on saatavilla myös 12–17-vuotiaille lapsille.

Saattajapalvelu on lentoyhtiökohtainen, mistä syystä palvelu ei kata koneenvaihtoja mikäli lennot ovat eri yhtiöillä.

Jos lapsen matkustuskortissa on tieto yksinmatkustamisesta saa aikuinen saattaa lapsen turvatarkastuksen läpi aina lähtöportille saakka. Lentoyhtiön henkilökunta huolehtii lapsesta portilta eteenpäin perille matkakohteeseen. Lapsi luovutetaan vain ennakkoon ilmoitetulle aikuiselle, jonka on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä.

Lähde: Finavia
Kuva: Finnair

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.