Hyppää sisältöön

Unohda lomastressi ja lähde risteilylle – nämä laivat sopivat parhaiten lapsiperheelle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.05.2017
Risteilyjen monipuolinen ohjelma ja hyvät palvelut takaavat onnistuneen perheloman. Lue asiantuntijoiden vinkit ja valitse sopiva laiva!

Laivan valinta varustamoa tärkeämpää

Risteily on helppo valinta lapsiperheelle, sillä monipuoliset risteilyalukset tarjoavat runsaasti tekemistä niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Leikkipaikkojen, uima-altaiden ja hurjien liukumäkien lisäksi risteilyillä on tavallisesti myös lapsille ja nuorille suunnatut omat ohjelmansa.

Parhaiten lapsiperheille soveltuvat varustamot ovat Risteilykeskuksen risteilyasiantuntija Petri Sirénin mukaan MSC Cruises, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Line ja Costa Cruises.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Varustamon valintaa tärkeämpää on kuitenkin valita oikea laiva. Mitä uudempi laiva, sitä paremmat puitteet on tarjolla lapsille ja nuorille. Puhtaasti lapsiperheelle suunnattu varustamo on Disney Cruise Line, joka on erinomainen vaihtoehto mutta muita varustamoja huomattavasti hinnakkaampi, sanoo Petri Sirén.

Myös Loistoristeilyjen Raimo Kukkonen suosittelee Costa Cruises -varustamoa juuri lapsiperheille.

– Costan laivat on suunniteltu eurooppalaisille, ja niissä on otettu lapsiperheet huomioon jo laivojen suunnittelussa. Tarjolla on paljon aktiviteetteja lapsille, esimerkiksi useita uima-altaita ja vesiliukumäkiä, VR-videopelejä, formulasimulaattori sekä 4D-teatteri. Lisäksi Costa Cruisesin perhehinnat ovat usein markkinoiden edullisimmat, listaa Kukkonen.

Hyviä yksittäisiä, juuri lapsiperheelle sopivia laivoja ovat risteilyasiantuntijoiden mukaan muun muassa Karibialla risteilevät Harmony of the Seas, Allure of the Seas, Norwegian Escape, Norwegian Breakaway ja Carnival Vista sekä Välimerellä risteilevät MSC Meraviglia ja Norwegian Epic.

>> Löydä edullinen risteily Rantapallon risteilyhaun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Voiko risteilyllä juoda hanavettä?

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Näin pääset Tallinnaan - kaikki risteilytyypit

Näin pääset Tallinnaan – millainen risteily sopii sinulle parhaiten?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja