Kuva: Autoliitto
Autoliiton turvaistuintesti

Autoilija, katso tämä lista! Useissa lastenistuimissa vakavia turvallisuuspuutteita

Eurooppalaisten autoliittojen testi löysi lukuisia puutteita lasten turvaistuimista.

Halpa turvaistuin ei aina ole turvallinen

Tuotteiden tilaaminen verkosta on helppoa, ja halpa hinta houkuttaa myös turvaistuimissa. Tuoreimmassa eurooppalaisten autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä tekemässä turvaistuintestissä oli mukana 11 nettikaupoissa alle 70 euron hintaan myytävää istuinta.

Yli puolet testatuista sai yleisarvosanan heikko. Testin paras istuin oli hyvän yleisarvosanan saanut turvakaukalo Obaby Tiny Tatty Teddy. Neljä istuinta arvioitiin tyydyttäviksi.

Kaksi heikon arvosanan saanutta istuinta ei läpäissyt etutörmäystestiä. Testi tehdään 64 kilometrin tuntinopeudella ja se on rankempi kuin mitä tyyppihyväksynnän saaminen edellyttää.

Esimerkiksi Nania Safety Paris SP -turvaistuimen molemmat olkavyöt repeytyivät irti etutörmäyksessä ja koenukke jäi vain lantiovyön varaan. Tiggo Bebehut -turvaistuimen selkänoja puolestaan vääntyi pahoin etutörmäyksessä ja koenuken pää heilahti pitkälle eteenpäin. Selkä menosuuntaan päin asennettava turvakaukalo Obaby Tiny Tatty Teddy tarjosi etutörmäyksessä erinomaisen suojan.

Varo, ettet osta huonoa tuotetta

Verkkokaupoissa on tarjolla runsaasti noin 70 euron hintaisia turvaistuimia ja valikoimat ovat sekavat. Samaa tuotetta saatetaan myydä eri nimillä joko aivan samanlaisena tai esimerkiksi verhoilua muuttamalla.

Neljä testattua istuinta sai heikon arvosanan sivutörmäystestissä. Näissä istuimissa pitää poistaa selkänoja isokokoisten lasten kohdalla, minkä vuoksi istuimet eivät tarjoa lainkaan sivutörmäyssuojaa.

– Nyt tehty testi osoittaa, että halpojen nettikaupasta ostettavien turvaistuinten kanssa saa olla tarkkana. Jos halpaistuimesta ei löydy minkäänlaista testitulosta, ei sen hankkimista voi suositella. Kukaan ei halua kuljettaa lastaan istuimessa, jonka vyöt antavata periksi onnettomuuden sattuessa, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.

Katso syksyn 2014 turvaistuintestin tulostaulukko!

Kuva: AutoliittoAutoliiton turvaistuintesti
Syksyn 2014 turvaistuintestin voittaja oli Obaby Tiny Tatty Teddy -turvakaukalo.

Lähde ja kuva: Autoliitto

Päivitetty: 30.10.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia