Hyppää sisältöön

Suomen 10 houkuttelevinta uima-allasta – kuinka monessa olet käynyt?

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.01.2024
Suomen ihanimpien uima-altaiden joukosta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle vuodenajalle.

1. Allas Sea Pool

Nopeasti Helsingin kuuluisimmaksi – tai ainakin näkyvimmäksi – uima-altaaksi noussut Allas Sea Pool sijaitsee paraatipaikalla Kauppatorin kupeessa. Ulkoilma-allas on avoinna ja lämmitetty ympäri vuoden. Lähes vieresta löytyy toinen nähtävyys SkyWheel Helsinki.

Aikuisen kertalippu altaalle maksaa tällä hetkellä 18 euroa. Helsingissä asuvien innokkaiden uimareiden kannattaa harkita jäsenyyttä, kuukausilippua tai sarjalippua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Tältä näyttää Helsingin merikylpylä Allas Sea Pool

2. Kakola Spa

Maanalainen kylpylä ja rauhallinen tunnelma aikuiseen makuun? Kyllä kiitos! Turun Kakolanmäellä sijaitseva Kakola Spa on kerännyt ihailevia arvioita kylpyläkävijöiltä. Iltaisin ja lauantaisin ikäraja on 18 vuotta.

Kakola Spa toimii Hotel Kakolan yhteydessä, mutta allasosaston käyttö ei kuulu majoituksen hintaan. Kylpylässä voi vierailla vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Kannattaa testata myös elämyssuihkuja, jotka vievät sekä tropiikin että lumimyrskyn tunnelmiin.

3. Flamingo Spa

Vantaalla sijaitseva kylpylä Flamingo sopii hyvin lapsiperheille altaineen ja vesiliukumäkineen, mutta tiesitkö, että kylpylässä on myös pelkästään aikuisille tarkoitettu osasto? Aikuisten kylpylän ikäraja on 18 vuotta, ja sieltä löytyy 37-asteinen lämminvesiallas sekä mineraalivesiallas, jossa voi kuunnella vedenalaista musiikkia.

Lippujen hinnat vaihtelevat allasosaston, ajankohdan ja ostopaikan mukaan, ja alkavat noin 20–30 eurosta. Edullisimmin liput saa verkon kautta. Kylpylään myydään myös etulippuja esimerkiksi eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Hotel & Spa Resort Järvisydän

Itä-Suomen Rantasalmella sijaitseva Järvisydän saattaa olla koko Suomen kauneimpia kylpylöitä. Vuonna 2017 avatun kylpylähotellin allasosasto on louhittu rantakallion sisään, mikä tarkoittaa vaikuttavia materiaaleja: kallioseiniä ja kivilattioita.

Pelkkä sisäänpääsy kylpylään ilman yöpymistä hotellissa maksaa noin 30–50 euroa. Eläkeläisille, lapsille ja opiskelijoille on tarjolla alennettu hinta.

>> Lue lisää: Onko tässä Suomen erikoisin kylpylä? Mystinen järvikylpylä on louhittu kallioiden sisälle

5. Hotel St. George

Helsingin keskustassa sijaitseva laatuhotelli St. George houkuttelee kävijöitä tyylikkäällä spa-osastolla. Allas ei ehkä ole kovin suuri, mutta harmoniset puitteet saavat monet haaveilemaan hemmottelupäivästä juuri täällä.

Pääsy uima-altaalle kuuluu useimpiin St. Georgen huoneluokkiin. Lisäksi pulikoimaan pääsee ostamalla sellaisia spa-hoitoja, joihin kuuluu uima-allas ja sauna. Ikäraja allasalueelle on 16 vuotta.

6. Clarion Hotel Helsinki

Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2016 avattu Clarion Hotel Helsinki herätti huomiota erityisesti Suomen ensimmäisellä kattouima-altaalla. 16-kerroksisen hotellin huipulta avautuu näkymä Helsingin ylle, ja mikä olisikaan parempi paikka sen ihailuun kuin uima-allas?

Uima-allas on avoinna hotellin asiakkaille aamupäivällä ja illalla. Allas on varsin pienikokoinen, joten jos haluat rauhallisen uintikokemuksen, kannattaa suosia rauhallisia aikoja kuten varhaisaamua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Huippudesignia, näköalabaari ja kattouima-allas – tältä näyttää Suomen ensimmäinen Clarion-hotelli

7. Hotelli Hanasaari

Hanasaari eli Hanaholmen on Espoossa sijaitseva ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, jonka yhteydessä toimii kokoushotelli. Kuvaus ei ehkä äkkiseltään kuulosta tunnelmalliselta, mutta merimaisemissa sijaitsevassa hotellissa voi hyvin viettää vaikka staycationia.

Hotellin uima-allas eroaa massasta ilahduttavalla tavalla. 70-luvun tyyliseltä allasosastolta aukeaa näkymä ulos merelle ja luontoon. Uima-altaan ja saunan käyttö kuuluu majoituksen hintaan. Altaan voi halutessaan vuokrata myös ryhmille.

8. Regatta Spa

Hankoon vuonna 2017 avattu Regatta Spa on lunastanut paikkansa Suomen kylpylöiden joukossa. Hangolla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina jo 1900-luvun alusta saakka, mutta viimeisintä kylpylää saatiin odotella monta vuosikymmentä. Regatta Span valttikortti on isoista ikkunoista avautuva merimaisema.

Kylpylän yhteydessä toimii myös hotelli. Kesäkuukausina allas on ainoastaan hotellivieraiden käytössä, mutta muina aikoina sinne voi ostaa päivälippuja.

9. Lahden maauimala

Yksi Suomen hauskimmista uima-altaista on Lahden mäkihyppytornin juureen rakennettu maauimala. Mahtaako maailmalta löytyä toista vastaavaa? Allas on palvellut kaupunkilaisia jo vuodesta 1973 saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lahden uimastadionilta löytyy 50-metrinen allas, joka avataan kesäkaudeksi toukokuun lopusta elokuun puoliväliin. Altaalle on noin kuuden euron pääsymaksu, ja sinne voi ostaa myös sarjakortteja sekä erilaisia etulippuja.

10. Cirque de Saimaa

Jos etsit upeaa allasta lasten näkökulmasta, on Lappeenrannan Holiday Club Saimaa -hotellissa toimiva Cirque de Saimaa hyvä valinta. Nimensä mukaisesti sirkusteemainen kylpylä herää henkiin värein ja valoin.

Kylpylässä on värikkäitä vesisuihkuja, hyppyallas, vesiliukumäkiä sekä peliallas. Rauhallisempaa tunnelmaa hakevat voivat pulahtaa erillisen Saunamaailman pieneen altaaseen.

Kylpyläosaston lisäksi alueella on myös ulkoallas. Aikuisten peruslippu kylpylään maksaa 26 euroa.

BONUS: Yrjönkadun uimahalli (suljettu tammikuuhun 2026 saakka)

Yrjönkadun uimahalli on paljon muutakin kuin uimahalli. Se on myös arkkitehtuurisesti merkittävä rakennus, Helsinki-instituutio sekä paikka, jossa voi halutessaan pulikoida ilman rihmankiertämää.

Uimahallissa on omat vuorot naisille ja miehille. Yksityissaunan vuokraan kuuluu niin ikään pienempi, mutta näyttävä uima-allas.

Edullisen kertalipun lisäksi kävijät voivat ostaa myös hieman kalliimman lipun, jonka hintaan kuuluu yläkerran lepohytti kylpytakkeineen. Uimahalli on normaalisti avoinna syyskuusta kesäkuun alkuun, mutta tällä hetkellä tiloissa on käynnissä kaksivuotinen remontti.

>> Lue lisää: Joko tiesit? Keskeltä Helsinkiä löytyy komea uimahalli, jossa uidaan täysin alasti: “Kuin roomalainen kylpylä”

>> Lue myös: Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja