Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomen 10 houkuttelevinta uima-allasta – kuinka monessa olet käynyt?

Helsinki Marketing / Lauri Rotko artikkelin kuva
Suomen matkailu
Suomen ihanimpien uima-altaiden joukosta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle vuodenajalle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.05.2022
facebook   whatsapp

1. Allas Sea Pool

Nopeasti Helsingin kuuluisimmaksi – tai ainakin näkyvimmäksi – uima-altaaksi noussut Allas Sea Pool sijaitsee paraatipaikalla Kauppatorin kupeessa. Ulkoilma-allas on avoinna ja lämmitetty ympäri vuoden. Lähes vieresta löytyy toinen nähtävyys SkyWheel Helsinki.

Aikuisen kertalippu altaalle maksaa tällä hetkellä 14 euroa. Helsingissä asuvien innokkaiden uimareiden kannattaa harkita jäsenyyttä, kuukausilippua tai sarjalippua.

>> Lue lisää: Tältä näyttää Helsingin merikylpylä Allas Sea Pool

2. Flamingo Spa

Vantaalla sijaitseva kylpylä Flamingo sopii hyvin lapsiperheille altaineen ja vesiliukumäkineen, mutta tiesitkö, että kylpylässä on myös pelkästään aikuisille tarkoitettu osasto? Spa Kylpylän ikäraja on 18 vuotta, ja sieltä löytyy 37-asteinen lämminvesiallas sekä mineraalivesiallas, jossa voi kuunnella vedenalaista musiikkia.

Päivälippu kylpylään maksaa viikonpäivästä riippuen 29 tai 39 euroa. Kylpylään myydään myös etulippuja esimerkiksi eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille.

3. Hotel & Spa Resort Järvisydän

Itä-Suomen Rantasalmella sijaitseva Järvisydän saattaa olla koko Suomen kaunein kylpylä. Vuonna 2017 avatun kylpylähotellin allasosasto on louhittu rantakallion sisään, mikä tarkoittaa vaikuttavia materiaaleja: kallioseiniä ja kivilattioita.

Pelkkä sisäänpääsy kylpylään ilman yöpymistä hotellissa maksaa noin 30 euroa. Eläkeläisille on tarjolla alennettu hinta.

>> Lue lisää: Onko tässä Suomen erikoisin kylpylä? Mystinen järvikylpylä on louhittu kallioiden sisälle

4. Lahden maauimala

Yksi Suomen hauskimmista uima-altaista on Lahden mäkihyppytornin juureen rakennettu maauimala. Mahtaako maailmalta löytyä toista vastaavaa? Allas on palvellut kaupunkilaisia jo vuodesta 1973 saakka.

Lahden uimastadionilta löytyy 50-metrinen allas, joka avataan kesäkaudeksi toukokuun lopusta elokuun puoliväliin. Altaalle on noin viiden euron pääsymaksu, ja sinne voi ostaa myös sarjakortteja sekä erilaisia etulippuja.

5. Clarion Hotel Helsinki

Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2016 avattu Clarion Hotel Helsinki herätti huomiota erityisesti Suomen ensimmäisellä kattouima-altaalla. 16-kerroksisen hotellin huipulta avautuu näkymä Helsingin ylle, ja mikä olisikaan parempi paikka sen ihailuun kuin uima-allas?

Uima-allas on avoinna hotellin asiakkaille aamupäivällä ja illalla. Allas on varsin pienikokoinen, joten jos haluat rauhallisen uintikokemuksen, kannattaa suosia rauhallisia aikoja kuten varhaisaamua.

>> Lue lisää: Huippudesignia, näköalabaari ja kattouima-allas – tältä näyttää Suomen ensimmäinen Clarion-hotelli

6. Helsingin uimastadion

Kaupunkilaiset tietävät kesän tulleen, kun Helsingin uimastadion avaa ovensa. Ulkoallas rakennettiin Helsingin peruttuja vuoden 1940 olympialaisia varten, ja sitä käytettiin myöhemmin vuoden 1952 olympialaisissa. Tänä päivänä suosittu kaupunkiallas on avoinna toukokuun lopusta syyskuun puoliväliin saakka. Altaan hyppytornista voi hypätä korkeimmillaan kymmenestä metristä.

Aikuisten peruslippu uimastadionille maksaa alle viisi euroa, ja lasten liput ja erikoisliput ovat vielä edullisempia. Uimastadion onkin huokean hintainen kesäretki, joka sopii koko perheelle.

7. Naantali Spa

Naantalin kylpylä on suomalaisten kylpylälomien klassikko. Komealla paikalla sijaitsevassa kylpylä sopii parhaiten aikuiseen makuun, mutta myös alle 14-vuotiaat pääsevät sinne aikuisen seurassa. Kylpylän parasta antia on kupolin alle rakennettu roomalaistyylinen allas sekä 30-asteinen ulkoallas, josta voi katsoa vaikka auringonlaskua.

Aikuisten kertalippujen hinnat alkavat 20 eurosta. Kylpylähotellissa majoittuvat asiakkaat saavat käyttää allasosastoa ilmaiseksi ja pidemmillä aukioloajoilla kuin päivälipun ostaneet.

8. Regatta Spa

Hankoon vuonna 2017 avattu Regatta Spa kuuluu Suomen kylpylöiden uusimpiin tulokkaisiin. Hangolla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina jo 1900-luvun alusta saakka, mutta viimeisintä kylpylää saatiin odotella monta vuosikymmentä. Regatta Span valttikortti on isoista ikkunoista avautuva merimaisema.

Täysihintainen lippu kylpylään maksaa 25 euroa, mutta lapsille ja eläkeläisille on tarjolla alennettu hinta. Kylpylän yhteydessä toimii myös hotelli muualta Suomesta saapuville.

9. Cirque de Saimaa

Lappeenrannan Holiday Club Saimaa -hotellissa toimiva kylpylä Cirque de Saimaa on nimensä mukaisesti sirkusteemainen kylpylä, joka sopii hyvin erityisesti lapsiperheille. Kylpylässä on värikkäitä vesisuihkuja, hyppyallas, vesiliukumäkiä sekä peliallas. Rauhallisempaa tunnelmaa hakevat voivat pulahtaa erillisen Saunamaailman pieneen altaaseen.

Kylpyläosaston lisäksi alueella on myös ulkoallas. Aikuisten peruslippu kylpylään maksaa 22 euroa.

10. Yrjönkadun uimahalli

Yrjönkadun uimahalli on paljon muutakin kuin uimahalli. Se on myös arkkitehtuurisesti merkittävä rakennus, Helsinki-instituutio sekä paikka, jossa voi halutessaan pulikoida ilman rihmankiertämää. Uimahallissa on omat vuorot naisille ja miehille. Yksityissaunan vuokraan kuuluu niin ikään pienempi, mutta näyttävä uima-allas.

Edullisen kertalipun lisäksi kävijät voivat ostaa myös hieman kalliimman lipun, jonka hintaan kuuluu yläkerran lepohytti kylpytakkeineen. Uimahalli on avoinna syyskuusta kesäkuun alkuun. Kesäkuukausina ovet pysyvät suljettuina.

>> Lue lisää: Joko tiesit? Keskeltä Helsinkiä löytyy komea uimahalli, jossa uidaan täysin alasti: “Kuin roomalainen kylpylä”

Lue myös: Rantaloma kotimaassa – Suomen 10 parasta uimarantaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Helsinki Marketing / Lauri Rotko ja Instagram

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Allas on aivan loistava. Käydään täällä työkavereiden kanssa joka Torstai!


  2. Maailman pohjoisin maauimala Otanmäki, Kajaani.
    Kannattaa käydä.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.