Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on keskelle Helsinkiä avattu merikylpylä – katso kuvat

Eetu Ahanen artikkelin kuva
Suomen matkailu
Helsingin uusi merikylpylä on avoinna vuoden ympäri.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 04.09.2016
facebook   whatsapp

Ui ja sauno keskellä kaupunkia

Helsingin Katajanokalle on valmistunut Allas Sea Pool -merikylpylä. Kauppatorin ja Helsinki SkyWheel -maailmanpyörän kupeessa sijaitseva kylpylä on avoinna uimareille ja saunojille ympäri vuoden jo aamukuudesta lähtien.

Alueelta löytyy yhteensä kolme uima-allasta. Kävijöiden käytössä on iso allas, lasten allas sekä merivesiallas, jonka lämpötila on sama kuin meressä ympäri vuoden.

Saunoja on niin ikään kolme. Yksi saunoista on varattu naisille, toinen miehille ja kolmas puolestaan yhteiskäyttöön ja ryhmille tilauksesta.

Yli 10 miljoonan euron kokonaisbudjetin merikylpylää kuvaillaan uima-altaita, saunoja, kaupunkikulttuuria sekä kestävää kehitystä yhdisteleväksi kokonaisuudeksi. Hankkeen vetäjien mukaan tarkoituksena on elvyttää Helsingin kylpyläperinteitä ja valjastaa merenrantaa kaupunkilaisten sekä matkailijoiden käyttöön.

Tapahtumia ja tietoa allasalueella

Syksyllä 2016 huippu-uimarit Jani Sievinen ja Hanna-Maria Seppälä vetävät Altaalla muutamia uintikursseja ja toimivat hyvän uimataidon ja tarkan uimavalvonnan puolestapuhujina.

Uintikurssien lisäksi alueella voi harrastaa esimerkiksi joogaa, pilatesta ja zumbaa. Paikan päällä järjestetään ympäri vuoden myös konsertteja ja erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi täydenkuun uinteja ja DJ-iltoja.

Eetu AhanenHelsingin Allas Sea Pool
Allas Sea Pool sijaitsee Helsingin sydämessä Kauppatorin kupeessa.

Täysin valmis Allas Sea Pool on keväällä 2017, kun alueen päärakennus valmistuu. Valmiissa päärakennuksessa tulee olemaan kattoterasseja, à la carte -ravintola, Itämerikeskus, myymälä sekä neuvottelutiloja.

Itämerikeskuksesta löytyy tietoa muun muassa Itämeren suojelusta, merireiteistä ja Itämeren saarista. Syksyllä 2016 avattavassa Cleantech Showroomissa toteutetaan puolestaan asiantuntijaseminaareja sekä cleantech-aiheista sisältöä.

Eetu AhanenHelsingin merikylpylä Allas Sea Pool
Allas Sea Pool on avoinna kävijöille ympäri vuoden.

Maa- ja merialueineen lähes hehtaarin kokoiselle alueelle mahtuu kerralla 3 500 henkilöä, joka mahdollistaa 10 000 kävijää päivässä. Alueelle on ostettava pääsylippu, joka maksaa aikuisilta kävijöiltä yhdeksän euroa.

Lähde: Allas Sea Pool
Kuvat: Eetu Ahanen

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Loistava idea.
    Helsinki tarvi just tätä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.