Kuva: Visit Finland / Jussi Hellsten
Suomenlinna

Koe Suomen kesäkaupungit ilmaiseksi – lue vinkit kolmeen kohteeseen

Helsinki, Turku ja Tampere ovat suosittuja matkailukaupunkeja erityisesti kesäkuukausina. Katso, mitä kaikkea voit kokea näissä kaupungeissa täysin ilmaiseksi.

Helsinki

Suomen pääkaupunki Helsinki on täynnä ilmaisia nähtävyyksiä, ja matkailija viihtyykin kaupungissa mainiosti kuluttamatta senttiäkään. Suosituimpia ilmaiskohteita ovat muun muassa Helsingin tuomiokirkko, Kampin kappeli sekä Uspenskin katedraali. Vaikka et olisi kiinnostunut uskonnosta, on näiden kohteiden arkkitehtuuri jo itsessään näkemisen arvoinen.

Helsingissä on myös useita museoita, joihin on ilmainen sisäänpääsy. Voit viettää lomapäivän tutustumalla muun muassa Helsingin kaupunginmuseon, Päivälehden museon tai vaikkapa Ratikkamuseon tarjontaan. Monilla maksullisilla museoilla, esimerkiksi Kiasmalla ja eläinmuseolla, on lisäksi omat ilmaispäivänsä, jolloin näyttelyihin voi tutustua maksutta.

Kaupungin luontokohteet ovat luonnollisesti maksuttomia, ja hyviä kohteita ovat esimerkiksi erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva Fallkulan kotieläintila sekä Helsingin lähiseudun saaret ja puistot, kuten Seurasaari, Pihlajasaari ja Kaivopuisto.

>> Lue myös: Kesäloma ja rahat loppu? Katso mitä kaikkea Helsingissä voi tehdä ilmaiseksi tai pikkurahalla

Turku

Varsinais-Suomen suosikki on kaunis kesäkaupunki Turku, joka sopii mainiosti myös budjettimatkailijan kohteeksi, sillä kaupungissa on runsaasti hyvin edullisia tai jopa ilmaisia nähtävyyksiä sekä elämyksiä.

Turku
Kuva: Raakkel Narhi
Turku on kaunis kesäkaupunki, joka sopii myös pienelle budjetille.

Suosituimpiin ilmaisiin Turku-kohteisiin kuuluu Turun tuomiokirkko, joka on lähes pakollinen nähtävyys kaupungissa vieraileville. Myös 1940-luvun maalaiselämää käsittelevä Kuralan kylämäki -museo on ilmainen. Luonnonkaunis Ruissalo sekä siellä sijaitsevan Turun kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhat ovat niin ikään maksuttomia ja kiinnostavia vierailukohteita.
 
Jos kaipaat erikoisia kokemuksia, vieraile Turun linnan alueella heinäkuussa 2017, jolloin siellä tarjoutuu mahdollisuus rakentaa hiekkalinnoja sekä tuhota niitä ritsoilla ja katapulteilla. Heinäkuun loppupuolella, 20.–23.7. Turussa järjestetään Tall Ships Race, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nähdä runsaasti näyttäviä purjelaivoja maksutta.

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon kohdeoppaasta!

Tampere

Keäloma Tampereella ei vaadi suuria säästöjä, ja kaupungissa pääsee vaikuttavien maisemien äärelle esimerkiksi Pispalan portailla tai Pyynikin näköalatornissa. Portaat ovat ilmaiset, mutta näköalatorniin on aikuisille kahden euron sisäänpääsymäksu.

Tampere
Kuva: Visit Finland / Krista Keltanen
Tampereen kaunis arkkitehtuuri on monille matkailijoille jo nähtävyys itsessään.

Tampereen ilmaisten museoiden tarjonta on hyvä, ja mainioita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Poliisimuseo ja Työväenmuseo Werstas. Jos haluat nauttia kauniista luontokohteista, ota suunnaksi vaikkapa Viikinsaari tai hieman Tampereen ulkopuolella sijaitseva kotieläintarha Niitty-Seppälän tilalla tai Reipin tila.

>> Lue myös: Budjettilomailijan kesävinkit Tampereelle – katso mitä voit tehdä täysin ilman rahaa

Lähde: Cuponation
Kuvat: Visit Finland / Jussi Hellsten, Raakkel Narhi ja Visit Finland / Krista Keltanen

Päivitetty: 20.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia