Kuva: Inka Khanji
Singaporen ruoka

Herkuttele halvalla Singaporessa – tutustu uusiin makuihin ja syö paikallisten lempipaikoissa

Maailman kalleimmaksi kaupungiksi vuosi toisensa jälkeen listautuva Singapore hemmottelee matkailijoita myös halvoilla herkuilla. Poimi vinkit, joiden avulla herkuttelet kaupungissa pikkurahalla.

Siisti ja edullinen ruokapaikka on helppo löytää

Singaporen kaupunkivaltion maine maailman kalleimpana kaupunkina saa budjettimatkailijat harkitsemaan kahteen kertaa matkaa kaupunkiin. Maineestaan huolimatta kaupungissa on kuitenkin mahdollista herkutella hyvin edulliseen hintaan, kunhan vain tietää, minne mennä.

Singapore on yksinkertaisen katuruoan ystävän taivas. Verrattuna esimerkiksi Bangkokiin ruokakojuja ei tarvitse etsiä nimen mukaisesti kaduilta, sillä paikallisten suosikit ja aidoimmat makuelämykset löytyvät ruokakeskuksista.

Hawker Centre -keskukset ovat hyvin yleisiä Singaporessa, sillä niitä löytyy jokaisesta kaupunginosasta todennäköisimmin useita. Ruokakeskittymät ovat täynnä kojuja, jotka myyvät toinen toistaan herkullisempia annoksia. Kojujen keskellä on pöytiä sekä tuoleja, ja jokainen voi käydä hakemassa annoksensa parhaaksi valitsemastaan kojusta. Singaporen hawker centret ovat muun kaupungin tavoin hyvin siistejä ja kävijöiden käytettävissä ovat muun muassa käsienpesumahdollisuus sekä paikasta riippuen myös wc-tilat.

Singaporen ruoka
Inka Khanji
Hawker center -ruokapaikat ovat siistejä ja edullisia.

Aitojen paikallisten makujen lisäksi myös hintataso houkuttaa niin paikallisia kuin matkailijoitakin herkuttelemaan juuri ruokakeskittymissä. Annokset ovat todella edullisia, sillä parhaimmillaan vatsan saa täyteen muutamalla eurolla. Hintataso vaihtelee reilusta kahdesta viiteen euroon.

Monipuolinen keittiö esillä ruokakeskuksissa

Singapore tunnetaan monikulttuurisena kaupunkina ja se näkyy myös lautasella. Hawker centren ruokavalikoima on hyvin monipuolinen, sillä paikasta riippuen saman katon alta voi saada muun muassa kiinalaista, malesialaista, intialaista, thaimaalaista, vietnamilaista ja länsimaista ruokaa.

Kiinalaisen ruoan suursuosio näkyy Singaporessa ruokakeskusten painottumisena kiinalaisen keittiön antimiin. Useimmat tavalliset hawker centre -keskittymät tarjoavatkin suuren valikoiman kiinalaiskojuja, joiden lisäksi joukossa saattaa olla muutama muu ruokakoju.

Parhaimmillaan valikoima on kuitenkin hyvin monipuolinen ja tarjontaa löytyy jokaiseen makuun.

Löydä oma suosikkisi

Edullisia ruokakeskuksia on ympäri Singaporea, ja löytyypä sellainen jopa turistiravintoloiden täyttämältä Sentosan saareltakin. Matkan aikana kannattaa vierailla mahdollisimman monessa hawker centressä oman suosikin löytämiseksi.

Singaporen ruoka
Inka Khanji
Keitetty kana riisillä on klassinen annos Singaporessa.

Palvelu toimii ruokakeskittymissä mutkattomasti ja myyjät ovat hyvin ystävällisiä. Lisätietoa ruoista voi kysellä vaivatta, sillä lähes kaikki osaavat Singaporessa englantia. Kysele suosituksia, päivän erikoisuuksia ja maista uusia ruokia ennakkoluuloitta – voit löytää mahtavia makuelämyksiä!

Kokeile ainakin näitä hawker centre -ruokakeskuksia!

Lau Pa Sat – Singaporen kauneimmaksi kehuttu hawker center tarjoaa hyvin monipuolisen valikoiman eri maiden keittiöitä. Hinnoiltaan hieman perustasoa kalliimpi. 18 Raffles Quay

Tekka Centre – Little Indian alueella sijaitseva ruokakeskittymä, joka painottuu intialaiseen ruokaan. Bukit Timah Rd

Maxwell Food Centre – Kiinalaiskaupunginosan vieressä sijaitseva ruokakeskus, jossa sijaitsevasta Tian Tian Chicken Rice -kojusta löytyy Singaporen parhaimmaksi kehuttu kanariisiannos. 1 Kadayanallur Street

Malaysian Food Street – Sentosan saarella sijaitseva ruokakeskus on hintatasoltaan huomattavasti muuta Singaporea kalliimpi, mutta tarjoaa edullisen vaihtoehdon turistiravintoloiden keskellä. Resorts World Sentosa Gateway

Albert Centre – Bugiksen kaupunginosassa sijaitsevan kauppakeskittymän ruokakeskus on täynnä yllätyksiä, sillä siellä sijaitsee muun muassa Michelin-tähden saanut Singapore Famous Rojak -ravintola. 270 Queen Street

>> Lue lisää vinkkejä Singaporeen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 26.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia