Kuva: Inka Khanji
Singapore

Singaporen erikoiset lait – 5 sääntöä, jotka matkailijan tulee tietää

Singapore on tunnettu tiukkana matkakohteena, jossa on monia erikoisiltakin kuulostavia sääntöjä. Tutustu näihin ennen matkaa Singaporeen ja vältä sakot!

Purukumin myyminen

Se mikä kotimaassa on täysin sopivaa, ei välttämättä ole samoin ulkomailla. Erikoisista laeistaan tuttu Singapore on asettanut purukumin myynnin laittomaksi toiminnaksi, eikä esimerkiksi paikallista kaupoista löydäkään purukumia. Purkan myynnistä voikin saada jopa kahden vuoden vankilatuomion.

Purukumi ei kuitenkaan ole kokonaan kiellettyä Singaporessa ja matkailijat voivatkin tuoda sitä maahan kaikessa rauhassa – kunhan tuote on ainoastaan omaan käyttöön.

Roskaaminen

Jo maalaisjärki sanoo, ettei roskia tule heittää maahan mutta Singaporessa on myös laki, joka varmistaa ettei näin tapahdu. Roskaamisesta saattaa saada noin 200 euron sakot tai yhdyskuntapalvelua, jossa joutuu siivoamaan roskia.

Juominen tai syöminen metrossa

Siinä missä monessa muussa maassa vaikkapa veden tai kahvin juominen tai eväiden syöminen metrossa sekä metroasemalla on arkipäivää, Singaporessa kurkun kostuttaminen kannattaa jättää väliin. Arkipäiväiseltä tuntuvasta teosta voi saada kaupunkivaltiossa 300 euron sakot, joten matkalla kannattaa ehdottomasti juoda ja syödä ennen metroasemalle astumista.

Tien ylittäminen väärästä paikasta

Jalankulkijat ylittävät tien tavallisesti suojatien kohdalta, mutta aina silloin tällöin tulee kiusaus ylittää tie muualta. Tätä ei kuitenkaan kannata Singaporessa tehdä, sillä tien ylittämisestä 50 metriä suojatien ulkopuolelta rapsahtaa sakot. Maksu vaihtelee 12 eurosta jopa 600 euroon, mutta tästä rikoksesta voi joutua myös kolmeksi kuukaudeksi vankilaan.

Pulujen syöttäminen

Puistossa istuskelu ja pulujen syöttäminen saattaa tuntua ajatuksen tasolla mukavalta lomatekemiseltä, mutta Singaporessa se kannattaa unohtaa. Pulujen syöttäminen on nimittäin lailla kiellettyä, ja siitä voi koitua jopa 300 euron sakot.

>> Lue lisää vinkkejä Singaporeen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 2.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ei ole laitonta tuo purukumi ollut vuosiin enää. Singaporesta saa ostaa ihan tavallista purukumia apteekeista.