Hyppää sisältöön

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2019
Monikulttuurisessa Singaporessa on erikoisia sääntöjä ja lakeja, joihin matkailijan kannattaa tutustua etukäteen.

Tiukkojen sääntöjen Singapore

Singaporen moderni kaupunkivaltio on monille matkailijoille portti Aasian muihin lomakohteisiin. Singaporea ei kuitenkaan kannata ohittaa matkakohteena, sillä se tarjoaa kiinnostavia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja sekoituksen Aasian eri kulttuureja.

Singaporessa on monia kuuluisia nähtävyyksiä, joista tunnetuimpia ovat Merlion-patsas, Singapore Flyer -maailmanpyörä ja Marina Bay Sands -hotelli. Nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintoloita, jotka edustavat lukuisia eri ruokakulttuureja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Singapore on turvallinen matkakohde, jonka lämmin sää ja ystävällinen palvelu toivottavat matkailijan tervetulleeksi. Lomalla on kuitenkin syytä ottaa huomioon maan tiukat lait, jotta reissusta selviää ongelmitta. Lisäksi Singaporen kaltaisessa kulttuurien sulatusuunissa on tärkeää muistaa ottaa muut kulttuurit huomioon.

Katso tästä vinkit, joilla vältät matkailijoiden yleisimmät virheet Singaporessa!

Inka KhanjiSingapore
Merlion-patsas on yksi Singaporen kuuluisimmista nähtävyyksistä.

1. Varo roskaamista

Singapore on yksi maailman siisteimmistä kaupungeista. Tästä on kiittäminen maan tiukkoja roskaamislakeja ja tuntuvia rangaistuksia, jotka varmistavat, ettei kenellekään tule mieleen sotkea.

Kaikenlaisesta roskaamisesta saa Singaporessa isot sakot. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei edes vahingossa pudota mitään kadulle. Harmiton virhe väärään aikaan voi aiheuttaa huomattavan loven matkabudjettiin.

Siisteyden ylläpitämiseksi myös sylkeminen ja tupakantumppien pudottaminen kadulle on kielletty kaupungissa. Matkailijan on hyvä muistaa, että julkisissa liikennevälineissä ja asemilla ei saa syödä tai juoda, sillä tästäkin voidaan sakottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kiinnitä huomiota erikoisiin sääntöihin

Singapore on tunnettu erikoisten lakien ja sääntöjen maana, ja niiden rikkomisesta voi saada koviakin rangaistuksia. Monissa paikoissa kyltit kertovat, mikä on kiellettyä. Vaikka osa kielloista ja laeista voi tuntua omituisilta tai huvittavilta, kannattaa niitä noudattaa, sillä Singaporessa niihin suhtaudutaan suurella vakavuudella.

Purukumi oli välillä Singaporessa kokonaan kielletty. Matkailijat saavat tuovat purukumia Singaporeen, mutta maan kaupoista sitä ei juurikaan saa. Älä kuitenkaan erehdy kaupittelemaan purkkaa tai sylkäisemään sitä kadulle, sillä tästä voi seurata jättisakot.

Matkailijan on hyvä myös tietää, että Singaporen laissa määrätään esimerkiksi, että tien saa ylittää vain suojatien kohdalta ja lintujen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty.

3. Kunnioita kulttuurien kirjoa

Singaporen väestö muodostuu eri kulttuurien edustajista ja kaupunkivaltiossa on neljä virallista kieltä. Kaupunki tarjoaa loistavan mahdollisuuden kurkistaa Aasian eri kulttuurien elämäntyyliin, sillä monilla näistä väestöryhmistä on Singaporessa oma kaupunginosansa kuten esimerkiksi Chinatown ja Little India.

Kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan eri alueisiin, mutta myös muistaa, että eri kulttuureilla on omat tapansa, joita on syytä kunnioittaa. Esimerkiksi Little Indiassa on hyvä pukeutua hieman peittävämmin sekä muistaa käsin ruokaillessa, että vain oikeaa kättä saa käyttää syömiseen.

Singapore
Singapore on värikäs yhdistelmä eri kulttuurien vaikutteita.

4. Varaudu kuumaan ja kosteaan ilmastoon

Singapore sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, joten lämpötilat pysyvät korkeina ympäri vuoden ja ympäri vuorokauden. Keskilämpötila pysyttelee koko vuoden ajan yli 25 asteessa ja nousee usein jopa 30 asteeseen.

Kuumuuden lisäksi ilmasto on Singaporessa hyvin kostea ja ilmankosteus voi olla jopa 90 prosenttia. Rajut sadekuurot voivat yllättää, mutta ne ovat usein lyhytkestoisia, joten yleensä hetken odottelu sisätiloissa auttaa. Säätiloihin varautumatta jättäminen on yksi tyypillisistä ensikertalaisen virheistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijan on syytä ottaa huomioon kuuma ja kostea sää. On tärkeää pitää mukana juotavaa ja huolehtia syömisestä, ettei huono olo pääse yllättämään. Mukaan kannattaa pakata kevyitä ja hengittäviä vaatteita, jotka ovat miellyttäviä päällä kuumallakin säällä. Korkeiden lämpötilojen vuoksi ei kannata suunnitella liian tiivistä matkaohjelmaa, koska nähtävyyksien kiertely on kuumalla hyvin uuvuttavaa.

5. Älä jätä paikallisherkkuja maistamatta

Singaporessa on laaja ravintolatarjonta ja kaupungissa on todella tasokkaita ravintoloita. Välillä kannattaa kuitenkin unohtaa fine dining -paikat ja suunnata paikalliselle kulttuurille tyypilliseen ruokakojujen keskittymään, jotka tunnistaa usein nimestä food court, hawker center tai food center. Moni singaporelainen syö usein ulkona, koska pienissä asunnoissa ei ole tilaa kunnon keittiöille.

Ruokakeskusten myyntikojut tarjoavat edullisesti muutamalla eurolla isoja annoksia aasialaisten keittiöiden antimia. Kokeilemisen arvoisia ovat myös tuoreista hedelmistä ja vihanneksista valmistetut mehut ja smoothiet, joita saa lukuisissa eri mauissa.

Food courteja löytyy ympäri Singaporea ja niitä on eritasoisia, aivan kuten ravintoloitakin. Osa niistä on myös painottunut jonkun tietyn aasialaisen keittiön makuihin. Ruokakojut ovat helppo tapa tutustua edullisesti ruokakulttuureihin.

>> Lue lisää vinkkejä Singaporeen!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Tokio, Japani

Näissä kaupungeissa ei tarvitse pelätä – tässä ovat maailman turvallisimmat kaupunkikohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja