Hyppää sisältöön

Kolme päiväretkeä Singaporesta – nämä paikat tarjoavat vaihtelua kaupunkimaisemaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.03.2018
Singapore on kompakti matkakohde, jossa voi nähdä monenlaisia maisemia pienellä alueella. Vieraile loman aikana myös keskustan ulkopuolella - koe ainakin nämä paikat!

1. Kävely puiden yläpuolella

Singapore ei ole vain pilvenpiirtäjiä ja keinotekoisia superpuita, sillä kaupungissa on helppo vaihtaa kaupunkimaisema vehreään metsään. Noin 20 minuutin ajomatkan päässä Singaporen keskustasta tarjoutuu mahdollisuus uppoutua trooppisten kasvien keskelle, sillä MacRitchien tekoaltaiden ympäristöön on rakennettu melko erikoinen kävelyreitti.

Noin 25 metrin korkeuteen, puiden latvojen yläpuolelle nostettu riippusilta yhdistää alueen kaksi korkeinta kohtaa. Bukit Peircen ja Bukit Kalangin yhdistävä silta vie kävelijät katsomaan ympäristöä lintuperspektiivistä noin 250 metriä pitkälle riippusillalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiPäiväretket Singaporesta
Riippusilta vie 25 metrin korkeuteen puiden latvojen yläpuolelle.

Riippusilta sijaitsee metsän keskellä, ja sinne pääsee useita kävelyreittejä pitkin. Edestakainen matka on reitistä riippuen 7–10 kilometriä pitkä, ja aikaa on syytä varata kolmesta viiteen tuntiin omasta kävelyvauhdista riippuen. Vaikka reitti on hoidettu hyvin, maasto vaihtelee aina laudoilla päällystetyistä leveistä poluista jyrkkiin portaisiin ja kapeisiin metsäpolkuihin.

Treetop Walk -reitin lähtöpaikkaan pääsee Singaporen keskustasta helposti julkisen liikenteen verkoston busseilla.

2. Tekosaari Singaporen edustalla

Palmurantoja kaipaava matkailija löytää etsimänsä lyhyen junamatkan päässä miljoonakaupungin sykkeestä.

Singaporen eteläpuolelle rakennettu Sentosa on matkailijoiden täyttämä lomakeskus, joka perustuu rentoutumiselle ja hauskanpidolle: hiekkarantojen lisäksi Sentosalla on teemapuisto, useita vauhdikkaita aktiviteettimahdollisuuksia, lukuisia ravintoloita, luksusshoppailua sekä esimerkiksi jättimäinen akvaario.

Inka KhanjiPäiväretket Singaporesta
Sentosan tekosaaren hiekkaranta houkuttaa monia matkailijoita.

Saarelle pääsee näppärästi joko 12 minuuttia kestävällä köysiratamatkalla tai vuonna 2007 valmistuneella Sentosa Express -junalla. Useimmat vierailevat Sentosalla vain päiväretken verran, mutta saarella on myös monia hotelleja ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat resort-tyylistä majoitusta tekosaarella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Nauti kukkaloistosta

Singapore on täynnä upeita puutarhoja ja vaikuttavia kasvihuoneita, mutta hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Singaporen kasvitieteellinen puutarha ja orkideapuutarha ovat ehdottomasti parhaimmistoa. Noin kymmenen kilometrin päässä Singaporen keskustasta sijaitsevat puutarhat eivät välttämättä vie koko päivää, mutta aikaa on syytä varata rutkasti.

Inka KhanjiPäiväretket Singaporesta
Orkideapuutarhassa on näytillä monenlaisia orkideoita.

Singaporen kasvitieteellinen puutarha sai alkunsa jo vuonna 1822. Sittemmin puutarha on kasvanut 74 hehtaarin kokoiseksi ja listattu Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2015. Vierailu puutarhassa on helppoa, sillä sinne pääsee näppärästi metrolla eikä sisäänpääsymaksua ole. Vain orkideapuutarhaan on muutaman euron suuruinen sisäänpääsymaksu.

>> Lue lisää vinkkejä Singaporeen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja