Hyppää sisältöön

Tällainen on maailman pisin halpalento – lähes 13 tunnin reittiä kaupitellaan myös suomalaisille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.10.2017
Halpalennot sopivat monille matkailijoille, mutta miltä kuulostaisi maailman pisin halpalentoreitti?

Lähes 13 tunnin halpalento Singaporeen

Halpalentoyhtiöt alkavat tänä päivänä olla jo tuttu konsepti suurimmalle osalle matkailijoista. Edullinen perushinta ja maksulliset lisäpalvelut sopivat erityisesti nopeita viikonloppulomia tai lyhyiden etäisyyksien taittamista varten.

Mutta miltä tuntuisi lentää poikkeuksellisen pitkä kaukolento halpalentoyhtiön kyydissä? Siitä voi halutessaan ottaa nyt selvää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian avasi syyskuussa 2017 maailman pisimmän yhtäjaksoisen halpalentoreitin. Suora uutuusreitti Lontoosta Singaporeen taittaa matkaa lähes 11 000 kilometriä, mikä kestää noin 12 tuntia ja 45 minuuttia.

Pitkään Suomestakin Euroopan kohteisiin liikennöinyt Norwegian aloitti kaukolennot vuonna 2013 valikoiduista kohteista. Myös suomalaisille on siitä lähtien kaupiteltu vaihdollisia kaukoyhteyksiä Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan.

Reitti Singaporeen on niin ikään tarjolla myös suomalaisille. Lentoyhtiön sivuilla Singaporea tarjotaan kohteena Helsingistä yhdellä vaihdolla Lontoossa. Tämä tekee matkasta vielä entistäkin pidemmän, sillä lento Helsingistä Lontooseen kestää noin kolme tuntia.

Hintavertailu paljastaa yhtiön kaupittelevan yhdensuuntaisia lentoja Helsingin ja Singaporen välillä halvimmillaan alle 140 eurolla. Tämä on perushinta, johon ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita tai aterioita lennon aikana.

Edullisimmat liput voivat houkutella ainakin matkailijoita, joilla on joustovaraa lentopäivissä. Paluulentoa voi nimittäin olla hankalaa löytää halvalla, jos lennon on oltava tiettynä päivänä. Yhdensuuntaiset liput ovat käteviä myös pidempiä Aasian-matkoja tekeville reissaajille, jotka eivät lennä kotiin samasta kohteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oma lukunsa ovat todelliset budjettireissaajat, jotka lähtevät matkaan ilman ruumaan kirjattuja matkatavaroita ja selviävät kaukolennosta omilla eväillä.

Kaukolentoja halpalentoyhtiöllä varatessa hintojen vertailu kannattaa tehdä huolella. Kun perushintaan on lisätty matkatavaramaksut ja ateriat, saattaa hinta olla jo korkeampi kuin täyden palvelun lentoyhtiöillä. Toisaalta poikkeuksellisen halvan hinnan osuessa kohdalle voi säästöä syntyä useampi satanen.

Halpalentoyhtiöiden kalustolla on usein huono maine, joka synnyttää mielikuvia polvet kainalossa istumisesta. Norwegian liikennöi kuitenkin kaukolentojaan uudella Boeing 787 Dreamliner -konetyypillä.

Finnairin suora lento Helsingistä Singaporeen kestää noin 11 tuntia. Suomesta voi lentää Singaporeen myös lukuisilla muilla vaihdollisilla yhteyksillä täyden palvelun lentoyhtiöillä.

>> Lue myös: Maailman pisin lentoreitti avattiin – lähtisitkö yli 17 tunnin lennolle?

Lähde: Norwegian, The Independent
Kuva: Norwegian

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Lentokoneeseen noustaan vasemmalta puolelta

Miksi lentokoneeseen noustaan aina vasemmalta puolelta? Tässä syy

Lennot Zürichiin

Edelweiss avaa uusia reittejä – Kittilästä ja Rovaniemeltä suorin lennoin Zürichiin

Sunclass Airlinesin lentokone Kööpenhaminan lentokentällä

Lomalennot eivät ole sitä mitä ennen – näin Tjäreborg ja Sunclass Airlines murtavat myyttejä pakettimatkoista 

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja