Hyppää sisältöön

Lähde seikkailulle maailmalle – viisi kiehtovaa suurkaupunkia, jotka haluat kokea

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.12.2017
Haluaisitko kokea tuttujen lomakohteiden sijasta tulevalla lomalla jotain täysin uutta? Tässä esittelyssä viisi kaukokohdetta, jotka tarjoavat uusia elämyksiä.

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Löydä kiehtovat suurkaupungit Lufthansan siivin

Alkavatko tutut lomakohteet olla jo nähtyjä? Ei hätää, sillä ympäri maailmaa on lukuisia kiinnostavia kohteita löydettäväksi ja koettavaksi!

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa tarjoaa erinomaiset yhteydet kiehtoviin kaukokohteisiin ympäri maailmaa. Lufthansa lentää Frankfurtista ja Münchenistä suoraan moniin suurkaupunkeihin ja lomakohteisiin Aasiassa, Afrikassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Sekä Frankfurtiin että Müncheniin on Suomesta monta suoraa lentoa päivässä, joten saksalaisyhtiön kohteet ovat helposti myös suomalaismatkailijoiden saavutettavissa.

Lufthansan kaukolennoillla matka taittuu mukavasti esimerkiksi kattavan viihdevalikoiman ja herkullisten tarjoilujen vuoksi. Jos haluat lisätä lomaasi hieman luksusta, voi lentomatkan taittaa Lufthansan viihtyisässä bisnesluokassa tai valita Economy Comfort -matkustusluokan, jossa pääsee nauttimaan esimerkiksi suuremmasta jalkatilasta.

1. Toronto

Kanadan suurin kaupunki Toronto on vilkas kulttuurien sulatusuuni, jossa riittää tekemistä aamusta iltaan. Nähtävyyksistä kannattaa käydä katsomassa ainakin kaupungin tunnetuinta maamerkkiä, joka on yli 550 metriä korkea CN Tower -näköalatorni.

Torontossa on erinomainen ravintolatarjonta, josta löytyy lukuisia tasokkaita ravintoloita. Iltaa Torontossa voi viettää kaupungin lukuisissa baareissa ja klubeilla. Kanadalaiset ovat suuria jääkiekon ystäviä ja Torontossa pääsee nauttimaan urheilun huumasta Toronto Maple Leafs -joukkueen otteluissa.

Torontoon pääsee lentämään suoraan Frankfurtista ja lentoaika on hieman yli kahdeksan ja puoli tuntia.

2. Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires on värikäs kaupunkikohde, jossa pääsee nauttimaan tanssin huumasta ja herkullisesta ruoasta. Kaupunki sopii myös vilkasta yöelämää etsivälle.

Buenos Airesin nähtävyystarjonta koostuu näyttävästä arkkitehtuurista sekä historiallisesti merkittävistä kohteista. Tunnetuimpia nähtävyyksiä kaupungissa ovat esimerkiksi vaaleanpunainen Casa Rosada, jossa työskentelee maan poliittinen johto, sekä lähes 70 metriä korkea obeliski. Lomalla kannattaa tutustua myös Buenos Airesin värikkäisiin kaupunginosiin, jotka hurmaavat persoonallisuudellaan.

Lufthansalla on kerran päivässä suora lento Frankfurtista Buenos Airesiin, jonne lento kestää lähes 14 tuntia.

3. Kapkaupunki

Upeista maisemista tunnettu Kapkaupunki on monipuolinen lomakohde, jossa voi viettää lomapäiviä niin rannalla rentoutuen kuin kiinnostavia nähtävyyksiä kierrellen. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu vieressä kohoava pöytävuori, jonka huipulle pääsee joko patikoiden tai köysirataa pitkin. Kapkaupungin lähellä sijaitsee myös lukuisia matkailijoita houkuttelevia päiväretkikohteita, kuten viinitiloja ja kansallispuistoja.

IstockphotoKapkaupunki
Kapkaupunki on portti Etelä-Afrikan kiehtoviin kohteisiin.

Kapkaupunki sopii kohteeksi hyvin myös aktiviteeteista innostuneille lomailijoille, sillä kaupungissa voi harrastaa muun muassa pyöräilyä ja patikointia keskellä upeaa luontoa. Kapkaupunki on myös suosittu golfkohde ja kaupungin ympäristössä on lukuisia viheriöitä, joista kuuluisimpiin kuuluu esimerkiksi Royal Cape Golf Club.

Kapkaupunkiin on päivittäin suora lento sekä Frankfurtista että Münchenistä.

4. Singapore

Singapore on moderni metropoli, jossa riittää matkailijalle nähtävää ja koettavaa. Kaupunki hurmaa niin herkuttelijan kuin shoppailijankin, minkä lisäksi Singaporessa on myös valtavasti nähtävää. Singaporessa eri kulttuurit elävät rinnakkain, ja erityisesti kaupungin alueista Chinatown ja Little India, ovat paikkoja joita ei kannata ohittaa. Kaupungissa pääsee kokeilemaan monipuolisesti eri ruokakulttuurien herkkuja, mistä kannattaa ottaa lomalla kaikki irti.

IstockphotoSingapore
Singaporessa on matkailijalle mainiot ostosmahdollisuudet sekä kiinnostavaa nähtävää.

Singapore on tunnettu loistavana kohteena shoppailukohteena, sillä valtavasti ostostarjonnasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaupungin kuuluisin ostosalue on usean kilometrin pituinen Orchard Road, jonka varrella sijaitsevista liikkeistä saa esimerkiksi vaatteita ja elektroniikkaa. Ostoksien ja herkuttelun lisäksi lomapäivät täyttyvät Singaporen nähtävyyksiä kierrellen, joista suosituimpia ovat esimerkiksi Singapore Flyer -maailmanpyörä, Singaporen eläintarha ja Sentosan saari.

Lufthansa lentää suoraan Münchenistä Singaporeen moderneilla Airbus A350 -koneilla, joissa on myös erittäin viihtyisä bisnesluokka. Lentoaika reitillä on vähän alle 12 tuntia.

5. Rio de Janeiro

Maailmankuulut palmurannat ovat erinomainen syy lähteä lomailemaan Rio de Janeiroon. Copacabana ja Ipanema ovat kaupungin rannoista kuuluisimmat, ja ne tarjoavat matkailijoille mainiot puitteet nauttia rantaelämästä. Paratiisirantoja etsivä lomailija voi tehdä Rio de Janeirosta myös retkiä lähialueille kuten Ilha Granden saarelle, josta löytyy Brasilian kauneimpiin lukeutuva Lopes Mendesin ranta.

IstockphotoRio de Janeiro
Rio de Janeirossa voi yhdistellä helposti ranta- ja kaupunkilomaa.

Rio de Janeirossa on helppo yhdistellä ranta- ja kaupunkilomaa, sillä upeiden rantojen lisäksi kaupungissa on myös kiinnostavia nähtävyyksiä, vilkaista yöelämää ja houkuttelevia ravintoloita. Kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet ovat korkeuksiin kohoava Kristus-patsas, josta aukeaa hienot näkymät alas kaupunkiin, sekä sokeritoppavuori, jonne noustaan joko köysirataa pitkin tai patikoimalla.

Lufthansa lentää suoraan Frankfurtista Rio de Janeiroon ja lentoaika on hieman alle 12 tuntia. Suoraa reittiä lennetään kerran päivässä.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Istockphoto

ILMOITUS: LUFTHANSA

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja