hero taustakuva

Suomalainen ruoka kummastuttaa naapurimaissa: ”Pohjoismaiden oudointa”

Visit Finland / Juho Kuva artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Poronkäristys, muikut ja karjalanpiirakat saavat muilta pohjoismaalaisilta kummaksuvan vastaanoton.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 09.04.2015
facebook   whatsapp

Suomalaiset pitävät eniten omasta ruoastaan

Suomalaiset pitävät omaa ruokaansa pohjoismaiden parhaana, mutta muiden pohjoismaalaisten mielestä se on alueen oudointa ruokaa. Pohjoismaisille vieraille tarjotaan useimmiten poronkäristystä, mutta kulttimaineestaan huolimatta mämmi ei sen sijaan useinkaan päädy ruokalistalle, kun esittelemme ruokakulttuuriamme muille.

Tiedot käyvät ilmi Hotels.comin suuresta pohjoismaisesta kyselystä, johon vastasi yli 4 000 Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kansalaista.

Suomalaiset rakastavat tuttuja kotimaisia makuja: lähes puolet kyselyyn vastanneista suomalaisista (44 %) äänesti oman keittiömme Pohjoismaiden parhaaksi. Myös tanskalainen keittiö osuu suomalaiseen makuhermoon, sillä jopa joka viides (20 %) nosti Tanskan ruokakulttuurin Pohjoismaiden houkuttelevimmaksi. Sen sijaan Ruotsille (7 %) ja Norjalle (3 %) ei suomalaisilta juurikaan pisteitä herunut.

Suomalaisten mielestä pohjoismaiden kummallisimmat ruoat löytyvät Norjasta. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että kaikkien muiden pohjoismaalaisten mielestä alueen oudoimmat ruoat löytyvät Suomesta.

Muutkin kansallisuudet vetävät keittiöiden vertailussa kotiin päin. Kuten suomalaiset, myös ruotsalaiset (60 %) ja tanskalaiset (33 %) pitävät omia ruokiaan pohjoismaiden parhaimpina. Sen sijaan norjalaiset arvostavat eniten Tanskan keittiötä (43 %).

Poronkäristys ja muikut ensimmäisenä matkailijan lautasella

Mitä paikallisiin herkkuihimme tulee, suomalaiset suosittelevat innokkaimmin poronkäristystä pohjoismaalaisille vierailleen (26 %). Myös paistetut muikut (17 %) ja karjalanpiirakat (15 %) ovat monien mielestä hyvää tarjottavaa.

Kulttimaineestaan huolimatta mämmiä (3 %) ei tarjota vieraille. Myös uunijuusto (3 %) ja lörtsyt (1 %) jäävät usein pois ruokalistalta naapurikansojen tullessa kylään.

Ruotsalaiset tarjoaisivat vieraille lihapullia (19 %), voileipäkakkua (16 %) tai possunkylkeä ja perunalettuja (15 %). Tanskalaisten herkkua ovat puolestaan voileivät (43 %) ja possunkylki persiljakastikkeen (23 %) kera. Norjalaiset hemmottelevat vieraitaan pinnekjøttilla eli puutikkujen päällä keitetyllä kuivatulla lampaanlihalla (28 %), lammaskaalipadalla (18 %) tai ruskealla herajuustolla (15 %).

Lähde: Hotels.com
Kuva: Visit Finland / Juho Kuva

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.