hero taustakuva

Ravintolaelämyksiä Tukholmassa

artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Trendi- ja tyylitietoiset tukholmalaisravintoloitsijat osaavat ravintolaelämysten luomisen.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 22.10.2010
facebook   whatsapp

Trendi- ja tyylitietoiset tukholmalaisravintoloitsijat osaavat ravintolaelämysten luomisen. Rantapallon esittelyssä neljä ravintolaa, jotka antavat nautintoja kaikille aisteille!

Kuninkaallista fine diningia

Operakällaren kuuluu Tukholman tunnetuimpiin ravintoloihin ja se on perinteinen paikka fine diningin ystäville. White Guiden Parhaat ruotsalaiset ravintolat 2010 -kilpailussa se palkittiin parhaasta kokonaiselämyksestä.

Keittiömestarina toimii Stefano Catenacci, joka vastasi myös kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin hääillallisesta. Vuonna 1895 rakennetussa oopperatalossa on yhteensä neljä ravintolaa sekä tiloja yksityisiin juhliin.

Ruokasalin kuninkaallisessa miljöössä 1800-luvun lopun valtavien rokokoohenkisten taulujen, puuleikkausten, ja kullattujen kristallikruunujen varjossa voit nauttia vaikkapa huolitellun syntymäpäiväillallisen. Ruokasalin vieressä olevalta verannalta aukeaa upea näkymä suoraan kuninkaanlinnalle. Kuuden ruokalajin sesonki-illallinen viineineen 3 800 kruunua (n. 410 euroa).

Operakällarens Matsal
Operahuset, Karl XII:s torg, Tukholma
www.operakallaren.se

Reteää ruotsalaista

Kvarnen tunnetaan rentona olutkapakkana, joka tarjoaa erinomaista ruotsalaista ruokaa mutkattomasti. Suosituin annos ovat luonnollisesti lihapullat.

Satavuotiaat puupaneelit ja kuusikulmaiset lattialaatat kertovat paikan historiasta. Medborgarplatsenin kupeessa Södermalmilla sijaitseva Kvarnen perustettiin jo 1908. Historia ei täällä kuitenkaan ahdista. Ravintolan ilmapiiri on leppoisa.

Kvarnenin sydän on rento oluthalli, jonne voivat tulla ruokailemaan niin sinkut (erityisesti baaritiskille) kuin lapsiperheetkin. Tarjolla on lounasta ja iltaisin à la carte. Listalla on esimerkiksi poroa, verimakkaraa, pyttipannua sekä 365 kruunun (n. 39 euroa) hintainen menukokonaisuus Stig Larssons Millenium. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoillaan suosittu brunssi.

Kvarnen Restaurang
Tjärhovsgatan 4, Tukholma
www.kvarnen.com

Romanttinen illallinen ranskalaisittain

Melker Anderssonin ja Danyel Couetin luotsaama Brasserie le Rouge on punaisen sametin ja romantiikan ilotulitusta.

Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin sivukadulla, huomaamattomasti kellarissa. Kellarin holvikaaret on verhoiltu yltäkylläisesti punaisella sametilla Moulin Rougen tyyliin. Kynttilät loistavat ja toivottavat viettämään romanttista iltaa. Tosin tarjoilijoilla on hauskat henkselit ja meno voi illan edetessä muuttua villiksi.

Huippukokki Danyel Couetin mukaan vaikka ravintola tarjoaa ensiluokkaista ruokaa, se ei saa olla niin hieno, että asiakasta ahdistaisi – ravintolassa pitää saada olla rennosti. Ruokalistalta löytyy muhkeita italialaisia ja ranskalaisia herkkuja. Tee varaus vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Viiden ruokalajin illallinen ilman viinejä 670 kruunua (n. 72 euroa).

Brasserie le Rouge
Brunnsgränd 2-4, Tukholma
www.lerouge.se

Jälkiruokaherkuttelua yhdeksännessä taivaassa

Hämyisä syvä turkoosi ja huumaava suklaan tuoksu toivottavat tervetulleeksi jälkiruokataivaaseen, ravintola Cloud Nineen. Omistaja Henrik Nilsson kuvailee, että uuteen taloon vuosi sitten avattu ravintola on haluttu sisustaa näyttämään vanhalta.

Ravintolassa on kolme salia. Turkoosin salin teemana ovat Euroopan siirtomaat. Baaritiskin pylväisiin on liitetty kullattuja ananaksia, seinällä komeilee 50-luvun hattuliikkeestä hankittu koristekaiverrettu peili ja katosta roikkuvat turkoosit kiinalaisvalaisimet. Yhdelle seinustalle on sisustettu intiimejä looseja, kuin Orient expressin vaunuja, jotka on erotettu muusta salista turkooseilla hapsuverhoilla. Tämä sali on varattu torstai-illoista lauantai-iltoihin vain jälkiruokien nauttimiseen.

Valittavana on kaksi erilaista kolmen ruokalajin jälkiruokamenua jälkiruokaviineineen, jotka tarjoillaan omistajan keräilemistä vintagelaseista. Jälkiruokamenu ilman viinejä 300 kruunua (n. 32 euroa), viinien kera 496 kruunua (n. 53 euroa).

Cloud Nine
Torsgatan 1, Tukholma
www.restaurangcloudnine.se

Teksti: Hanna Korhonen
Kuva: Le Rouge

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.