Hyppää sisältöön

Tässä on maailman ympäristöystävällisin risteilyalus: Hurtigrutenin uusi laiva etenee akkujen voimalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.07.2019
Eksoottisista kohteista tunnetun Hurtigruten-varustamon tuorein alus haastaa muut toimijat.

Ensimmäinen vain akkuvoimalla kulkeva risteilyalus

Norjalaisen Hurtigruten-varustamon uusin laiva, MS Roald Amundsen, on kaikkien aikojen ensimmäinen risteilyalus, joka toimii hybriditeknologian ansiosta täysin akkujen avulla. Uuden aluksen päästöt ovat yli 20 prosenttia pienemmät samankokoisiin risteilyaluksiin verrattuna.

MS Roald Amundsen on Hurtigrutenin kolmesta hybridialuksesta ensimmäinen, ja se laskettiin neitsytmatkalleen Norjan länsirannikolla kesäkuussa 2019. Samalla aluksen akut sekä hybridivoiman toimivuus risteilyaluksella pääsivät todelliseen testiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
HurtigrutenHurtigruten
Varustamon tuorein laiva on nimetty norjalaisen tutkimusmatkailija Roald Amundsenin mukaan. Hän oli ensimmäinen Etelänavalla vieraillut henkilö.

– Tämä aloittaa uuden aikakauden merenkulun historiassa. MS Roald Amundsen on ensimmäinen akuilla varusteltu risteilyalus. Sitä pidettiin mahdottomana vielä muutama vuosi sitten, joten tämän aluksen myötä Hurtigruten asettaa uuden standardin paitsi risteilyaluksille myös koko merenkulun toimialalle, sanoo Hurtigrutenin toimitusjohtaja Daniel Skjeldam.

Mukavuudet muiden risteilyalusten luokkaa

Kesäkauden 2019 aikana alus liikennöi myös Huippuvuorille ja Grönlantiin. Talvikaudeksi 2019–2020 se suuntaa Pohjois- ja Etelä-Amerikan kautta Etelämantereelle. Pieni alus on vain 140-metrinen, minkä ansiosta se voi vierailla pienissäkin satamissa. Intiimi tunnelma on taattu, sillä matkustajapaikkoja on 530.

Vaikka alus kuormittaa ympäristöä muita risteilyaluksia vähemmän, voi MS Roald Amundsenillakin nauttia risteilyaluksille tyypillisistä mukavuuksista. Laivalla on esimerkiksi näköalakansia, infinity pool -uima-allas, näköalasauna, kuntosali sekä ravintoloita ja baareja.

– MS Roald Amundsen on suunniteltu ja rakennettu kestävien periaatteiden mukaisesti jokaista yksityiskohtaa myöten. Vihreän teknologian lisäksi alus on myös ensimmäinen maailmassa, joka on suunniteltu niin, että siellä ei käytetä lainkaan kertakäyttöisiä muovituotteita, lisää Skjeldam.

Lähde ja kuvat: Hurtigruten

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Oslon parhaat nähtävyydet

Oslon kymmenen parasta nähtävyyttä – koe nämä kaupunkilomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja