Hurtigruten

Hurtigruten

Hurtigruten on Norjan kaupunkeja yhdistävä laivareitti, joka kulkee pitkin Norjan rannikkoa Trondheimista Kirkkoniemeen.

Hurtigrutenilla pitkin Norjan rannikkoa

Hurtigruten tarkoittaa suomennettuna ”nopeaa reittiä” ja se sai alkunsa jo vuonna 1893. Tuolloin perustettiin viikoittainen höyrylaivayhteys Norjan Trondheimin ja Kirkkoniemen välille. Reittiä laajennettiin myöhemmin lisäämällä uusia välietappeja, ja nykyisin reitin varrelta löytyy 35 pysähdyspaikkaa.

Kokonaisuudessaan Hurtigrutenin reitti on yli 2 000 kilometriä pitkä, ja sitä liikennöidään lukuisilla aluksilla. Hurtigrutenin laivat liikennöivät reittiä ympäri vuoden sääoloista riippumatta, sillä golf-virran ansiosta meri pysyy talvellakin sulana.

Hurtigruten-laivat kuljettavat vuosittain lähes puolta miljoonaa matkustajaa. Reitti on monelle norjalaiselle tärkeä kulku- ja tavarankuljetusväylä, mutta nykyisin Hurtigrutenin maisemia ihastelevat myös monet ulkomaiset turistit. Perinteisien Hurtigruten-reittien lisäksi Hurtigruten-laivoilla pääsee valmismatkoille Grönlantiin, Huippuvuorille ja Antarktikselle.

Yhteystiedot

Hurtigrutenin internetsivut löytyvät osoitteesta www.hurtigruten.com.

Matkoja Hurtigrutenille voi varata myös suomalaisten matkatoimistojen kautta.

Kuva: Hurtigruten

Päivitetty: 16.7.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia