hero taustakuva

Tältä näyttää Indonesian Bali – joko olet käynyt surffaajien suosikkisaarella?

iStockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Indonesian eksoottinen Bali on monen matkailijan Aasian-suosikki. Katso kuvat ja sukella Balin maisemiin ja värikkääseen kulttuuriin!
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 04.01.2019
facebook   whatsapp

1. Vehreä paratiisisaari

Balin sijainti päiväntasaajan eteläpuolella takaa tälle Indonesian saarelle trooppisen ilmaston. Toisaalta Indonesiassa myös sataa ympäri vuoden, ja tämä kuuman ja kostean yhdistelmä tekeekin Balista maineensa veroisen vehreän paratiisin.

Balin hiekkarannoille pääsee Suomestakin nykyisin kohtuuhintaan yhdellä vaihdolla.

2. Luksusmajoitusta Balilla

Balin majoituksen hintataso on suomalaisesta näkökulmasta edullinen. Siispä saarella kannattaa panostaa majoituksen tasoon ja nauttia lomalla kohtuuhintaisesta luksuksesta. Romanttinen viiden tähden hotelli Balin palmujen katveessa takaa esimerkiksi häämatkalaisille unohtumattoman loman.

3. Apinoita sademetsän syvyyksissä

Balilaista eksotiikkaa matkailija löytää Ubudin saaren apinametsästä. Sademetsässä viikunapuiden katveessa asustaa suloisia ja ketteriä makakeja, joihin monet matkailijat ihastuvat – niiden viekkaudesta huolimatta.

Kyseessä on hindulainen jumalanpalveluspaikka, joka edustaa siis myös pyhää aluetta. Alue onkin mainiota seutua tutustua hindulaiseen kulttuuriin ja sen perinteisiin. Pyhien apinoiden lisäksi Ubudissa pääsee tutustumaan myös näyttäviin temppeleihin ja paviljonkeihin.

4. Balilaista kulttuuria

Balin valtauskonto hindulaisuus näkyy vahvasti paikallisessa kulttuurissa ja elämänmenossa. Temppelit, seremoniat, tanssit ja tapahtumat tarjoavat Balilla matkailevalle mahdollisuuden kurkistaa balilaisen kulttuurin perinteisiin ja tunnuspiirteisiin.

Pyhäpäivät, vuosipäivät, häät, syntymät ja jopa kuolemat ansaitsevat kaikki Balilla omat värikkäät ja riehakkaat juhlansa. Balilaiset hautajaiset ovat kaukana länsimaisista, sillä Balilla kyseessä on iloinen tapahtuma, jossa vainajan sielu lähetetään parempaan paikkaan.

5. Balin upeat rannat

Balilta löytyy rantoja joka tarpeeseen. Hienoa hiekkarantaa kannattaa auringonpalvojan hakea esimerkiksi Sanurilta, kun taas Kuta puolestaan sopii eläväisempää menoa etsivälle. Saari on erityisesti surffareiden suosiossa, mutta myös muut vesiurheilulajit onnistuvat balilaisilla rannoilla. Balilla lomailleet tuntevat myös saaren punaisena hehkuvat auringonlaskut.

6. Balilaista arkkitehtuuria

Hindulaisuus näkyy myös Balin omaperäisessä arkkitehtuurissa. Erityisesti kauniit balilaiset temppelit ovat näkemisen arvoisia niin sisältä kuin ulkoakin. Parhaimmillaan Balin rakennukset ovat tyylikkäässä sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa.

Lue myös: Matkailijan kohdeopas Balille

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Balille >>

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.