Hyppää sisältöön

Nämä viisi asiaa kannattaa kokea Karibian Tobagolla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 19.03.2016
Tobagon saarella kannattaa kokeilla luonnon tarjoamia elämyksiä ja virittäytyä paikalliseen elämänmenoon. Saarelta löytyy tekemistä vesiurheilua ja seikkailuja rakastavalle matkailijalle.

Vinkit Tobagon saarelle

Tobagon saari Karibialla tarjoaa lomailijalle hengähdystauon saaren verkkaisissa tunnelmissa. Tobago on toinen Trinidad ja Tobagon valtion pääsaarista, joista Trinidad on paljon ruuhkaisempi ja hektisempi. Tästä johtuen myös monet trinidadilaiset matkaavat lomillaan rauhoittumaan Tobagon saarelle.

Tobagolla pääsee nauttimaan upeista rannoista, luonnosta ja hyvästä tunnelmasta. Nämä viisi vinkkiä ja tapahtumaa kannattaa kokea saarella!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Nylon Pool – ui keskellä Karibianmerta

Läheltä saaren eteläkärkeä löytyy kenties Tobagon hämmästyttävin paikka. Nylon Pool -niminen “allas” sijaitsee keskellä Karibianmerta.

Keskellä merta on hyvin matala ja tyyni alue, jonka vesi on kirkkaan turkoosia. Nylon Pool on kuin lämmin luonnon uima-allas Karibianmeressä. Näky on hämmentävä. Nylon Poolin lämpimässä vedessä uidessa pystyy hyvin näkemään kauempana tyrskyävät aallot, jotka kiertävät alueen. Tällaista ei kenties pääse näkemään missään muualla.

Paikalle tehdään päivittäin useita veneretkiä Pigeon Pointin rannalta. Matkalla poiketaan myös koralliriutoilla, jossa uskaliaimmat matkalaiset pääsevät sukeltamaan ja ihastelemaan vedenalaisia maisemia.

2. Virkistäydy saaren suurimmassa vesiputouksessa

Argyle Waterfalls on Tobagon suurin vesiputos. Se sijaitsee saaren läntisen ajoreitin varrella ja sopiikin virkistäväksi pysähdykseksi vaikkapa saarikierroksen yhteydessä.

Noin viidentoista minuutin kävelymatka pysähdyspaikalta tuo kolmen porrasmaisen vesiputouksen luo. Matkalla kannattaa pitää silmällä muun muassa sademetsän vehreyttä ja bambupuita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kierrokselle suositellaan otettavan mukaan paikallisen luontokeskuksen opas, joka tuntee reitin ja osaa kertoa ympäröivästä luonnosta mielenkiintoista nippelitietoa. Vesiputousvierailuun voi myös yhdistää pidempiä vaellusreittejä saaren sademetsäalueella.

Reitti Argylen vesiputoukselle
Reitti sademetsän läpi Argylen vesiputoukselle on varmasti ikimuistoinen.

3. Virittäydy karnevaalitunnelmaan

Trinidad-Tobagossa juhlitaan yhtä maailman suurimmista karnevaaleista. Mikäli matkustat maahan helmikuussa, kannattaa ehdottomasti valmistautua karnevaalitunnelmaan.

Karnevaalien aikaan lanteet heiluvat soca- ja calypso-musiikin tahtiin ja rommijuomat virtaavat. Suurimmat karnevaalijuhlat vietetään maan pääkaupungissa Port of Spainissa Trinidadin saarella, mutta myös Tobagolla pääsee festivaalitunnelmaan.

Vaikka matka ei ajoittuisi helmikuuhun, karnevaaleista kuulee varmasti. Karnevaalit ovat paikallisille todella rakkaita juhlia. Niistä puhutaan pitkään ja suunnitellaan jo tulevia. Sanotaankin, että Trinidad ja Tobagolla on ikuinen karnevaalitunnelma.

4. Ihmettele kansallisurheilua ja vieraile Buccoon kylässä

Tobagon yksi suosituimmista lajeista sekä tapahtumista on vuosittaiset vuohiajokilpailut. Lajia varten saarelle on rakennettu ikioma stadion.

Saaren ensimmäiset vuohiajot järjestettiin vuonna 1925. Vuohet ovat jo kilpailukunnossa muutamaa kuukautta ennen varsinaista päätapahtumaa, mikä pidetään heti pääsiäisen jälkeen.

Vuohiajot järjestetään Buccoo-nimisessä kylässä. Tänne kannattaa piipahtaa jo pelkästään kylän tunnelman vuoksi. Iltaisin vuohistadionin ympäristö muuntautuu ruoan, juoman ja calypso-musiikin vietäviksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtuma alkaa katujuhlalla, jonka ympärille pystytetään erilaisia pikkukojuja. Myös monet paikalliset avaavat tällöin ovensa vierailijoille ja tarjoavat heille itse valmistettuja herkkuja. Illan aikana kuulee takuuvarmasti Tobagon kansallissoitinta, steel pan -rumpujen letkeää rytmiä.

Vehreää sademetsää
Tobagon luonto on kauniin vehreää ympäri vuoden.

5. Roadtrip kunniaan – kierrä saari ympäri

Tobagon saari on pieni ja sen kiertää päivässä. Saarikierros on kenties paras tapa nähdä jylhää maisemaa, saaren upeaa rantaviivaa ja vihreitä sademetsiä. Matkaan pääsee omatoimisesti vuokraamalla auton tai valitsemalla opastetun kierroksen, joita tehdään päivittäin.

Matkaan kannattaa lähteä varhain, jotta ehtii tehdä useamman pysähdyksen. Goodwoodin pysähdyspaikalta pääsee virkistäytymään vesiputouksille. Charlotteville puolestaan on saaren pohjoisin kylä. Saaren läntisellä puolelta löytyy sympaattinen Castaran kalastajakylä sekä Tobagon upeimmat rannat.

Pigeon Pointin rantatie
Tobagon rannat ovat rauhallisia. Pigeon Pointin rantatien varrelta voi ostaa koruja, vaikka kotiin vietäväksi.

Trinidad-Tobagossa on vasemmanpuoleinen liikenne. Ruuhkia saarella kuitenkin syntyy harvoin ja tiet ovat suhteellisen hyvässä kunnossa.

Teksti ja kuvat: Nella Rahkonen

Lue lisää vinkkejä Tobagon matkalle

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kuuba

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Pitääkö risteilyaluksen odottaa myöhästyneitä matkustajia?

Oletko sinäkin miettinyt tätä: mitä tapahtuu, kun saavut myöhässä satamaan ja laiva on lähtenyt tavaroidesi kanssa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja