Hyppää sisältöön

Tiesitkö tämän Karibiasta – 7 yllättävää faktaa eksoottisista saarista

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.01.2017
Kaukainen, eksoottinen Karibia - joko tiesit nämä mielenkiintoiset nippelitiedot trooppisista saarista?

1. Kaksi jaettua saarta

Karibialta löytyy kaksi saarta, jotka on jaettu kahdelle eri maalle. Hispaniolan saari jakautuu Dominikaaniseen tasavaltaan ja Haitiin, ja St. Martinin saari puolestaan on Ranskan ja Alankomaiden omistuksessa. Alankomaat kutsuu eteläpuolta St. Maarteniksi, ja Ranska pohjoispuolta St. Martiniksi.

2. Maailman lyhyin kiitorata

Karibialla sijaitseva ja Alankomaille kuuluva Saban saari pitää hallussaan ennätystä, joka on kuumottava ainakin lentopelkoisille. Pikkuruiselta saarelta löytyy nimittäin maailman lyhyin kaupallisten lentojen käyttämä kiitorata. Juancho E. Yrausquinin lentokentän kiitoradan pituus on vain vajaat 400 metriä – katso miltä laskeutuminen näyttää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hittielokuvien kuvauspaikka

Johnny Deppin tähdittämän suositun Pirates of the Caribbean -sarjan elokuvia on nimensä mukaisesti oikeastikin kuvattu Karibialla. Vaikka elokuvissa vilahtavat myös esimerkiksi Havaijin maisemat, on kohtauksia kuvattu muun muassa Puerto Ricon, Dominican ja Saint Vincentin saarilla. Myös Dominikaanisen tasavallan Samanasta voi löytää elokuvan kuvauspaikkoja.

4. Maho Beach on kuuluisa yllättävästä syystä

Karibian rannat ovat yleensä kuuluisia valkoisesta hiekastaan ja turkoosista vedestään, mutta St. Maartenin Maho Beachilla on erikoisempi valttikortti. Princess Julianan lentokenttä sijaitsee niin lähellä rantaa, että kentälle laskeutuvat koneet ylittävät Maho Beachin uskomattoman matalalla. Lentokoneiden saapuessa rantalomailijoita kehotetaankin pitämään kiinni aidasta. Vuonna 2016 jumbojetit lopettivat liikennöinnin saarelle, ja reittiä lentävät nyt pienemmät koneet.

5. Robinson Crusoen innoittaja

Muistatko Daniel Defoen klassikkokirjan Robinson Crusoe? Autiosaarelle haaksirikkoutuvasta seikkailijasta kertovan kirjan uskotaan yleisesti saaneen innoituksensa Karibialla sijaitsevasta Tobagon saaresta.

6. Caymansaarilla enemmän yrityksiä kuin asukkaita

Kolmesta saaresta muodostuvien Caymansaarten maine veroparatiisina pitää paikkansa: saarille on rekisteröity enemmän yrityksiä kuin asukkaita. Toki valtaosa yrityksistä ei toimi paikan päällä, vaan jossain ihan muualla. Brittiläinen uutissivusto Daily Mail kertoo yhdestä toimistorakennuksesta, johon on Caymansaarilla rekisteröity uskomattomat 20 000 yritystä – ja tämä siis vain yhdessä viisikerroksisessa rakennuksessa.

7. Karibialle voi päästä yllättävän halvalla

Kaukainen Karibia on monen mielikuvissa unelma, jonka toteutumisesta ei edes uskalla haaveilla. Karibialle matkustamisen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla kallista. Esimerkiksi Suomesta pääsee Yhdysvalloille kuuluvalle Puerto Ricon saarelle Norwegianin halpalennoilla, joita on myyty yhdellä vaihdolla edullisimmillaan alle 300 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltain Neitsytsaaret on puolestaan tempaissut maksamalla matkailijoille vierailusta saarilla vuoden 2017 aikana.

Lähde: Maria Hietala
Kuva: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Pitääkö risteilyaluksen odottaa myöhästyneitä matkustajia?

Oletko sinäkin miettinyt tätä: mitä tapahtuu, kun saavut myöhässä satamaan ja laiva on lähtenyt tavaroidesi kanssa?

Dominikaaninen tasavalta

Karibian rytmejä Dominikaanisessa Tasavallassa – nauti lomasta näissä kohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja