Hyppää sisältöön

Paratiisilomailijan Karibia – sympaattinen Tobago on vaihtoehto ruuhkaisille lomakohteille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.03.2016
Suunnitteletko matkaa Karibialle, mutta haluaisit kokea jotain uutta kaikkein vilkkaimpien turistikohteiden sijaan? Tobago on kohde erityisesti heille, jotka ovat jo kenties kolunneet Karibian tunnetuimmat lomaparatiisit. Täältä löytyy aitoutta ja paikallisuutta.

Tobago sopii rentoon lomailuun

Trinidad ja Tobago on useista saarista koostuva saarivaltio eteläisen Karibianmeren alueella pienen matkan päässä Venezuelan rannikosta.

Tobago on pääsaarista pienempi ja rauhallisempi. Se sopii erinomaisesti rentoon lomailuun. Tobago sijaitsee hieman yli 30 kilometrin päässä ruuhkaisemmasta Trinidadin saaresta. Maa on tunnettu esimerkiksi steel pan -rummuista ja calypso-musiikista. Sekä tietenkin maistuvasta rommista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Yuh Gud?” – Karibian aksentti tulee täällä tutuksi

Trinidad ja Tobago itsenäistyi vuonna 1962 Britannian alaisuudesta. Maan historiasta johtuen pääkielenä on englanti. Karibian aksentilla puhuttu englanti saattaa kuulostaa alkuun erilaiselta ja vieraalta, mutta jo muutaman päivän jälkeen aksentti tulee matkailijallekin tutuksi. Kun kuulee kysyttävän “Yuh Gud?”, tarkoittaa se kysymystä “kuinka voit tänään”.

Tobagolla lomaillessa voi aistia saaren rennon ja letkeän tunnelman. Kiire ei ole mihinkään ja se tunne todella tarttuu. Tobagolla on asukkaita alle 70 000, eikä muihin Karibian lomasaariin verrattuna turisteja ole vielä kovinkaan paljon.

Tobagon pikkukatu
Tobagon saarella ei ole erityisesti ruuhkia. Liikenne on vasemmanpuoleinen.

Trooppista hellettä riittää ympäri vuoden

Tobagolla on lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Keskimääräinen päivälämpötila on noin 28 astetta. Saarella on kaksi vuodenaikaa: kuivakausi tammikuusta toukokuuhun sekä sadekausi kesäkuusta joulukuuhun.

Sadekauden aikana aurinkoisia aamuja seuraa sadekuurojen virkistämä iltapäivä. Saaren sadekuurot ovat kuitenkin nopeasti ohi ja jo muutaman minuutin päästä paistaa todennäköisesti aurinko.

Moni saattaa jättää matkaamatta Karibialle hurrikaanikauden aikana (kesäkuu-marraskuu), mutta Tobago sijaitsee sen verran etelässä, etteivät Karibian hurrikaanit yllä tänne saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tobagolla halutaan säilyttää sen luonnonläheisyys ja sitä mainostetaankin ekoturistien suosimana kohteena. Kaunis ja puhdas luonto ovat tämän trooppisen saaren parasta antia. Tobagolla löytyy runsaasti kauniita luonnon rantoja sekä sademetsää.

Englishman Bay
Englishman Bay -rannalta löytyy pieni kahvila ja käsintehtyjä koristeita.

Loma, joka ei kulu turhaan shoppailuun

Tobagolla saa halutessaan pitää shoppailusta vapaan loman. Saarella sijaitsee muutamia pieniä ostoskeskuksia ja putiikkeja, mutta kyseessä ei varsinaisesti ole shoppailijan paratiisi. Suurin osa paikallisista tuotteista valmistetaan pääsaarella Trinidiadissa, eikä Tobagolla juurikaan ole omaa tuotantoa, pieniä elintarviketuotteita lukuun ottamatta.

Mikäli kuitenkin haluat jotakin kotiin vietäväksi, kannattaa ostaa paikallista vaaleaa rommia. Se on edullista ja lämmittävä muisto helteisestä paratiisisaaresta. Kaduilla ja rannassa on kojuja, joista voi ostaa myös käsintehtyjä koruja sekä pieniä matkamuistoja.

Roti-kauppa
Roti on paikallinen herkku, jota kannattaa ehdottomasti maistaa.

Paikallinen keittiö on sekoitus maailman eri kolkkien antimia. Kala- ja äyriäisruoat ovat täällä suosittuja, kuten myös erilaiset riisi- ja makaronisekoitukset. Roti on alunperin intialainen resepti, josta on tehty paikallinen tobagolainen versio. Ruoat voi kulauttaa alas paikallisella Stag-oluella tai tuoreella kookosvedellä.

>> Katso myös kuvakooste Tobagosta

Teksti ja kuvat: Nella Rahkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kuuba

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Pitääkö risteilyaluksen odottaa myöhästyneitä matkustajia?

Oletko sinäkin miettinyt tätä: mitä tapahtuu, kun saavut myöhässä satamaan ja laiva on lähtenyt tavaroidesi kanssa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja