Hyppää sisältöön

Syksy on paras aika matkustaa – 5 syytä lähteä lomalle juuri nyt

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.09.2017
Kesän suositun lomasesongin päätyttyä on oivallinen aika lähteä lomalle. Tässä viisi syytä lomailla nyt, kun muut ovat palanneet takaisin töihin!

1. Edullinen hintataso

Lomamatkojen ja lentojen hinnat laskevat äkillisesti elokuun vaihtuessa syyskuuksi, sillä lomakauden loppu tarkoittaa myös laskevaa kysyntää ja sitä kautta edullisempia matkalippuja. Lentojen lisäksi myös majoitusten hinta on syyskuussa huomattavasti elokuuta halvempi, mikä tekee syyskuusta erinomaisen matkustuskuukauden. Kuumimman sesongin ulkopuolella matkustava voikin tehdä erinomaisia löytöjä, ja majoittua esimerkiksi huipputason majapaikassa pikkurahalla.

2. Rauhalliset kohteet

Elokuun ollessa kesän suosituin lomakuukausi matkakohteet hiljenevät äkillisesti heti kuun vaihtuessa. Suosituimmista kohteista esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa on huomattavasti rauhallisempaa syyskuussa kuin kesäkuukausina, ja sama pätee niin muihin rantakohteisiin kuin kaupunkikohteisiinkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Lämmin ilmasto

Vaikka säät kylmenevät syyskuussa huomattavasti Suomessa, sama tilanne ei ole etelän lomakohteissa. Parhaimmillaan syyskuussa voi päästä nauttimaan vielä reilusti helteistä ja auringonpaisteesta, joten haaveita hellepäivistä ei kannata hylätä vielä syyskuussa.

4. Runsaasti valinnanvaraa

Matkailijoiden määrän pieneneminen syyskuulle tultaessa vaikuttaa suoraan muun muassa lentojen ja hotellien paikkatilanteeseen. Se tuo matkailijalle rutkasti valinnanvaraa, kun parhaita paikkoja ei olekaan varattu jo kuukausia sitten vaan omasta ykkössuosikista saattaa löytää vapaan huoneen vielä oman matkan aikana.

5. Mahdollisuus spontaaniin matkailuun

Kesäsesongin ulkopuolella matkailu jättää tilaa spontaanille matkailulle, kun suosittu matkailukausi ei nosta hintoja pilviin. Syksyllä matkustava voikin päättää vasta matkakohteessa missä ja kuinka pitkään haluaa yöpyä, ja vaihtaa paikkaa vaikka parin yön jälkeen jos siltä tuntuu. Syksy sopiikin erinomaisesti matkustusajankohdaksi lomailijalle, joka ei jaksa tehdä varauksia etukäteen vaan toimii mieluiten vasta paikan päällä oman mielen mukaan.

>> Löydä halpa lomamatka syksyksi Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Äkkilähtöjen plussat ja miinukset

Äkkilähtöjen plussat ja miinukset – sopiiko viime hetkellä varattu matka sinulle?

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Sopiiko äkkilähtö lapsiperhelle?

Sopiiko äkkilähtö lapsiperheelle? Huomioi nämä asiat matkaa suunnitellessa

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja