Hyppää sisältöön

Halpa äkkilähtö odottaa! Näiden viiden vinkin avulla pääset lomalle pikkurahalla

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 04.12.2016
Fiksu matkaaja voi haaveilla auringosta ja hiekkarannoista tiukasta budjetista huolimatta. Lue viisi vinkkiä, kuinka pääset edullisimmin etelän aurinkoon!

1. Hyödynnä äkkilähdöt

Jos tavoitteenasi on vain päästä rantalomalle rentoutumaan eikä kohteen merkitys ole suuri, voit säästää pitkän pennin ottamalla äkkilähdön.

Mikäli kohdevalinnan lisäksi voit joustaa myös lähtöajankohdassa, saatat tehdä vieläkin halvempia lomalöytöjä äkkilähtötarjonnasta. Äkkilähdöt ovat viime tipassa ennen matkan alkua myytäviä hajapaikkoja. Edullisimmat lähdöt löydät hyödyntämällä Rantapallon äkkilähtöhakua: www.rantapallo.fi/akkilahdot/.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Varaa hyvissä ajoin

Äkkilähdön vastakohta on jo kuukausia ennen lähtöä varattu loma. Edullisen lähdön saattaa löytää näinkin. Toisille sopii äkkilähtö ja toiset haluavat suunnitella etukäteen – ajoissa varaten ei ainakaan tarvitse jännittää toivekohteen saatavuutta.

Useat matkatoimistot tarjoavat ennakkovaraajille tuntuvia alennuksia, joten matka voi olla viisasta varata heti, kun uuden kauden tarjonta julkaistaan. Jos varaat mieluiten lennon ja majoituksen erikseen, kannattaa erityisesti lentojen kanssa olla liikkeellä hyvissä ajoin, viimeistään muutamaa kuukautta ennen matkaa.

3. Vertaa kohteiden kokonaiskuluja

Edullisia rantalomakohteita ovat tällä hetkellä esimerkiksi Arabiemiraatit, Kanariansaaret ja Madeira. Eksoottinen Arabiemiraatit sopii erityisesti lapsiperheelle, kun taas Kanariansaaret ja Madeira tarjoavat tekemistä myös aktiivilomailijoille.

Kaukokohteista Thaimaa on suomalaisten kestosuosikki, minne on säännöllisesti tarjolla myös erittäin edullisia äkkilähtöjä. Omatoimisella matkalla eli varaamalla lennot ja majoituksen erikseen,voi säästää merkittävästi valmiiseen lomaan verrattuna.

Halpaa rantalomaa hakiessa kannattaa verrata kohdevaihtoehtojen kustannuksia toisiinsa muutakin kuin pelkkää matkapaketin hintaa tuijottaen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ota huomioon esimerkiksi seuraavat kustannuskysymykset: paljonko ruokailut maksavat paikan päällä? Tuleeko kalliita lentokenttäkuljetuksia? Kuinka kohteessa liikutaan? Onko matkapaketissa ohjelmaa mukana vai onko kaikesta maksettava ekstraa?

4. Vältä sesonkiaikoja

Säästeliäs lomailee silloin, kun muut tekevät töitä. Vältä koululaisten hiihtolomaviikkoja ja kesän vilkkaimpia kuukausia. Hinnat nousevat lähes kaikkialla sesonkien ajaksi.

Fiksuin matkustaa joko juuri ennen kauden alkua tai aivan sen viimeisinä viikkoina. Tutki siis kiinnostavien kohteiden vuodenaikavaihteluja ja ajoita matkasi viisaasti!

5. Karsi kuluja paikan päällä

Mieti jo etukäteen, kuinka voit vähentää kuluja paikan päällä. Joka päivä ei esimerkiksi ole pakko käydä ravintolassa syömässä, vaan eväät voi hakea marketista tai kulmakaupasta.

Entä onko välttämätöntä maksaa päivittäin rantatuolista, vai olisiko aivan yhtä mukava makoilla omalla pyyhkeellä tai viltillä? Onko lyhyetkin välimatkat liikuttava taksilla vai voisitko taittaa ne vaikkapa jalkaisin? Entä haluatko ehdottomasti osallistua maksullisille päiväretkille vai kuluisiko aikasi rennosti vaikkapa kirjaa lukien?

Ja se kaikkein tärkein säästövinkki: entä jos päättäisit tällä reissulla olla shoppailematta mitään?

>> Löydä tämän hetken halvimmat äkkilähdöt Rantapallon haun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Näin äkkilähdöt toimivat

Miten äkkilähdöt toimivat? Näin voit löytää matkan mojovalla alennuksella

Halvat äkkilähdöt

Milloin äkkilähdöt ovat halvimmillaan? Lue tästä, koska nappaat edullisen matkan

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja