Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Halpa äkkilähtö odottaa! Näiden viiden vinkin avulla pääset lomalle pikkurahalla

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Fiksu matkaaja voi haaveilla auringosta ja hiekkarannoista tiukasta budjetista huolimatta. Lue viisi vinkkiä, kuinka pääset edullisimmin etelän aurinkoon!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 04.12.2016
facebook   whatsapp

1. Hyödynnä äkkilähdöt

Jos tavoitteenasi on vain päästä rantalomalle rentoutumaan eikä kohteen merkitys ole suuri, voit säästää pitkän pennin ottamalla äkkilähdön.

Mikäli kohdevalinnan lisäksi voit joustaa myös lähtöajankohdassa, saatat tehdä vieläkin halvempia lomalöytöjä äkkilähtötarjonnasta. Äkkilähdöt ovat viime tipassa ennen matkan alkua myytäviä hajapaikkoja. Edullisimmat lähdöt löydät hyödyntämällä Rantapallon äkkilähtöhakua: www.rantapallo.fi/akkilahdot/.

2. Varaa hyvissä ajoin

Äkkilähdön vastakohta on jo kuukausia ennen lähtöä varattu loma. Edullisen lähdön saattaa löytää näinkin. Toisille sopii äkkilähtö ja toiset haluavat suunnitella etukäteen – ajoissa varaten ei ainakaan tarvitse jännittää toivekohteen saatavuutta.

Useat matkatoimistot tarjoavat ennakkovaraajille tuntuvia alennuksia, joten matka voi olla viisasta varata heti, kun uuden kauden tarjonta julkaistaan. Jos varaat mieluiten lennon ja majoituksen erikseen, kannattaa erityisesti lentojen kanssa olla liikkeellä hyvissä ajoin, viimeistään muutamaa kuukautta ennen matkaa.

3. Vertaa kohteiden kokonaiskuluja

Edullisia rantalomakohteita ovat tällä hetkellä esimerkiksi Arabiemiraatit, Kanariansaaret ja Madeira. Eksoottinen Arabiemiraatit sopii erityisesti lapsiperheelle, kun taas Kanariansaaret ja Madeira tarjoavat tekemistä myös aktiivilomailijoille.

Kaukokohteista Thaimaa on suomalaisten kestosuosikki, minne on säännöllisesti tarjolla myös erittäin edullisia äkkilähtöjä. Omatoimisella matkalla eli varaamalla lennot ja majoituksen erikseen,voi säästää merkittävästi valmiiseen lomaan verrattuna.

Halpaa rantalomaa hakiessa kannattaa verrata kohdevaihtoehtojen kustannuksia toisiinsa muutakin kuin pelkkää matkapaketin hintaa tuijottaen.

Ota huomioon esimerkiksi seuraavat kustannuskysymykset: paljonko ruokailut maksavat paikan päällä? Tuleeko kalliita lentokenttäkuljetuksia? Kuinka kohteessa liikutaan? Onko matkapaketissa ohjelmaa mukana vai onko kaikesta maksettava ekstraa?

4. Vältä sesonkiaikoja

Säästeliäs lomailee silloin, kun muut tekevät töitä. Vältä koululaisten hiihtolomaviikkoja ja kesän vilkkaimpia kuukausia. Hinnat nousevat lähes kaikkialla sesonkien ajaksi.

Fiksuin matkustaa joko juuri ennen kauden alkua tai aivan sen viimeisinä viikkoina. Tutki siis kiinnostavien kohteiden vuodenaikavaihteluja ja ajoita matkasi viisaasti!

5. Karsi kuluja paikan päällä

Mieti jo etukäteen, kuinka voit vähentää kuluja paikan päällä. Joka päivä ei esimerkiksi ole pakko käydä ravintolassa syömässä, vaan eväät voi hakea marketista tai kulmakaupasta.

Entä onko välttämätöntä maksaa päivittäin rantatuolista, vai olisiko aivan yhtä mukava makoilla omalla pyyhkeellä tai viltillä? Onko lyhyetkin välimatkat liikuttava taksilla vai voisitko taittaa ne vaikkapa jalkaisin? Entä haluatko ehdottomasti osallistua maksullisille päiväretkille vai kuluisiko aikasi rennosti vaikkapa kirjaa lukien?

Ja se kaikkein tärkein säästövinkki: entä jos päättäisit tällä reissulla olla shoppailematta mitään?

>> Löydä tämän hetken halvimmat äkkilähdöt Rantapallon haun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Pirkon loma alkaa 8.3 yksi viikko edulliselle matkalle lähtisimme 2henkilöä lämpimään . Terv. Marleena


  2. Fuerteventura on just sellainen paikka joka on psorilaiselle hyvä kohde kaikin puolin, mutta miksi sinne ei ole äkkilähtöjä, miksi? Se ei ole vielä pilattu örisevillä turisteilla ja korkeilla hotelleilla. Odottelen jos viikolla 12 tärppäis äkkilähtö 2 heng. Jandiaan.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.