Hyppää sisältöön

Matkakuume iski, mutta olet jumissa kotona – nämä kahdeksan vinkkiä helpottavat pahinta lomatuskaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.03.2020
Mitä tehdä, kun matkakuume polttelee, mutta seuraavasta matkasta ei ole mitään tietoa? Tässä kahdeksan vinkkiä, jotka tuovat helpotusta pahimpaan tuskaan!

1. Ota avuksi elokuvat, sarjat ja kirjat

Mikään ei auta matkakuumeeseen matkaa paremmin, mutta mukaansatempaavan juonen avulla matkakohteeseen on helppo uppoutua vaikka kotisohvalta käsin. Matkakohteisiin sijoittuvat elokuvat, sarjat ja kirjat tarjoavat mahdollisuuden unohtaa ympäröivät kotinurkat ja heittäytyä seikkailuun. Katso Rantapallon suositukset parhaista elokuvista ja sarjoista!

>> Kymmenen elokuvavinkkiä maailmalta – näitä katsoessa et voi välttyä matkakuumeelta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Kymmenen televisiosarjaa, jotka vievät sinut matkalle ympäri maailmaa – lue vinkit

2. Tee nojatuolimatka matkablogien avulla

Muiden matkailijoiden tekemät oikeat reissut ja niiden perusteella kirjoitetut reissukertomukset herättävät matkakohteen eloon ja tuovat konkretian tasolla kohteen aiempaa lähemmäksi. Samalla pääset näkemään, millaisia valokuvia kohteista saa ja mitä elämyksiä aivan tavallisilla matkailijoilla on mahdollista kohteissa kokea. Vinkkien lisäksi matkablogit tarjoavat myös mahdollisuuksia vain fiilistellä menneitä matkoja!

Inka KhanjiMatkahaaveet
Aitojen matkailijoiden matkatarinat tuovat apua matkakuumeesen.

Matkablogeja on selattavissa valtavasti, joten jokaiseen matkailutyyliin löytyy varmasti bloggaaja, johon on helppo samaistua. Matkablogeja löydät esimerkiksi Rantapallon Blogit-osiosta. Mihin kohteeseen lähdet seuraavaksi nojatuolimatkalle?

>> Selaa Rantapallon matkablogeja!

3. Kahlaa läpi matkasomettajien Instagram Storyt

Kaipaatko realistisia kuvia ja tarinoita lomakohteista? Vaikka tällä hetkellä ei matkailla, matkasomettajien Instagram-tilien tarinoiden Highlights-osiosta löydät tallennettuna menneiden seikkailujen parhaita paloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muun muassa @veerapirita, @miraorvokki, @lahtoportti, @suvin_matkassa ja @outimoi tarjoavat tileillään matkoja maailman ympäri. Muista hypätä myös Rantapallon tekijöiden mukaan @rantapallofi-tilin tarinoissa!

4. Tee seikkailuja lähiympäristöön

Ota lähialueista kaikki irti ja suuntaa luontoon! Vietä aikaa lähialueen metsissä, rannoilla, puistoissa ja muilla ulkoilupaikoilla. Käy kävelyllä sekä pyöräilemässä ja tee naapuruston erikoiset luontokohteet tutuiksi! Jos ulkoilet aina samaa reittiä, suuntaa nyt toisaalle. Lähtiessäsi ulos perheenjäsenen kanssa voitte esimerkiksi vuorotella jokaisen risteyksen kohdalla, kumpi päättää seuraavan suunnan. Näin saatte ulkoilureittiin lisäjännitystä!

Inka KhanjiMatkahaaveet
Lähialueisiinkin saa uuden tuntuman, kun niitä tarkastelee uudesta näkökulmasta.

5. Herkuttele maailman mauilla kotona

Jos et voi lähteä maailmalle herkuttelemaan, tuo maailman maut luoksesi! Kotikeittiön valikoimaan saa vaihtelua helposti tilaamalla eri maiden ruokakulttuureihin keskittyneistä ravintoloista herkkuja kotiin. Jos kuitenkin haluat mieluummin valmistaa ateriat itse, hyppää eksoottisten aterioiden pariin ja valmista maailman makuja kotikeittiössä. Ruokaohjeita löydät esimerkiksi Rantapallon Ruoka ja juomat -artikkeleista sekä Tasty Travelissimo -blogista.

6. Järjestele matkakuvat

Mikään ei auta menneiden matkojen muistelussa paremmin kuin lomakuvien katselu. Useimpien innokkaiden matkailijoiden kohdalla lomakuvat tuppaavat jäämään järjestelemättä, ja ovat sikin sokin niin tietokoneen kansioissa kuin kuvankäsittelyohjelmissakin. Mitä jos nyt kävisit kaikki lomakuvat läpi, editoisit ja järjestelisit ne kansioihin oikein ajan kanssa?

Inka KhanjiMatkamuistot
Matkakuumetta helpottaa, kun ympäri maailmaa kerätyt matkamuistot laittaa esille kotiin.

7. Sisusta koti matkamuistoilla

Toinen toistaan ihanammat matkamuistot pitävät reissut mukana päivittäisessä arjessa matkojen jälkeenkin, kunhan esineet ovat esillä. Kaiva siis näytille eri kohteista ostamasi matkamuistot, teetä lomakuvia paperille ja ihastele huolettomilta lomilta hankittuja tavaroita. Näin saat menneet matkat mukaasi arkeen, vaikka tulevia reissuja ei olisikaan tiedossa juuri nyt.

8. Haaveile

Ellei mikään muu auta, haaveile! Ota mukava asento, laita taustalle soimaan lempikappaleesi ja uppoudu matkahaaveisiin. Älä anna minkään rajoittaa lomahaaveita, sillä unelmissa kaikki on mahdollista.

Mikä keino auttaa sinua taltuttamaan matkakuumeen kaikkein tehokkaimmin? Jaa vinkkisi kommenteissa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja