Kuva: Shutterstock
Luottokortti matkalla

Luottokortti turvallisesti mukaan matkalle

Luottokortti on oivallinen maksuväline matkoilla: paikallista valuuttaa saa nostettua kätevästi suoraan automaatista eksoottisemmissakin maissa. Rantapallo listasi matkaajan yleisimmät luottokortteihin liittyvät vinkit ja vaarat.

Mikä luottokortti mukaan matkalle?

 • Yleisimmät luottokortit kuten Visa ja Mastercard ovat turvallinen valinta, sillä ne käyvät lähes kaikkialla.
 • Diners Club -luottokortilla pääset ilmaiseksi sisään Diners Clubin lentokenttäloungeihin, mikä on hyvä etu jos joudut viettää paljon aikaa kentällä.
 • American Express -luottokorttiin sisältyy matkavakuutus jos maksat matkan kortilla. Amexilla on myös muita hyviä etuja matkailijoille.
 • Finnair Plus -luottokortilla saat jokaisesta käyttämästäsi eurosta yhden Finnair Plus -pisteen. Kun maksat lennot, hotellit ja muut matkakulut Finnair Plus -kortilla olet jo askeleen lähempänä ilmaisia lentoja!

Muista nämä turvatoimet ulkomaanmatkalla

 • Jos mahdollista, käytä vain pankkien automaatteja rahan nostamiseen – ja mieluiten vain päiväaikaan. Jos pankkiautomaatin kanssa tulee ongelmia, on sinun helppo ottaa ongelmasta yhteyttä pankkiin. Muissa automaateissa saattaa olla myös korkeammat kulut.
 • Raportoi kaikki epäilyttävät siirrot luottotililläsi heti omaan pankkiisi.
 • Säilytä kuitit kaikista automaattinostoista.
 • Tarkista onko automaatissa englanninkieliset ohjeet ennen kuin laitat kortin sisään.
 • Kehittyvissä maissa ei ole epätavallista, että automaatista loppuu raha. Säilytä kuitit tälläisiä tapauksia varten.
 • Kaikki pankkiautomaatit eivät hyväksy ulkomaisia kortteja vaikka niissä olisikin tuttu Visa-logo. Automaatit, joissa on tunnus Plus tai Maestro hyväksyvät ulkomaiset luottokortit.
 • Jos nostat rahaa pankin palvelutiskiltä, ota mukaan passi. Rahaa ei välttämättä saa ilman henkilöllisyystodistusta.
 • Älä kanna luottokorttia aina mukanasi lompakossa. Ota se mukaan vain kuin tarvitset ja pidä sitä muuten hotellin tallelokerossa. Tarvittaessa luottokortin voi myös sujauttaa rahavyöhön.

Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 6.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Sellainen pikku vinkki vielä, että kannattaa ennen matkaa tarkistaa onko omassa luottokortissa jotain rajoituksia päällä koskien tulevaa reissukohdetta.

Kiitos hyvistä vinkeistä hannup!

On totta, että vähänkään epäilyttävän paikan tallelokeroon ei kannata jättää luottokorttiaan tai muuta arvokasta. Kuitenkin monesti suurin riski luottokortin varastamiseen piilee turuilla ja toreilla kuljettaessa…

Onneksi luottokorttiyhtiöt yleensä korvaavat väärinkäytökset mukisematta. Suurin ongelma on jos menettää kortin matkan ajaksi, eli se varastetaan kokonaan. Siksi on hyvä jos on mukana kaksi korttia, toinen hotellilla ja toinen mukana.

kohta 8. VÄÄRIN!!!
Pidä luottokortit aina mukanasi. Älä säilytä niitä hotellin tallelokerossa, varsinkaan Kaakkois-Aasian maissa. Jos lähdet retkelle tai poistut vähän pitemmäksi aikaa paikalta, niin noihin tallelokeroihin löytyy vara-avaimet.
Joku henkilökuntaan kuuluva voi höyläillä korttiasi poissaollessasi ja kotiin palattua odottaa lasku, josta et voi sanoa kuin olleesi ko. maassa korttitapahtuman aikaan ja maksaa laskun…
Samoin on hyvä ottaa ylös 50€ ja 100€ numerot, kun niitäkin on vaihdettu tallelokeroissa väärennettyihin. Kun sinulla on lista setelien numeroista setelien mukana, on väärentäjän ja setelien vaihtajalla vaikeuksia vaihtaa seteleitä. Skannaa setelien numerot omalle sähköpostille niin ne löytyvät, jos lista häviää…