Hyppää sisältöön

Kannattaako lennolle pukea korkokengät? Vinkit, joiden avulla jalkasi selviävät lentomatkasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.08.2018
Korkokenkien pukeminen lennolle ei ole mukavin valinta, mutta joskus se osoittautuu välttämättömäksi. Lue kuusi vinkkiä, jotka helpottavat lentomatkaa.

Lentomatka korkokengissä ilman tuskia

Parhaat matkustuskengät ovat monen mielestä hyvin sisään ajetut tasapohjaiset kengät, missä jalkojen turpoaminen ei auta haasteita ja joissa pääsee toimimaan ongelmitta myös mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Esimerkiksi työmatkoilla tai muissa edustustilaisuuksissa voi kuitenkin olla edellytyksenä korkokengät, jolloin mukavuus ei enää ole tärkein kriteeri.

Jos korkokenkiä tarvitaan ennen lentoa ja lennon jälkeen mutta ei varsinaisen lennon aikana, voi turvautua monien lentoemäntien suosimaan kikkaan: astele koneeseen korkokengissä, mutta vaihda mukavat tasapohjaiset kengät jalkoihin jo ennen koneen nousua ja vaihda korkokengät takaisin jalkoihin lennon laskeuduttua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On kuitenkin matkoja, jolloin korkokenkiä on pidettävä koko lennon ajan. Tällaiset tilanteet ovat lopulta melko harvinaisia, mutta jos matkasi edellyttää korkokenkien käyttöä etkä esimerkiksi halua kantaa mukana kaksi kenkiä, ei matkalle kannata valita mitä tahansa kenkiä.

Jalkinesuunnittelija ja jalkahoitaja Joan Oloff on erikoistunut hoitamaan naisia, jotka kärsivät korkokenkien käytöstä johtuvista ongelmista. Hän myös suunnittelee tyylikkäitä mutta mukavia jalkineita. Oloffin vinkkien avulla selviät lennosta kuin lennosta myös korkokengät jalassa.

Näin selviät lennosta korkokengät jalassa

 1. Älä jätä kenkävalintaa aamuun, vaan testaa jalkineita jo edellisenä iltana. Jalat turpoavat päivän mittaan, joten aamulla sopivan tuntuiset kengät alkavat helposti puristaa tuntien kuluessa ja matkan edetessä.
 2. Suosi maltillisen korkuisia korkoja, ja valitse kengät, joilla myös jaksat kävellä lentokentillä. Avokkaat ovat hyvä valinta, sillä ne on helppo riisua ja pukea turvatarkastuksessa.
 3. Paras materiaalivalinta on mahdollisimman pehmeä nahka, joka antaa periksi, kun jalat turpoavat lennon aikana. Myös kenkien vuoren on hyvä olla oikeaa nahkaa, sillä synteettinen vuori hiostaa, mikä puolestaan altistaa rakoille.
 4. Liikuttele jalkoja lennon aikana ja poistu välillä paikaltasi jaloittelemaan. Pieni lentokonejumppa matkan aikana ehkäisee jalkojen turpoamista.
 5. Lennolle kannattaa pukea erityiset lentosukat: ne lämmittävät viileässä matkustamossa palelevia jalkoja sekä pienentävät veritulppariskiä.
 6. Leikkaa kynnet ja hoida mahdolliset rakot sekä liikavarpaat ennen matkaa. Hyvän jalkavoiteen käyttäminen auttaa pitämään jalkaterien ihon kunnossa.
 7. Lähde: Travel and Leisure
  Kuva: Shutterstock

  Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
  Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luteiden takia matkalaukkua ei kannata säilyttää hotellihuoneen lattialla

Yksi helppo asia, mikä jokaisen kannattaisi tehdä hotellihuoneessa – voi pelastaa matkasi

Sairaalta matkustajalta voidaan evätä pääsy lennolle

Voidaanko sairaalta matkustajalta kieltää pääsy lennolle? 6 asiaa, jotka tulee ottaa huomioon

Märällä paperilla täytetyt pahvikupit auttavat korvakipuun lennolla

Tätä lentoemäntien nerokasta niksiä et olisi ikinä keksinyt itse – kuulostaa oudolta, mutta poistaa korvakivun

Miten allergiat vaikuttavat lentämiseen?

Toisille jokainen lento voi olla hengenvaarallinen riski – tiesitkö, millaisia uhkia allergioihin liittyy matkustamossa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja