Hyppää sisältöön

Pitääkö myytti paikkansa? Huomioi nämä asiat, jos joudut käymään hammaslääkärissä ennen lentoa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.04.2022
Vaikuttaako hammaslääkärikäynti lentämiseen?

Lentäminen hammaslääkärin jälkeen

Verkosta löytyy lukuisia keskusteluja, joissa huolestuneet matkailijat miettivät lentämistä hammaslääkärikäynnin jälkeen ja jakavat omia kokemuksiaan. Voiko lentämisestä olla haittaa heti hammashoidon jälkeen – ja onko se kivuliasta?

Matkustajien ei ikinä kannattaisi jättää hammaslääkärissä käyntiä lentoa edeltävälle päivälle, kirjoittaa brittiläinen uutissivusto The Sun. Esimerkiksi matkustamohenkilökunnalla on olemassa sääntö, joka kieltää lentämisen 24 tuntia hampaisiin tehtyjen toimenpiteiden jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sivusto varoittaa matkailijoita niin kutsutuista ilmataskuista, jotka saattavat syntyä esimerkiksi hampaisiin tehtyihin paikkoihin matkustamon ilmanpaineen takia. Ilmataskut voivat aiheuttaa voimakasta kipua.

Irlantilainen hammaslääkäriasema Portobello Dental Clinic on julkaissut aiheesta artikkelin verkkosivuillaan. Ammattilaisten mukaan rutiinitoimenpiteet kuten hampaan paikkaukset tai kruunun asentamiset eivät ole este lentämiselle.

Isommat suukirurgiset toimenpiteet vaativat kuitenkin lepoa ennen lentämistä, hammaslääkäriasema kirjoittaa. Esimerkiksi hampaan poiston jälkeen tulisi odottaa vähintään päivä tai kaksi ennen lentomatkustusta.

Hammasimplantteihin liittyvät toimenpiteet vaativat ehdottomasti vähintään 48 tunnin levon ennen lentämistä, neuvoo tohtori Nick Beirne. Matkailijoiden tulisi odottaa rauhassa, ennen kuin astuvat lentokoneen vahvasti ilmastoituun ja paineistettuun matkustamoon.

Sääntö kannattaa pitää mielessä myös silloin, kun suunnittelet teettäväsi suukirurgisia toimenpiteitä ulkomailla. Esimerkiksi Thaimaasta on tullut suosittu kohde hammashoidoille edullisten hintojen ja tasokkaan hammashuollon takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti pidemmälle matkalle lähdettäessä kannattaa aina tarkistuttaa hampaat hyvissä ajoin ennen lähtöä, jotta mahdolliset isommatkin ongelmat ehditään hoitaa. Matkavakuutus ei välttämättä korvaa hammaslääkärikäyntiä ulkomailla.

Lue myös: Iskikö flunssa juuri ennen lentoa? Lue miten lentomatka vaikuttaa flunssaan – näillä vinkeillä selviät perille!

Lähde: The Sun, Portobello Dental
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja