Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vuoden hauskin Instagram-trendi! Näiden otusten kanssa kaikki haluavat nyt selfien

artikkelin kuva
Matkakuvaus
Länsi-Australiassa elävä lyhythäntäkenguru on uusi Instagram-suosikki.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.03.2015
facebook   whatsapp

Quokka-selfiet valtasivat Instagramin

Australian matkailukanavia tai Australiassa lomailevia ystäviä Instagramissa seuraavat eivät ole voineet välttyä tutustumasta maapallon toisella puolella leviävään trendiin: juuri nyt kaikki haluavat saada selfien quokkan eli lyhythäntäkengurun kanssa.

Internetin lumonnut lyhythäntäkenguru on pienikokoinen pussieläin, joka muistuttaa pienempää versiota tavallisesta kengurusta.

Otuksen suosio selfieissä pohjautuu kuitenkin sen sympaattisiin kasvoihin: quokkan kasvonpiirteet saavat sen näyttämään siltä kuin se nauraisi. National Geographicin mukaan lyhythäntäkenguru nimettiinkin muutama vuosi sitten maailman onnellisimmaksi eläimeksi.

Ihan missä tahansa Australiassa kuvan nappaaminen ei kuitenkaan onnistu, sillä lyhythäntäkengurut elävät hyvin suppealla alueella Länsi-Australiassa. Helpoiten quokkia voi tavata matkailijoiden suosimalla Rottnest Islandin saarella, jonne on helppo tehdä päiväretki Perthistä.

Rottnest Island on ainoa paikka, jossa uhanalaisia lyhythäntäkenguruita tavataan isoina laumoina. Saarella arvioidaan elävän jopa 12 000 lyhythäntäkengurua, sillä ravintoa on hyvin saatavilla ja lajia uhkaavat eläimet eivät asuta saarta.

Vaikka lyhythäntäkenguru onkin yöeläin, voi otuksia silti tavata myös keskellä päivää. Rottnest Islandilla järjestetään jopa opastettuja kävelyretkiä lyhythäntäkenguruiden bongaamista varten.

Rottnest Islandin verkkosivuilla kävijöitä varoitetaan ruokkimasta tai juottamasta lyhythäntäkenguruita, joille ihmisten välipaloilla voi olla vakavia terveysvaikutuksia. Hymyilevistä kasvoistaan huolimatta lyhythäntäkenguru on villieläin, jota ei tulisi koskea.

Instagramista löytyy valloittavia kuvia lyhythäntäkenguruista hashtagilla #quokkaselfie.

Lähde: Rottnest Island, National Geographic
Kuvat: Tourism Australia / Rich Keam, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.