Hyppää sisältöön

Yli 17 tuntia koneessa ilman välilaskua – maailman pisin lentoreitti avattiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.03.2016
Maailman pisin lentoreitti avattiin tänään.

Maratonlento Dubaista Uuteen-Seelantiin

Lentoyhtiö Emirates on avannut maailman pisimmän lentoreitin. Suora lentoyhteys Dubain ja Uuden-Seelannin Aucklandin välillä liikennöitiin ensimmäisen kerran tänään.

Dubaista Aucklandiin lennettäessä lennon pituus on hieman alle 16 tuntia, kun taas Aucklandista päin lähdettäessä lento kestää huimat 17 tuntia ja 15 minuuttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reittiä tullaan lentämään Boeing 777-200LR -konetyypillä, mutta ensimmäinen lento liikennöitiin juhlallisesti kaksikerroksisella A380-koneella.

Tähän saakka maailman pisimmän lennon titteliä kantoi australialaisyhtiö Qantasin reitti Sydneyn ja Dallasin välillä. Lento kestää pisimmillään noin 15 tuntia ja 30 minuuttia.

Lentoyhtiöiden keskuudessa on havaittavissa suoranaista kilpailua maailman pisimmän lentoreitin tittelistä. Dubain ja Aucklandin välinen reitti ei ehdi pitää ennätystä hallussaan kovin pitkään, sillä Emiratesin on määrä avata pian reitti Dubaista Panaman pääkaupunkiin Panama Cityyn. Uusi reitti tulee kestämään 17 tuntia ja 35 minuuttia.

Intialainen lentoyhtiö Air India ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa 18-tuntista suoraa lentoa joko Delhistä tai Bangaloresta San Franciscoon. Qantas on myös kaavaillut aloittavansa 18-tuntisen lennon Isosta-Britanniasta Australiaan.

Pisin lentoyhtiöiden julkaisema reittisuunnitelma on Singapore Airlinesin suora yhteys Singaporesta Yhdysvaltoihin. Yhtiö lensi vuoteen 2013 saakka 19 tuntia kestävää reittiä Singaporen ja New Yorkin välillä, mutta lopetti sen kannattamattomana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Singapore Airlines on kertonut aikovansa avata reitit New Yorkiin ja Los Angelesiin vuonna 2018 saadessaan käyttöönsä erityispitkille lennoille sopivan Airbus A350-900ULR -konetyypin.

Lähde ja kuva: Emirates

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lomalennot Suomesta

Mitä lomalennot ovat ja mihin niillä pääsee? Näin nappaat meno-paluulennot jopa alle satasella

Lennot Lapista Lontooseen

Brittiyhtiö avaa uuden reitin Lappiin – suorat lennot Ivalosta Lontooseen

Lennot

Älä maksa lennoista liikaa – 8 vinkkiä, joilla löydät halvat liput

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja