Hyppää sisältöön

Turisteja houkutellaan Egyptiin menestyselokuvasta tutun kohteen avulla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.03.2014
Egyptissä juhlistetaan 80 vuoden takaisia tapahtumia aavikkoretkellä. Samalla tehdään tunnetuksi maan ekoturismia.

Prinssin jalanjäljissä Egyptissä

Egyptissä halutaan saada matkailijat innostumaan ekoturismista. Osana hanketta prinssi Kamal El Dinin nimeä kantava kansainvälinen retkikunta seuraa tämän jalanjälkiä Gilf Kebirin tasangolle maaliskuussa.

Prinssi Kamal El Din Hussein löysi ja antoi nimen Gilf Kebirin tasangolle vuonna 1925. Aavikkoretkeläiset saapuvat paikalle 80 vuotta sen jälkeen, kun prinssin retkistä kertova muistolaatta tuotiin tasangolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteensä 17 eri kansallisuutta edustava retkikunta lähtee matkaan 14. maaliskuuta. Matkan on organisoinut yhteistyössä Egyptin turistiministeriön kanssa ryhmä harrastajia, joilla on laaja kokemus aavikkotutkimuksesta ja -matkailusta.

Tunnetut egyptiläiset ja kansainväliset tiedemiehet kuten apulaisprofessori Knut Krzywinski, professori Fekri Hassan ja tohtori Gidske Anderson osallistuvat matkalle ja luennoivat matkan aikana osallistujille.

Aavikkoalueiden merkityksen ja suojelun esille nostaminen ovat olleet kannustimina kansainvälisen retkikunnan matkaan, jollaista ei ole tehty koskaan aiemmin. Matkan tarkoituksena on edistää ekoturismin periaatteita.

Retkikuntaan kuuluu noin 30 kulkuneuvoa ja 50 osanottajaa, jotka matkaavat aavikon läpi 13 päivän ajan sekä vierailevat Gilf Kebirillä ja Gebel Uweinatilla.

Elokuvasta tuttu kohde kiinnostaa

Ekoturismi on matkailualalla kasvava trendi. Vuonna 1996 Hollywood-elokuva Englantilainen potilas teki Egyptin aavikon tunnetuksi maailmalla. Elokuvassa päähenkilö kuljettaa prinssi Kamal El Dinin muistolaatan Gilf Kebirin tasangolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turistien, tiedemiesten, historioitsijoiden ja aavikkointoilijoiden mielenkiinto Egyptin aavikkoa kohtaan on kasvanut siitä lähtien entisestään.

Egyptin matkailuministeriön Pohjoismaiden edustaja Dr Mohamed Atta Elsherbeiny kertoo retkikunnan matkalla olevan tärkeä rooli ekoturismin edistämisessä.

– Ekoturismi on kasvava alue Egyptissä. Kulttuurien, luonnon, kasviston ja eläimistön monimuotoisuus etäisissä paikoissa kiehtoo monia matkailijoita. Paikalliset yhteisöt hyötyvät turismista, mutta samalla tulee huomioida ja minimoida matkailun aiheuttamat ympäristövaikutukset ja kunnioittaa paikallisia kulttuureja, sanoo Atta Elsherbeiny.

Retkikunnan matka käynnistyy Khargan keitaalta maaliskuun 14. päivä. Reissun päätöstä juhlistetaan 26. maaliskuuta Kairon pyramidien juurella.

Lähde: Egyptin matkailutoimisto
Kuva: Flickr / alfieianni

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mielenkiintoiset faktat Egyptistä

Egypti kiinnostaa taas tauon jälkeen – 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

White Desert National Park, Egypti

Tämä valkoinen aavikko on maisema, jota et odottanut löytäväsi Egyptistä – kuin olisit laskeutunut Kuuhun

Egypti

Ota haltuun onnistuneen Egyptin-loman tärkeimmät aakkoset

Egypti

Nämä ovat Egyptin lumoavimmat paikat – viisi kohdetta, jotka haluat nähdä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja