Hyppää sisältöön

Uskomaton seikkailu loppusuoralla: 38 maata kiertänyt bussi palaa Suomeen huomenna!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.04.2015
Suuri maailmanympärimatka päättyy viimein seikkailun aloituspisteeseen, kun 27-vuotias Ajokki Royal -bussi saapuu Salon torille vappuna 1. toukokuuta 2015.

Pikavuoro juhlii Salossa

Pikavuoro maailman ympäri päättyy 1. toukokuuta 2015 Salon torille eli paikkaan, josta bussivanhuksen maailmanympärimatka alkoi tammikuussa 2011. Neljän vuoden ja 112 päivän mittaisen matkan aikana Pikavuoro matkusti 38 maassa, ja kilometrejä kertyi noin 90 000.

Ennen maailmanympärimatkan viimeistä pistettä Ajokki Royal pysähtyy myös Helsingissä. Bussi saapuu Länsisatamaan perjantaina 1.5. kello 14.30, ja Pikavuoro viipyykin satamassa hetken aikaa ennen matkan päättymistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaiset maailmanympärimatkan päättäjäisjuhlat järjestetään Salon torilla, jonne pikavuorokippari Jani Laine toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Viiden maanosan maailmanympärimatka

Pikavuoro maailman ympäri on ollut matka, jonka onnistumista epäilivät monet. Kun bussivanhus aloitti suuren seikkailunsa tammikuussa 2011, harva uskoi sen päätyvän edes perille Bangkokiin saakka. Ensimmäiseen etappiin ei kuitenkaan kulunut kahdeksaa viikkoa kauempaa, ja alkuperäinen suunnitelma bussivanhuksen myynnistä tai romuttamisesta unohtui, kun pikavuorokippari Laineen mielessä alkoi kyteä ajatus maailmanympärimatkasta.

Ajokki Royal suuntasikin Kaakkois-Aasian kautta Australiaan, mistä se palasi jälleen Kaakkois-Aasiaan ja sieltä Itä-Kiinan kautta Etelä-Koreaan. Seuraavana edessä olivat Pohjois-Amerikka, Afrikka ja viimein keväällä 2015 Eurooppa, joka jäänee Pikavuoron viimeiseksi etapiksi.

Vuosien varrella Pikavuoron kyydissä on ollut kaikkiaan noin 150 ihmistä. Osa heistä on ollut mukana usealla etapilla, osa vain yhdellä ja muutama jopa jokaisella. Monet pikavuorolaiset hyppäävät Ajokin kyytiin myös vappuna, kun maailmanympärimatkasta on edessä enää yksi ajo: matka Helsingistä Saloon.

>> Lue maailmanympärimatkan viimeisimmät kuulumiset Pikavuoro maailman ympäri -blogista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikavuoro saapuu Helsingin Länsisatamaan perjantaina 1.5.2015 kello 14.30 ja Salon torille kello 18.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Kalle Jokinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tomi Tölli

Afrikka-seikkailut kansien väliin: Pikavuoro Afrikassa -tarinoista kirja!

Pikavuorokippari Jani Laine

Pikavuoro maailman ympäri -bussin kuljettajalle positiivisuuspalkinto

Ympyrä on sulkeutunut – Pikavuoro onnellisesti kotona!

Pikavuoro Afrikassa

Pikavuoron Afrikan-etappi viimein maalissa – takana 17 100 kilometriä ja 11 maata

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja