Hyppää sisältöön

Suomalaisen bussiseurueen helteinen joulu Afrikassa: benjihyppyjä Victorian putouksilla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.12.2014
Afrikassa seikkaileva suomalainen bussiseurue viettää joulua mieleenpainuvalla tavalla. Joulun viettoon ryhmä suuntaa Victorian putouksille, ja juhlan ohjelma eroaa huomattavasti perinteisestä suomalaisesta joulusta.

Joulu afrikkalaiseen tyyliin

Afrikkaa bussilla kiertävän Pikavuoro maailman ympäri -bussin suomalainen matkaseurue viettää joulun kuuluisilla Victorian putouksilla. Etelä-Afrikasta joulukuun alussa matkansa aloittanut ryhmä viettää tällä kertaa taatusti erilaista joulua, ja osa bussiseurueesta aikookin hypätä joulun kunniaksi benjihypyn 111 metristä.

Zimbabwen ja Sambian rajalla sijaitsevat Victorian putoukset ovat hyvin suosittu paikka hurjalle benjihypylle, sillä sillalta tehtävä hyppy saa ikimuistoisen taustan valtavista vesiputouksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka joulun ohjelmanumero on saunaa erikoisempi, kokoontuu bussiseurue yhteen perinteiselle jouluillalliselle. Suomalaisten ruokien sijaan joukko nauttii afrikkalaisista mauista, mutta on joulupöydässä myös muutamia kotimaisia herkkuja.

– Meillä on itse kullakin jemmat salmiakkia, hapankorppuja ja muuta, jotka laitetaan jouluna yhteiseen jakoon, sanoo pikavuororeportteri Anu Vaheristo.

Toistaiseksi joulusta on pikavuorolaisille muistuttanut vain kaupoissa soivat joululaulut ja kaupungilla näkyvät koristeet, sillä sää ei helteisessä Afrikassa ole tuntunut jouluiselta.

– On jotenkin koomista kuunnella I’m dreaming of a white Christmas -laulua, kun ulkona on enemmän kuin 30 astetta lämmintä ja hiki virtaa pitkin selkää, sanoo Vaheristo.

>> Seuraa Pikavuoron joulutunnelmia blogista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Anu Vaheristo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja