Hyppää sisältöön

Suomalaisten 9 000 ajokilometriä Afrikassa: ”Maisemiin ei kyllästy”

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.01.2015
Afrikassa seikkaileva Pikavuoro maailman ympäri -seurue on saavuttanut Tansanian. Takana on tuhansia ja taas tuhansia kilometrejä, mutta matkustajia ei istuminen kyllästytä.

Aitoa Afrikkaa ja ensimmäiset ylinopeussakot

Joulukuun alussa käynnistynyt Pikavuoron Afrikan-etappi on kestänyt jo kuusi viikkoa, ja bussilastillinen suomalaisia seikkailee parhaillaan Tansaniassa. Puolentoista kuukauden aikana ajokilometrejä on kertynyt Durbanista lähteneellä bussilla jo huimat 9 000.

– Istuminen on tavallaan tämän jutun suola, ei siihen kyllästy. Toki on päiviä, jolloin makaisi mieluummin rannalla mutta liikkeellä ollessa aika kuluu nopeasti ja samalla tuntuu että tekisi jotain, vaikka istuukin vain bussin kyydissä, sanoo pikavuororeportteri Anu Vaheristo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valtava kilometrimäärä on tarjonnut matkailijoille runsaasti erilaisia maisemia, jotka ovat vaihdelleet maiden mukaan. Pikavuoro on ajanut useiden kaupunkien läpi, mutta erityisesti matkan varrelle osuneet pikkukylät ovat olleet kyydissä istuvien mukaan mielenkiintoista katseltavaa.

– Kylissä näkee sitä todellista Afrikkaa ja paikallisten elämää. Lisäksi niissä on aina jotain hauskoja juttuja, joita ei ole aikaisemmin nähnyt, esimerkiksi uskomattomia rakennusratkaisuja, kertoo Vaheristo.

Suomalaiset bussimatkailijat ovat päässeet tekemään tuttavuutta myös afrikkalaisen liikennepoliisin kanssa, sillä suomalaisbussi sai ensimmäiset ylinopeussakot Tansaniassa. Viidenkymmenen kilometrin rajoitusalueella 72 kilometrin tuntivauhtia ajanut pikavuorokippari Jani Laine joutui poliisin pysäyttämäksi.

Sakot Tansaniassa
Pikavuorokippari Jani Laine joutui maksamaan ylinopeussakot, koska ei tiennyt nopeusrajoitusta.

– Jani ihmetteli poliisille nopeusrajoituskylttien puuttumista, sillä hän ei ollut nähnyt ainuttakaan. Poliisin mukaan niitä ei ole lainkaan, vaan rajoitukset tulee vain tietää. Se tuntui hyvin afrikkalaiselta. Maksoimme 15 euron sakon paikan päällä ja matka jatkui, Vaheristo kuvailee.

Osa matkustajista suuntaa pian kotimatkalle

Melkein kymmenen tuhannen kilometrin kuluessa Pikavuoron kyydissä olevat matkustajat ovat ehtineet hitsautua yhtenäiseksi joukoksi. Vaheriston mukaan erimielisyyksiä on tietysti ollut, mutta matka on sujunut pääosin hyvin. Etelä-Afrikan Kapkaupungista Pikavuoron matkaan nousseista matkustajista valtaosa on vielä mukana, sillä vain kolme on poistunut kyydistä. Heidän tilalleen on tullut kuusi uutta matkustajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Pikavuoro on Tansaniassa ja suuntaa kohti Dar es Salaamia ja Sansibaria. Afrikan-etappi päättyy usean pikavuorolaisen osalta Dar es Salaamissa, josta ainakin seitsemän matkustajaa aloittaa kotimatkan.

– Mukavaa, että bussiin tulee lisää tilaa ja esimerkiksi aikataulut pitävät varmasti paremmin, kun kyydissä on aikaisempaa vähemmän porukkaa. Tietysti tulee hieman surullinen olo, kun niin monta hyvää tyyppiä lähtee pois, Vaheristo pohtii.

>> Lue bussiseurueen viimeisimmät kuulumiset Pikavuoron blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Anu Vaheristo

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Tutustu Sansibarin luontokohteisiin ja historiaan – viisi nähtävyysvinkkiä paratiisirannoista tunnetulle saarelle

Sansibar, Tansania

Unohtumaton sukellusloma Sansibarilla – tällä saarella haluat painua pinnan alle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja