Hyppää sisältöön

Rovaniemi kiinnostaa ulkomailla – Joulupukki houkuttelee kymmeniä kansainvälisiä mediaryhmiä Lappiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.12.2015
Rovaniemellä vierailee joulusesongin aikana kymmeniä kansainvälisiä mediaryhmiä globaaleista uutistoimistoista valtakunnallisiin televisiokanaviin ja monikansallisiin suuryrityksiin.

Runsaasti näkyvyyttä ympäri maailmaa

Maailmassa on vain yksi Joulupukin virallinen kotikaupunki, ja se näkyy Rovaniemellä joulun alla. Ulkomaisten matkailijoiden lisäksi kaupunkiin virtaa kansainvälisten viestimien edustajia erityisesti Joulupukin houkuttelemina.

– Joulupukki ja Joulupukin pajakylän taianomainen tunnelma ovat Rovaniemen uniikkeja vetonauloja. Myös Joulupukin pääpostin toiminta ja sinne saapuvat kirjemäärät sekä niiden sisältö kiinnostavat kansainvälistä mediaa, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kärkkäinen on antanut kuluvan kuukauden aikana haastatteluja muun muassa Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle sekä arvostetuille sanomalehdille Guardianille ja Financial Timesille, Australian kansalliselle tv-kanavalle Channel 9:lle, Venäjän NTV:lle ja Saksan ARD:lle – ja nekin ovat vain jäävuoren huippu.

Jouluisten matkakohteiden listauksissa Rovaniemi noteerataan järjestään ympäri maailman. Tänä vuonna globaalisti levinneiden arvostettujen matkailumedioiden CNN Travelin ja Condé Nast Travellerin lisäksi Rovaniemi on nostettu joulun kärkikohteeksi useiden Euroopan maiden ohella muun muassa Koreassa, Vietnamissa, Uudessa-Seelannissa, Brasiliassa ja Dubaissa.

Rovaniemi näkyy jouluaattona parhaaseen katseluaikaan kansallisilla televisiokanavilla Euroopassa, kun Italian RAI 2:n ja Tanskan TV 2:n kansansuosiota nauttivat juontajat välittävät joulutunnelmansa Joulupukin kotikaupungista.

Myös Kiinan valtakunnallisen tv-yhtiön CCTV:n lastenkanava tapaa Joulupukin tänä vuonna, kuten tekevät myös kansainvälisten uutistoimistojen AP:n ja Reutersin kuvaustiimit.

Visit Rovaniemi järjestää vuosittain noin 90 kansainvälistä mediavierailua Rovaniemelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Visit Rovaniemi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Easyjetin uudet reitit Rovaniemeltä

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa viisi uutta reittiä Rovaniemeltä

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Madrid, Espanja

Iberia aloittaa lennot Rovaniemeltä Madridiin – talvireitti helpottaa matkustamista Lapista Espanjaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja