Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä talven kiinnostavin nähtävyys Rovaniemellä? Lumikuutiossa on sisällä sähköauto, ja sinne pääsee ilmaiseksi

Inka Khanji artikkelin kuva
Suomen matkailu
Sähköautovalmistajan markkinointitempaus kiinnittää huomion Rovaniemellä, ja houkuttaa astumaan sisään lumesta rakennettuun Snow Space -kuutioon.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.01.2023
facebook   whatsapp

Ilmainen vierailu lumikuutiossa

Oletko sinäkin haaveillut pääsystä oikeaan lumilinnaan? Pelkästään lumesta ja jäästä valmistettuja rakennuksia on Suomessa lukuisia, mutta useimpiin ei pääse ilman pääsymaksua. Nyt Rovaniemelle on rakennettu näyttävä lumikuutio, jossa voi vierailla maksutta.

Polestarin Snow Space Rovaniemellä
Snow Space toimii näyttelytilana sähköautolle, mutta erikoinen lumesta rakennettu kuutio kiinnostaa muutenkin.

Kyseessä on ruotsalaisen sähköautovalmistaja Polestarin rakennuttama näyttelytila, joka kiinnittää huomion Rovaniemen keskustassa. Pelkästään lumesta ja jäästä rakennettu, 12 metriä leveä, 12 metriä syvä ja 12 metriä korkea kuutio kohoaa paraatipaikalla Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten, Rovaniemen kaupunginkirjaston ja kaupungintalon vieressä.

Tammikuussa 2023 pystytetty Snow Space toimii Polestarin näyttelytilana, eli sen ensisijainen tarkoitus on esitellä Polestar 2 -sähköautoa ja tarjota mahdollisuus koeajoon, mutta lumikuutio kiinnostaa myös itsessään. Harvassa paikassa on mahdollisuus piipahtaa maksutta lumesta valmistetussa rakennuksessa.

Polestarin Snow Space Rovaniemellä
Polestarilla ei ole vakituisia tiloja Rovaniemellä, joten näin lappilaiset pääsevät poikkeuksellisesti testaamaan, miten ruotsalainen sähköauto taipuu pohjoisen Suomen oloihin.

Snow Space erottuu Rovaniemen kaupunkikuvasta ja näkyy pitkälle. Paksujen lumiseinien sisällä on hyvin rauhallista, ja sähköauton lisäksi kävijät voivat katsella jäätaidetta: paikalliset taiteilijat ovat veistäneet jäästä paitsi auton renkaan myös Polestarin iskunvaimentimet ja jarrupalat.

Snow Space on avoinna tiistaista sunnuntaihin aina helmikuun 2023 loppuun asti. Se on osa Rovaniemellä 15. kertaa järjestettävää Arctic design week -tapahtumaa.

Polestarin Snow Space Rovaniemellä
Sisällä on rauhallinen tunnelma, ja sähköauton lisäksi näytillä on myös jääveistoksia.

Snow Space sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 7.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.