Kuva: Snowman Glass Resort
Snowman Glass Resort, Rovaniemi

Elämyksellinen yö Rovaniemellä – kuusi erikoista hotellia, jotka ovat supersuosittuja maailmalla

Rovaniemelle saapuu matkailijoita kaikkialta maailmasta, mistä syystä lappilaisen kaupungin majoitusvalikoima kattaa monia erikoisia majapaikkoja. Poimi vinkit ja tutustu muun muassa lumi- ja igluhotelleihin!

Snowman World Glass Resort

Joulukuussa 2017 aivan Joulupukin pajakylän tuntumaan avattu Snowman World Glass Resort tarjoaa kahdenlaista majoitusta: yöpyä voi joko lumihuoneissa tai luksusmökeissä.

Lumihuoneet sijaitsevat lumiukkomaailman yhteydessä ja ne ovat melko riisuttuja. Huoneissa on ainoastaan lämmitetty sänky, valo ja sähköpistoke, eli kaikki mitä vierailija tarvitsee elämykselliseen yöhön lumen syleilyssä.

Kuva: Snowman Glass ResortSnowman Glass Resort
Snowman Glass Resort tarjoaa suuria lasi-igluja, joiden lävitse välittyvä luonto on hyvin lähellä.

Luksusmökit sen sijaan tarjoavat lähes kaikki mahdolliset mukavuudet. Suurten, seinän kokoisten ja kattoon ulottuvien ikkunoiden lisäksi varusteluun kuuluu muun muassa sauna ja terassilla sijaitseva poreamme. Revontulia voi katsella hyvän tuurin sattuessa suoraan sängystä, eikä naapureita tarvitse ajatella, sillä vaikka seitsemän parihuoneiston mökkikylän rakennukset sijaitsevat vieretysten, ei sitä huomaa.

Snowman World Glass Resort
Joulumaantie 5

Nova Skyland Hotel

Jos haaveilet mökkimajoituksesta aivan Joulupukin pajakylän tuntumassa, on marraskuussa 2017 avattu Nova Skyland Hotel mainio valinta. Mökkikylässä on yhteensä 14 kahden mökin pareissa olevaa tasokasta majapaikkaa.

Mökkejä on saatavilla kolmessa eri koossa, mutta kaikkien varustelu sisältää saunan ja takan. Vaikka mökit sijaitsevat vieretysten, avautuu suurista ikkunoista siitä huolimatta rauhallinen metsämaisema, joka luo rauhallisen ja yksityisen tunnelman. Mökkihotellissa on keittiö, mutta hintaan sisältyy Novan ravintolassa tarjoiltava aamiainen.

Kuva: Inka KhanjiNova Skyland Hotel, Rovaniemi
Nova Skylandin mökit ovat hyvin varustettuja, ja niissä on esimerkiksi keittiöt ja takat.

Tunnelmalliset mökit ovat erityisesti kansainvälisten matkailijoiden suosiossa, mutta majoittujien joukossa on myös suomalaisia. Kiinalaisella rahalla rakennettu Nova Skyland Hotel tarjoaa kansainvälistä palvelua, sillä työntekijät hallitsevat lukuisia kieliä.

Nova Skyland Hotel
Tähtikuja 6

Panorama Design Hut

Miltä kuulostaisi yö siirrettävässä mökissä, jonka yksi seinä on lähes pelkkää ikkunaa? Vaattungin Kämppäkartanon yhteydessä sijaitsevat, talvikaudelle 2017-2018 avatut Panorama Design Hutit ovat tunnelmallisia pikkumökkejä. Ne tarjoavat mahdollisuuden olla kovallakin pakkasella sisällä lämpimässä, mutta siitä huolimatta luonnon keskellä.

Toistaiseksi maisemamökkejä on Kämppäkartanon edustalla kymmenen, mutta seuraavalle, 2018-2019 talvikaudelle aiotaan rakentaa kymmenen mökkiä lisää. Pienten mökkien siirrettävyys on kiinnostava ominaisuus, ja osa mökeistä aiotaankin siirtää Oulun edustalla sijaitsevalle Hailuodon saarelle vuonna 2020.

Kuva: Inka KhanjiPanorama Design Hut, Rovaniemi
Liikuteltavista design-mökeistä avautuu maisema suoraan metsään.

Yö mökissä luonnon keskellä on mieleenpainuva elämys, sillä ikkunasta avautuva metsämaisema tuo luonnon lähelle. Sisustuksessa on käytetty luonnonmateriaaleja, ja kompaktit mökit tarjoavat kaiken tarvittavan pienestä keittiöstä toimivaan kylpyhuoneeseen. Mökit sijaitsevat mainioiden ulkoilureittien äärellä noin 20 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Panorama Design Hut
Vaattunkikönkääntie 219

Arctic Treehouse Hotel

Napapiirillä sijaitseva Arctic Treehouse Hotel koostuu erikoisista pesämaisista mökeistä, joiden suurista panoraamaikkunoista avautuu näkymä metsään ja taivaalle. Revontulia, yötöntä yötä, tähtiaivasta ja tykkylumipuita voikin katsella kätevästi suoraan omasta sängystä.

Kuva: Inka KhanjiArctic Treehouse Hotel, Rovaniemi
Erikoinen ulkoasu ja suuri ikkuna on Arctic Treehousen valtti.

Pienissä mökeissä on kaikki matkailijan kaipaamat mukavuudet: pehmeiden sänkyjen lisäksi varusteluun kuuluu pieni keittiö, minkä lisäksi kussakin mökissä on pesämainen, parvella sijaitseva lisävuode.

Arctic Treehouse Hotel on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Hotellille myönnettiin vuoden 2017 World Luxury Awards -gaalassa palkinnot kolmessa kategoriassa: Arctic Treehouse Hotel voitti palkinnon Luxury Design Hotel, Luxury Small Hotel ja Luxury Hotel -kategorioissa.

Arctic Treehouse Hotel
Tarvantie 3

Arctic Snow Hotel

Noin 30 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta Lehtojärven rannalla sijaitseva Arctic Snow Hotel tarjoaa niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille mahdollisuuden täyttää kerran elämässä -unelma ja majoittua paksujen lumiseinien keskellä lumihotellissa. Yö lumen keskellä on jännittävä elämys, jonka toteutuminen onnistuu helposti vuosittain rakennettavassa lumihotellissa.

Kuva: Inka KhanjiArctic Snow Hotel, Rovaniemi
Rovaniemellä sijaitseva lumihotelli on suosittu vierailukohde.

Vuodesta 2009 aina talvisin rakennettu lumihotelli on suosittu majapaikka, jossa voi yöpyä niin vaatimattomissa yhden, kahden ja kolmen hengen huoneissa tai suurissa lumitaiteella koristelluissa sviiteissä. Huoneiden lisäksi lumihotellissa on myös jääbaari, -ravintola sekä jäinen kappeli, missä esimerkiksi hotellin omistajat Heidi ja Ville Haavikko on vihitty.

Vierailun aikana voi myös löylytellä pihapiiriin vuosittain rakennettavissa lumisaunoissa. Useimmat matkailijat nukkuvat lumihotellissa vain yhden yön, minkä jälkeen he siirtyvät majoittumaan Haavikoiden omistamiin igluhotelleihin.

Arctic Snow Hotel
Lehtoahontie 27

Santa’s Igloo Arctic Centre

Noin kymmenen kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva Santa’s Igloo Arctic Centre -iglukylä on kiinnostava majapaikka, joka tarjoaa unohtumattoman majoituksen metsän syleilyssä. Yli 70 hyvin varusteltua lasi-iglua mahdollistavat yöunet suoraan Lapin taivaan alla.

Iglut ovat puolittain lasia, ja lasikatto löytyy makuuhuoneen puolelta, eikä esimerkiksi kylpyhuoneesta tai eteisestä ole suoraa näkymää taivaalle. Igluissa majoittuessaan taivas on suoraan silmien edessä ja paras paikka katsella tähtitaivasta tai revontulia onkin juuri sängyssä.

Kuva: Inka KhanjiSanta's Igloo Arctic Circle
Tunnelmallinen iglukylä aivan Napapiirin tuntumassa on erikoinen majapaikka, joka tunnetaan maailman toisella puolella saakka.

Iglut sijaitsevat vieretysten, ja yhdessä rakennuksessa on aina kaksi iglua. Yhdessä iglussa majoittuu kaksi henkilöä, mutta välioven kautta kaksi iglua on helppo yhdistää yhdeksi neljän hengen majoitustilaksi. Aamiainen tarjoillaan igluhotellin päärakennuksessa.

Santa’s Igloo Arctic Centre
Joulumaankuja 8

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Snowman Glass Resort ja Inka Khanji

Päivitetty: 3.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia