Hyppää sisältöön

Hotellivinkit Rovaniemelle – 9 majapaikkaa erilaisille matkailijoille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.03.2020
Rovaniemen majoitustarjonta hemmottelee kaikenlaisia matkailijoita. Mikä näistä sopii parhaiten sinun Lapin-lomaasi?

Kaupunkilomaan: Arctic Light Hotel

Aivan Rovaniemen sydämessä, vuonna 1949 rakennetussa Kauppalantalossa sijaitseva Arctic Light Hotel on useaan kertaan palkittu hotelli, joka hurmaa kaupunkilomailijan Rovaniemellä. Lapin luontoa tunnelmoivat huoneet, mutkaton palvelu sekä erinomainen ja kehuja kerännyt aamiainen ovat vuonna 2015 avatun hotellin valtteja.

Perheomisteisessa hotellissa on 57 huonetta, ja tarjolla on kahdeksan erilaista huonetyyppiä, joihin lukeutuu myös kahdenlaisia sviittejä. Huoneet on sisustettu tummilla sävyillä, ja lappilainen tunnelma revontulineen on huoneissa vahvasti läsnä. Osassa huoneista on oma sauna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin palveluihin lukeutuu korkeatasoinen ravintola, ja se on paitsi hotellivieraiden ja muiden matkailijoiden myös paikallisten suosiossa. Erityisesti suosittu aamiainen houkuttelee vieraita myös hotellin ulkopuolelta.

>> Lue lisää: Rovaniemen putiikkihotelli hurmaa – valttina julkkiskokin luksusaamiainen

Arctic Light Hotel
Valtakatu 18

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rentoon elämysmatkaan: Snowman World Glass Resort

Joulukuussa 2017 aivan Joulupukin pajakylän tuntumaan avattu Snowman World Glass Resort tarjoaa kahdenlaista majoitusta: yöpyä voi joko lumihuoneissa tai luksusmökeissä.

Lumihuoneet sijaitsevat lumiukkomaailman yhteydessä ja ne ovat melko riisuttuja. Huoneissa on ainoastaan lämmitetty sänky, valo ja sähköpistoke, eli kaikki mitä vierailija tarvitsee elämykselliseen yöhön lumen syleilyssä.

Luksusmökit sen sijaan tarjoavat lähes kaikki mahdolliset mukavuudet. Suurten, seinän kokoisten ja kattoon ulottuvien ikkunoiden lisäksi varusteluun kuuluu muun muassa sauna ja terassilla sijaitseva poreamme. Revontulia voi katsella hyvän tuurin sattuessa suoraan sängystä, eikä naapureita tarvitse ajatella, sillä vaikka seitsemän parihuoneiston mökkikylän rakennukset sijaitsevat vieretysten, ei sitä huomaa.

Snowman World Glass Resort
Joulumaantie 5

Perhelomaan: Nova Skyland Hotel

Jos haaveilet mökkimajoituksesta aivan Joulupukin pajakylän tuntumassa, on marraskuussa 2017 avattu Nova Skyland Hotel mainio valinta. Mökkikylä tarjoaa tasokasta majoitusta kaupungin suosituimmassa matkailukeskittymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mökkejä on saatavilla kolmessa eri koossa, mutta kaikkien varustelu sisältää saunan ja takan. Vaikka mökit sijaitsevat vieretysten, avautuu suurista ikkunoista siitä huolimatta rauhallinen metsämaisema, joka luo rauhallisen ja yksityisen tunnelman. Mökkihotellissa on keittiö, mutta hintaan sisältyy Novan ravintolassa tarjoiltava aamiainen.

Tunnelmalliset mökit ovat erityisesti kansainvälisten matkailijoiden suosiossa, mutta majoittujien joukossa on myös suomalaisia. Kiinalaisella rahalla rakennettu Nova Skyland Hotel tarjoaa kansainvälistä palvelua, sillä työntekijät hallitsevat lukuisia kieliä.

Nova Skyland Hotel
Tähtikuja 6

Aktiivilomaan: Santasportin Sporthotel

Rovaniemellä sijaitsevan Santasport-urheiluopiston yhteydessä toimiva Sporthotel tekee Rovaniemen aktiivilomasta helppoa. Tyylikkäät ja hyvin varustetut huoneet soveltuvat erinomaisesti juuri urheilulomaan paitsi sijaintinsa myös varustelunsa ansiosta. Aivan Sporthotelin ulkopuolelta alkavat Ounasvaaran ladut ja ulkoilureitit, minkä lisäksi urheiluopiston palvelut ovat vain muutaman askeleen päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sporthotel tarjoaa kahden ja neljän hengen tilavia huoneita, joiden varusteluun kuuluu mikroaaltouuni, astiasto ja jääkaappi. Hotellin perhehuoneissa on lisäksi kuivaushuone ja Playstation. Osassa huoneista on sauna.

Majoituksen hintaan sisältyy maksuton aamu-uinti ja aamukuntosali, minkä lisäksi Sporthotellin vieraat saavat alennusta monista Santasportin palveluista.

Santasport Sporthotel
Hiihtomajantie 2

Lapin tunnelmointiin: Panorama Design Hut

Miltä kuulostaisi yö siirrettävässä mökissä, jonka yksi seinä on lähes pelkkää ikkunaa? Vaattungin Kämppäkartanon yhteydessä sijaitsevat, talvella 2017 avatut Panorama Design Hutit ovat tunnelmallisia pikkumökkejä. Ne tarjoavat mahdollisuuden olla kovallakin pakkasella sisällä lämpimässä, mutta siitä huolimatta luonnon keskellä.

Pienet mökit ovat siirrettäviä, ja osa mökeistä aiotaankin siirtää Oulun edustalla sijaitsevalle Hailuodon saarelle vuonna 2020.

Yö mökissä luonnon keskellä on mieleenpainuva elämys, sillä ikkunasta avautuva metsämaisema tuo luonnon lähelle. Sisustuksessa on käytetty luonnonmateriaaleja, ja kompaktit mökit tarjoavat kaiken tarvittavan pienestä keittiöstä toimivaan kylpyhuoneeseen. Mökit sijaitsevat mainioiden ulkoilureittien äärellä noin 20 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Panorama Design Hut
Vaattunkikönkääntie 219

Tasokkaalle matkalle: Haawe Boutique Apart Hotel

Syksyllä 2018 Valtakadulle avattu Haawe Boutique Apart Hotel on mainio valinta matkailijalle, joka toivoo lomaltaan tasokkaita puitteita ja huoneiston tarjoamia mahdollisuuksia. Vuonna 1933 valmistuneessa funkistalossa sijaitsevassa hotellissa on 12 huonetta ja kaksi sviittiä, jotka ovat kaikki sisustettu yksilöllisesti Lapin teemojen mukaan.

Teemasisustuksen sijaan Lapin tunnelma välittyy huoneisiin vahvasti erityisesti valaistuksen, mutta myös materiaaliratkaisujen, värien ja paikoin hyvin poikkeuksellisen designin muodossa. Haawe on sisustettu hyvällä maulla, minkä ansiosta majapaikassa viihtyy erityisen hyvin – toinen toistaan kiinnostavampia sisustusratkaisuja on hauska bongailla vierailun yhteydessä.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Rovaniemen sydämessä. Haaweessa ei ole omaa ravintolaa, mutta aamiainen löytyy valmiina huoneen keittiöstä, jossa sen voi nauttia itselle parhaiten sopivaan aikaan.

>> Lue myös: Tällainen on Rovaniemen uutuushotelli – ylellisissä huoneissa näkyy Lapin luonto

Haawe Boutique Apart Hotel
Valtakatu 22

Elämyslomaan: Arctic Treehouse Hotel

Napapiirillä sijaitseva Arctic Treehouse Hotel koostuu erikoisista pesämaisista mökeistä, joiden suurista panoraamaikkunoista avautuu näkymä metsään ja taivaalle. Revontulia, yötöntä yötä, tähtiaivasta ja tykkylumipuita voikin katsella kätevästi suoraan omasta sängystä.

Pienissä mökeissä on kaikki matkailijan kaipaamat mukavuudet: pehmeiden sänkyjen lisäksi varusteluun kuuluu pieni keittiö, minkä lisäksi kussakin mökissä on pesämainen, parvella sijaitseva lisävuode.

Arctic Treehouse Hotel on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Hotellille myönnettiin vuoden 2017 World Luxury Awards -gaalassa palkinnot kolmessa kategoriassa: Arctic Treehouse Hotel voitti palkinnon Luxury Design Hotel, Luxury Small Hotel ja Luxury Hotel -kategorioissa.

Arctic Treehouse Hotel
Tarvantie 3

Extreme-matkalle: Arctic Snow Hotel

Noin 30 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta Lehtojärven rannalla sijaitseva Arctic Snow Hotel tarjoaa niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille mahdollisuuden täyttää kerran elämässä -unelma ja majoittua paksujen lumiseinien keskellä lumihotellissa. Yö lumen keskellä on jännittävä elämys, jonka toteutuminen onnistuu helposti vuosittain rakennettavassa lumihotellissa.

Vuodesta 2009 aina talvisin rakennettu lumihotelli on suosittu majapaikka, jossa voi yöpyä niin vaatimattomissa yhden, kahden ja kolmen hengen huoneissa tai suurissa lumitaiteella koristelluissa sviiteissä. Huoneiden lisäksi lumihotellissa on myös jääbaari, -ravintola sekä jäinen kappeli, missä esimerkiksi hotellin omistajat Heidi ja Ville Haavikko on vihitty.

Vierailun aikana voi myös löylytellä pihapiiriin vuosittain rakennettavissa lumisaunoissa. Useimmat matkailijat nukkuvat lumihotellissa vain yhden yön, minkä jälkeen he siirtyvät majoittumaan Haavikoiden omistamiin igluhotelleihin. Hotelli on avoinna talvikaudella.

Arctic Snow Hotel
Lehtoahontie 27

Luksuslomaan: Santa’s Igloo Arctic Centre

Noin kymmenen kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva Santa’s Igloo Arctic Centre -iglukylä on kiinnostava majapaikka, joka tarjoaa unohtumattoman majoituksen metsän syleilyssä. Yli 70 hyvin varusteltua lasi-iglua mahdollistavat yöunet suoraan Lapin taivaan alla.

Iglut ovat puolittain lasia, ja lasikatto löytyy makuuhuoneen puolelta, eikä esimerkiksi kylpyhuoneesta tai eteisestä ole suoraa näkymää taivaalle. Igluissa majoittuessaan taivas on suoraan silmien edessä ja paras paikka katsella tähtitaivasta tai revontulia onkin juuri sängyssä.

Iglut sijaitsevat vieretysten, ja yhdessä rakennuksessa on aina kaksi iglua. Yhdessä iglussa majoittuu kaksi henkilöä, mutta välioven kautta kaksi iglua on helppo yhdistää yhdeksi neljän hengen majoitustilaksi. Aamiainen tarjoillaan igluhotellin päärakennuksessa.

Santa’s Igloo Arctic Centre
Joulumaankuja 8

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja