Kuva: Inka Khanji
Talvi Rovaniemellä

Kolme hauskaa talvielämystä Rovaniemellä – ota lomasta kaikki irti ja kokeile näitä!

Rovaniemi on täynnä kiinnostavia elämyksiä, ja talvisen kaupunkiloman aikana on mahdollisuus kokea jotain aivan uutta.

Liukulumikenkäily Ounasvaaran rinteillä

Oletko jo kuullut liukulumikengistä? Rovaniemellä sijaitsevalla Santasportin urheiluopistolla voi kokeilla monia kiinnostavia lajeja, joista liukulumikenkäily on talven 2018 kiinnostavin uutuus.

Liukulumikengät yhdistävät suksien ja lumikenkien parhaat ominaisuudet, mistä syystä niillä voi tutustua korkeidenkin hankien peittämiin maisemiin vaivattomasti. Lyhyiden suksimaisten liukulumikenkien pohjan keskikohdassa on pitoa tuova karva, joka helpottaa liikkumista rinteillä. Suksiominaisuudet mahdollistavat vauhdikkaan menon tasaisilla paikoilla, mikä monipuolistaa kokemusta.

Rovaniemi, Suomi
Kuva: Inka Khanji
Liukulumikengät mahdollistavat seikkailut puuterihangilla, ja alueen tunteva opas takaa turvallisen retken.

Ounasvaaran rinteet soveltuvat liukulumikenkäilyyn loistavasti, sillä Ounasvaaran laelta avautuvat maisemat ja näkymää koristavat tykkylumipuut luovat vaikuttavan näkymän. Alueen ja välineet tuntevan oppaan avulla metsäseikkailut ovat turvallisia ja antoisia.

Sähkökelkkasafari vie luonnonystävän hangille

Moottorikelkkailu on suosittu aktiviteetti Rovaniemellä, mutta perinteisten moottorikelkkojen aiheuttamat päästöt eivät tee elämyksestä ympäristöystävällistä. Maaliskuusta 2018 lähtien Rovaniemellä on kuitenkin tarjolla myös ekologinen vaihtoehto, sillä kaupungissa voi osallistua sähkökelkkasafarille.

Sahkökelkka
Kuva: Inka Khanji
Täysin saasteeton sähkökelkka on ympäristöystävällinen ja hiljainen vaihtoehto perinteiselle moottorikelkalle.

Sähkökelkka on täysin saasteeton vaihtoehto perinteiselle moottorikelkalle, mutta tarjoaa yhtä lailla vauhtia ja vapautta. Rovaniemeläinen Aurora eMotion järjestää sähkökelkkasafareja Lehtojärven rannalla toimivan Arctic Snow Hotel -hotellin yhteydessä.

Sähköllä toimiva kelkka on moottorikelkkaan verrattuna hyvin hiljainen, mutta tarjoaa parhaimmillaan yhtä vauhdikasta menoa. Nopeimmillaan sähkökelkalla voi päästä kelkkoja kehittävän Olli Haavikon mukaan jopa 200 kilometrin tuntivauhtia, mutta matkailijoita varten nopeus on rajoitettu 40 kilometriin tunnissa.

Talvigolf tuo vaihtelua viheriöille

Miltä kuulostaisi golfaus keskellä talvea? Rovaniemellä sijaitseva Santa Claus Golf on aloittanut toimintansa juuri talvisena golfkohteena ja palannut juurilleen muutamia vuosia sitten, kun talvikentät taas avattiin.

Talvigolf
Kuva: Inka Khanji
Rovaniemellä on mahdollisuus kokeilla golfia keskellä talvea.

Golfkenttä toimii talvikuukausina helmikuun puolivälistä huhtikuuhun, jolloin viheriö onkin valkio ja tavallisesti valkoisen pallon sijaan kentällä pelataan kirkkaan oransseilla palloilla. Talvigolfkenttä on 9-reikäinen, ja pakkasten tuomista mahdollisuuksista otetaan kaikki irti: esimerkiksi osa lyöntipaikoista sijaitsee jäätyneissä vesiesteissä.

Talvigolfmahdollisuus on avoinna pääasiassa klubin jäsenille, mutta matkailijoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan lumista golfelämystä.

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 12.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia