Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Pietariin voi matkustaa nyt ilmaisella sähköisellä viisumilla – ei käy vielä junissa

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Pietarin-matkailu helpottuu: sähköinen viisumi otettiin käyttöön lokakuussa 2019.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 02.10.2019
facebook   whatsapp

Ilmainen viisumi Pietariin

Venäjän viisumia voi hakea sähköisesti lokakuusta 2019 alkaen. Suomen kansalaiset voivat hakea viisumia ilmaiseksi liikematkoille ja matkailutarkoituksiin e-viisumisivustolla. Viisumi käy tällä hetkellä Pietariin ja Leningradin alueelle.

Viisumia voi hakea maksutta täyttämällä hakemuksen vähintään neljä kalenteripäivää ennen suunniteltua matkaa. Hakemukseen pitää liittää valokuva. Hyväksytyn viisumin voi tulostaa itse mukaansa tai näyttää puhelimen näytöltä rajatarkastuksessa.

Sähköinen viisumi on voimassa 30 päivää myöntämispäivästä, ja sillä saa oleskella enintään kahdeksan vuorokautta Pietarissa.

Jos haluaa apua sähköisen viisumihakemuksen täyttöön, monet matkatoimistot auttavat hakemuksen tekemisessä. Tällöin matkailija maksaa muutaman kympin palvelumaksun, ja matkatoimisto hoitaa hakemuksen hänen puolestaan.

Ei vielä käy Allegro-junassa

Sähköinen viisumi käy lennoille, jotka laskeutuvat Pietarin Pulkovon lentokentälle. Helsingistä Pulkovoon lentää Finnair.

Viisumi käy myös auto- ja laivaliikenteessä, eli sen saavat myös linja-autoilla ja Moby SPL:n risteilijällä matkustavat. Viisumi on voimassa Morskoi Voksal -satamassa, jonne Suomen-risteilijät saapuvat, sekä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran raja-asemilla.

Toistaiseksi sähköinen viisumi ei käy junaliikenteessä, sillä viisumintarkastuslaitteisto ei vielä toimi liikkuvissa junissa. Allegrolla tehtäville matkoille tarvitaan siis yhä maksullinen kertaviisumi tai kausiviisumi.

>> Lue vinkit Pietariin!

Lähde: Venäjän suurlähetystö Suomessa
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.