Hyppää sisältöön

Pietariin voi matkustaa nyt ilmaisella sähköisellä viisumilla – ei käy vielä junissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.10.2019
Pietarin-matkailu helpottuu: sähköinen viisumi otettiin käyttöön lokakuussa 2019.

Ilmainen viisumi Pietariin

Venäjän viisumia voi hakea sähköisesti lokakuusta 2019 alkaen. Suomen kansalaiset voivat hakea viisumia ilmaiseksi liikematkoille ja matkailutarkoituksiin e-viisumisivustolla. Viisumi käy tällä hetkellä Pietariin ja Leningradin alueelle.

Viisumia voi hakea maksutta täyttämällä hakemuksen vähintään neljä kalenteripäivää ennen suunniteltua matkaa. Hakemukseen pitää liittää valokuva. Hyväksytyn viisumin voi tulostaa itse mukaansa tai näyttää puhelimen näytöltä rajatarkastuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sähköinen viisumi on voimassa 30 päivää myöntämispäivästä, ja sillä saa oleskella enintään kahdeksan vuorokautta Pietarissa.

Jos haluaa apua sähköisen viisumihakemuksen täyttöön, monet matkatoimistot auttavat hakemuksen tekemisessä. Tällöin matkailija maksaa muutaman kympin palvelumaksun, ja matkatoimisto hoitaa hakemuksen hänen puolestaan.

Ei vielä käy Allegro-junassa

Sähköinen viisumi käy lennoille, jotka laskeutuvat Pietarin Pulkovon lentokentälle. Helsingistä Pulkovoon lentää Finnair.

Viisumi käy myös auto- ja laivaliikenteessä, eli sen saavat myös linja-autoilla ja Moby SPL:n risteilijällä matkustavat. Viisumi on voimassa Morskoi Voksal -satamassa, jonne Suomen-risteilijät saapuvat, sekä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran raja-asemilla.

Toistaiseksi sähköinen viisumi ei käy junaliikenteessä, sillä viisumintarkastuslaitteisto ei vielä toimi liikkuvissa junissa. Allegrolla tehtäville matkoille tarvitaan siis yhä maksullinen kertaviisumi tai kausiviisumi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue vinkit Pietariin!

Lähde: Venäjän suurlähetystö Suomessa
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pietari, Venäjä

Tallinkin kesän 2020 uutuus: Silja Europa risteilee Pietariin

Viron Saatse Boot poikkeaa Venäjän puolelle

Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Iisakinkirkko on helppo ja halpa nähtävyys Pietarissa – katso kuvat tornista

Tällainen on Helsingistä Pietariin risteilevä Princess Anastasia – katso kuvat ja hyppää laivan tunnelmaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja