Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin helppo on junamatka Pietariin – lue vinkit

Shutterstock artikkelin kuva
Junamatkat
Lyhyen junamatkan päässä odottaa täysin erilainen maailma - hyppää vaunuun Helsingissä ja vietä viikonloppuloma Pietarissa.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 15.08.2019
facebook   whatsapp

Helppo kaupunkikohde suomalaisille

Pietarin historialliset nähtävyydet, monipuolinen kulttuurielämä ja loistavat ostosmahdollisuudet ovat vain muutaman tunnin junamatkan päässä. Usein suomalaiset unohtavat miten lähellä itänaapurin kaunis kanavakaupunki onkaan – Pietariin on helppo lähteä vaikka katsomaan balettia tai KHL-matsia.

Moderni Allegro-juna kiitää Helsingin ja Pietarin välisen osuuden kolmessa ja puolessa tunnissa neljästi päivässä. Helsingin lisäksi kyytiin voi hypätä myös Pasilasta, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta ja Vainikkalasta. Junasta löytyy tarvittavat puitteet niin liikematkustajille kuin lapsiperheillekin.

ShutterstockPietari, Venäjä
Muutaman tunnin junamatkan päässä avautuu Pietari upeine maisemineen.

Jos itse matka merkitsee yhtä paljon kuin päämäärä, voi Pietariin matkustaa myös aina Moskovaan asti liikennöivällä venäläisellä Tolstoi-pikajunalla. Slaavilaiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään jo matkalla, sillä matkustajista huolehtivat venäläiset vaununhoitajat ja ravintolavaunussa tarjoillaan venäläisiä ruokia ja juomia.

Venäläiseen tyyliin sisustetussa yöjunassa matkustetaan 1-4 hengen hyteissä ensimmäisessä tai toisessa luokassa. Business-luokan osastot ovat yhdelle tai kahdelle hengelle ja sisältävät omat WC:t ja suihkut.

Älä unohda viisumia

Muista ottaa huomioon, että junalipun lisäksi tarvitset myös viisumin. Viisumin voi hankkia esimerkiksi Venäjän viisumikeskuksesta tai Helsingin rautatieasemalla sijaitsevasta Lähialuematkojen toimistosta.

Viisumia haettaessa tulee varata tarpeeksi aikaa matkustuslupakirjan saamiseen. Viisumityypistä riippuen noutoaika vaihtelee kahdeksasta päivästä jopa yli kuuteen viikkoon – tavallisen turistiviisumin saa kuitenkin hankittua reilussa viikossa.

Tarkista ajankohtaiset viisumikäytännöt aina ennen matkaa. Lisätietoja viisumiasioista voi lukea esimerkiksi Venäjän suurlähetystön sekä Lähialuematkojen verkkosivuilta.

Junalippuja voi tutkia ja varata VR:n verkkosivuilta. Useat matkatoimistot järjestävät myös juna- ja hotellipaketteja helppoa viikonloppulomaa kaipaaville matkailijoille.

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Pietariin

Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (10) Jätä kommentti

 1. minkä hintaisia ovat pietariinjunamatkat ja tarvitaanko joka matkalle viisumia


 2. Kaikki on käyneet jo kymmeniä kertoja Tukholmassa. Pietari on yksi kauneimmista kaupungeista, jossa olen ollut matkoilla. Paljon nähtävää ja kauniita naisiakin.
  Taksit nykyisin paljon halvempaa, keskustassa voit mennä virallisilla taksilla 4 euroa, jos tila taksia Taksovichkov http://taxovichkof.ru/

  Kahden vuoden aikana Pietariin on avattu paljon uusia hienoja ravintoloita, kuten Pmi bar. http://www.russianexpert.fi sivuilla on tietoa Suomeksi mielenkiintoisista ravintoloista ja gastro bareista. Ja paljon muuta hyvää informaatiota.


 3. Mikä on homojen ja lesbojen tilanne turistina tällä hetkellä? Uskaltaako mennä homokapakoihin tai osallistua mihinkään tilaisuuksiin? Tietääkö kukaan?


  • Itse homokapakoissa sisällä on turvallista, mutta sieltä poistulo on riskipeliä, mm. taksien käyttöön liittyy väkivallan mahdollisuus. Homotilaisuudet ovat riski, sekä väkivallan takia että poliisien mielivallan takia. Homotilaisuudet ovat laittomia, myös puhtaasti poliittiset tai ihmisoikeuksiin liittyvät.

   Joten Pietari on kaikista vaihtoehdoista huonoin matkakohde homoille ja lesboille. Turismilla tuet myös Venäjän onnetonta ihmisoikeustilannetta.

   Homona boikotoisin koko maata, ja lähtisin vaikka Tukholmaan sen sijaan.


 4. Kysyisin matkasta kaupunkiin nimeltä Saratov. Miten sinne pääsee? jos ilmoittaisit kaikki vaihtoehdot? (juna, jentokone) Mitä kyseiset matkat maksaa? Olisin lähdössä vasta huhti-toukokuussa. Mitä siellä maksaa hotellit ja ruoka?


 5. Täysin samaa mieltä! Pietari on varsinkin kesällä todella makea mesta! Jos haluatte kokea erilaisen, kulttuuri- ja viihdepitoisen kaupunkiloman suosittelen lämpimästi Aikamatkoja. Nämä kaverit ovat idän elämysmatkojen ammattilaisia! http://www.aikamatkat.fi


 6. Nämä sivut antavat osviittaa millainen paikka Pietari on.Olen käynyt itse kaksi kertaa Pietarissa ja kuvaus on oikea.Lähdin junalla edellis kesänä Helsingistä ja matka meni rattoisasti.Nähtävyydet olivat upeita perillä


 7. Hienoja tietoja.
  tänä kesänä tavoitteeni olisi saada käytyä edes pietarissa sillä maana venäjä on aivan mahtava!Moskovaan en usko ainakaan vielä pääsevän sillä kaupunkina se on niin valtava että perheeni luulee että eksyisivät sinne,minulla ainakin olisi rohkeutta lähteä sinne vaikka saman tien!
  en jaksa millään odotta pääsyä venäjän puolelle köpöttelemään ja katselemaan kaikkia sen maan nähtävyyksiä.
  venäjä on kaikki kaikessa sanon minä<3:D


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.