Hyppää sisältöön

Näin helppo on junamatka Pietariin – lue vinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.08.2019
Lyhyen junamatkan päässä odottaa täysin erilainen maailma - hyppää vaunuun Helsingissä ja vietä viikonloppuloma Pietarissa.

Helppo kaupunkikohde suomalaisille

Pietarin historialliset nähtävyydet, monipuolinen kulttuurielämä ja loistavat ostosmahdollisuudet ovat vain muutaman tunnin junamatkan päässä. Usein suomalaiset unohtavat miten lähellä itänaapurin kaunis kanavakaupunki onkaan – Pietariin on helppo lähteä vaikka katsomaan balettia tai KHL-matsia.

Moderni Allegro-juna kiitää Helsingin ja Pietarin välisen osuuden kolmessa ja puolessa tunnissa neljästi päivässä. Helsingin lisäksi kyytiin voi hypätä myös Pasilasta, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta ja Vainikkalasta. Junasta löytyy tarvittavat puitteet niin liikematkustajille kuin lapsiperheillekin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPietari, Venäjä
Muutaman tunnin junamatkan päässä avautuu Pietari upeine maisemineen.

Jos itse matka merkitsee yhtä paljon kuin päämäärä, voi Pietariin matkustaa myös aina Moskovaan asti liikennöivällä venäläisellä Tolstoi-pikajunalla. Slaavilaiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään jo matkalla, sillä matkustajista huolehtivat venäläiset vaununhoitajat ja ravintolavaunussa tarjoillaan venäläisiä ruokia ja juomia.

Venäläiseen tyyliin sisustetussa yöjunassa matkustetaan 1-4 hengen hyteissä ensimmäisessä tai toisessa luokassa. Business-luokan osastot ovat yhdelle tai kahdelle hengelle ja sisältävät omat WC:t ja suihkut.

Älä unohda viisumia

Muista ottaa huomioon, että junalipun lisäksi tarvitset myös viisumin. Viisumin voi hankkia esimerkiksi Venäjän viisumikeskuksesta tai Helsingin rautatieasemalla sijaitsevasta Lähialuematkojen toimistosta.

Viisumia haettaessa tulee varata tarpeeksi aikaa matkustuslupakirjan saamiseen. Viisumityypistä riippuen noutoaika vaihtelee kahdeksasta päivästä jopa yli kuuteen viikkoon – tavallisen turistiviisumin saa kuitenkin hankittua reilussa viikossa.

Tarkista ajankohtaiset viisumikäytännöt aina ennen matkaa. Lisätietoja viisumiasioista voi lukea esimerkiksi Venäjän suurlähetystön sekä Lähialuematkojen verkkosivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Junalippuja voi tutkia ja varata VR:n verkkosivuilta. Useat matkatoimistot järjestävät myös juna- ja hotellipaketteja helppoa viikonloppulomaa kaipaaville matkailijoille.

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Pietariin

Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pietari, Venäjä

Tallinkin kesän 2020 uutuus: Silja Europa risteilee Pietariin

Viron Saatse Boot poikkeaa Venäjän puolelle

Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Iisakinkirkko on helppo ja halpa nähtävyys Pietarissa – katso kuvat tornista

Tällainen on Helsingistä Pietariin risteilevä Princess Anastasia – katso kuvat ja hyppää laivan tunnelmaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja