Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkatoimistot aloittavat lentokompensoinnin – Tjäreborg ja Tui tuovat lentokompensoidut matkat suomalaisten saataville

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Tjäreborg ja Tui alkavat kompensoida asiakkaidensa lentomatkoista aiheutuvia päästöjä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.04.2019
facebook   whatsapp

Matkoista aiheutuvat päästöt kompensoidaan jatkossa

Matkailun aiheuttamat hiilidioksidipäästöt herättävät rutkasti kysymyksiä niin matkailijoissa kuin matkatoimistoissa. Tjäreborg ja Tui alkavat kompensoida asiakkaidensa lentopäästöjä.

Käytännössä tämä tarkoittaa molempien matkatoimistojen kohdalla sitä, että matkojen päästöt kompensoidaan vähentämällä sama määrä päästöjä muualla eri projekteja tukemalla.

Eri toimijoilla erilaiset käytännöt

Tjäreborg aloittaa päästökompensoinnin 29. huhtikuuta 2019 alkaen, Tui 1. toukokuuta 2019 lähtien.

Tjäreborg on osa kansainvälistä Thomas Cook -konsernia, ja koko konsernin laajuudella päästökompensointi koskee 1,5 miljoonan asiakkaan lentopäästöjä. Myös konsernin työntekijöiden työmatkat kompensoidaan. Tjäreborgin kompensointi kattaa kaikkien matkatoimiston käyttämien lentoyhtiöiden matkat. Yhtiön tavoitteena on vähentää koko konsernin toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia paitsi kotimaassa myös lentomatkoilla ja kotimaassa.

– Haluamme auttaa asiakkaitamme toteuttamaan lomamatkansa kestävämmin, ja tehdä siitä yksinkertaista. Siksi olemme päättäneet ilmastokompensoida kaikki lentomatkat asiakkaidemme puolesta. Matkailuala on suuri työllistäjä ja mahdollistaa eri kulttuurien välisiä kohtaamisia, mutta se myös tuottaa haitallisia kasvihuonekaasuja. Päätavoitteemme luonnollisesti on vähentää haitallisia päästöjä. Lentopäästöjen hyvitys on kuitenkin tärkeä edistysaskel matkallamme ilmastoneutraaliksi yritykseksi, ja se kompensoi päästöjä, joita ei vielä pystytä muulla keinoin estämään, sanoo Magnus Wikner, Thomas Cookin Pohjois-Euroopan konsernijohtaja.

ShutterstockMatkatoimistojen lentokompensaatiot
Matkatoimistot ohjaavat kompensaatiot projekteihin, jotka toimivat suosituissa matkailumaissa.

Tuin kompensaatiot koskevat yhtiön kaikkien pohjoismaalaisten asiakkaiden lentoja Tuin oman lentoyhtiön koneilla, mutta myös majoittumista Tuin omissa hotelleissa, yhteensä yli 2 000 lentoa ja 200 hotellia.

– Olemme työskennelleet monta vuotta vähentääksemme matkailun vaikutusta ilmastoon, nyt otamme seuraavan askeleen. Tämä on suuri investointi, jonka avulla voimme varmistaa, että asiakkaamme tuntevat, että voivat jatkaa matkustamista. Varmistamme, että sama määrä hiilidioksidia, mitä lento ja hotelli tuottavat, vähennetään toisessa paikassa. Asiakkaamme haluavat jatkaa matkustamista kestävämmin, olemme jo tehneet paljon vähentääksemme päästöjä, tämä on seuraava askel koti kestävämpää matkailua, sanoo Alexander Huber, Tuin Pohjoismaista vastaava toimitusjohtaja.

Kompensaatio ohjataan matkakohteisiin

Molemmat matkatoimistot kompensoivat investoimalla projekteihin maissa, jotka lukeutuvat yhtiöiden kohdevalikoimaan.

Tjäreborg tukee muun muassa päästöjen vähentämistä ja puhtaan veden saavuttamista Itä-Afrikassa ja Gambiassa, tuulivoiman edistämistä Sri Lankalla, Turkissa ja Intiassa sekä puiden istutusta Espanjassa. Tui taas tukee projekteja, jotka tuottavat energiaa auringosta, tuulesta, vedestä ja biokaasusta Intiassa, Thaimaassa ja Vietnamissa alueilla, joissa muuten käytettäisiin hiilienergiaa.

Matkatoimistojen yhteistyökumppanit täyttävät muun muassa YK:n puhtaan kehityksen mekanismin vaatimukset. Tjäreborg toimii yhteistyössä Natural Capital Partnersin kanssa, Tui Sout Polen -järjestön kanssa.

Lähteet: Tjäreborg ja Tui
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.