Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tjäreborg luopuu maskivaatimuksesta lennoilla – koskee vain yhtä lentoyhtiötä

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Tjäreborg poistaa maskipakon 1. 4. 2022 alkaen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.03.2022
facebook   whatsapp

Maskipakko pois vain Sunclass Airlinesin lennoilla

Tjäreborgin Suomesta lähtevillä lomalennoilla ei ole maskipakkoa huhtikuusta alkaen. Yhtiö tiedottaa uuden ohjeistuksen koskevan ainoastaan Tjäreborgin oman Sunclass Airlinesin lentoja Suomesta. Aikaisemmin maskipakko on poistunut Sunclass Airlinesin lennoilta Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.

Matkatoimisto perustelee maskipakon poistamista parantuneella pandemiatilanteella ja sillä, että useat lentoyhtiöt Pohjoismaissa ovat jo luopuneet maskivaatimuksesta.

– Viime aikoina meiltä on yhä useammin kysytty maskin käytöstä. Kun nyt kotimaassakin käyttösuosituksia on lievennetty, katsomme sopivaksi luopua vaatimuksesta lomalennoillamme. Jokainen päättää toki itse, ja maskia saa mieluusti käyttää lennolla, mutta enää se ei ole ehdoton vaatimus. Uskoisin, että uudistus otetaan hyvin vastaan, sanoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Vaikka maskisuositus muuttuu, tarkennetut hygieniakäytännöt jatkuvat yhä Sunclassin lentokoneissa niin ennen lentoa kuin lentomatkankin aikana. Lisäksi lentokoneissa on tehokkaat HEPA-suodattimet ja matkustamon ilma vaihtuu 2–3 minuutin välein.

Tjäreborgin kautta varatuilla, muilla kuin Sunclass Airlinesin lennoilla, toimitaan aina kunkin lentoyhtiön ohjeistuksen mukaan.

Tjäreborgin lisäksi myös esimerkiksi Tui on poistanut maskipakon 11.3. alkaen Tyi Flyn operoimilta lennoilta.

Lähde: Tjäreborg
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Onhan lentokoneessa hepa-suodattimet, mutta enpä tässä järkyttävässä koronatilanteessa matkustaisi ilman FFP2-maskia. Mutta siitä vaan muut. Kiva sitten saada matkakohteessa parin päivän päästä oireita ja jäädä karanteeniin. Mutta kun moni ihminen on darwin-awards-ehdokas, niin minkäs sille voi.
    Se ei kauheasti auta, ettei ole niin kovin vakavakaan tauti, mutta jos ulkomailla pärskit ja köhit, niin varmasti tie vie koronatestiin ja sinne jäät.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.