Hyppää sisältöön

Katoavatko kannabiskahvilat Amsterdamista? Kaupungin vanhin coffeeshop joutui sulkemaan ovensa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.01.2017
Amsterdamin ensimmäinen coffeeshop suljettiin. Monet epäilevät trendin leviävän.

Loppuuko pössyttely Amsterdamissa?

Laillisista kannabiskahviloistaan tunnetun Amsterdamin vanhin coffeeshop Mellow Yellow on joutunut sulkemaan ovensa vuodenvaihteessa. Turistikohteeksi muuttunut kahvila avattiin jo vuonna 1967.

Uutissivusto The Telegraphin mukaan sulkemisen takana oli lainsäädäntö, jonka mukaan coffeeshop ei voi sijaita alle 250 metrin päässä koulusta. Määräyksen toimeenpano vaikutti yhteensä 28 kahvilaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvilan omistaja yritti taistella sulkemista vastaan jopa oikeudessa, sillä suurin osa läheisen kampaamokoulun oppilaista on täysi-ikäisiä. Yritys ei kuitenkaan onnistunut.

Amsterdam on ainakin toistaiseksi välttynyt muita Alankomaiden kaupunkeja koskevalta käytännöltä, joka vaatii coffeeshopeissa vierailevilta kävijöiltä niin kutsutun kannabispassin. Tämä tarkoittaa sitä, että Amsterdamin ulkopuolella kahvilat ovat auki vain paikallisille.

Amsterdamissa määräys on onnistuttu sivuuttamaan, sillä turistien suosimassa kaupungissa on vedottu katukaupan ehkäisemiseen.

Osa paikallisista kuitenkin uskoo, että kannabiskahvilat saattavat hävitä kokonaan. Amsterdamissa puolet coffeeshopeista on sulkenut ovensa viimeisten 20 vuoden aikana, mutta kaupungissa on edelleen 167 kahvilaa.

Lentoyhteydet matkailijoiden suosimaan Amsterdamiin ovat parantumassa Suomessa tänä vuonna, sillä Finnairin suoran reitin kilpailijaksi on aukeamassa peräti kaksi halpareittiä. Sekä Transavia että Norwegian aloittavat lennot huhtikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: The Telegraph
Kuva: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raippaluoto, Suomi

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista kesää varten

Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Amsterdamin parhaat nähtävyydet – 17 paikkaa

Roomasta on helppo vierailla minivaltio Vatikaanissa

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Pitävätkö lentokonemyytit paikkansa?

Kymmenen yleistä lentomyyttiä – joko tiesit, etteivät nämä uskomukset pidä paikkaansa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja