Hyppää sisältöön

Shoppailuvinkit Amsterdamiin – näin löydät hyvät tuliaiset ja teet parhaat löydöt

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.01.2018
Amsterdam on erinomainen shoppailukaupunki, missä lomabudjetin saa kulumaa nopeasti. Katso tästä vinkit kaupungin ostoskeitaisiin ja tee huimia löytöjä!

Vietä unohtumaton shoppailuloma Amsterdamissa

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam tarjoaa hyvät shoppailumahdollisuudet kaikenlaisille matkailijoille. Kaupungissa on mainio valikoima niin tavarataloja, ketjuliikkeitä, pikkuputiikkeja kuin käytettyjen tavaroiden myymälöitä sekä kukkatorejakin. Valikoimaa riittää monelle budjetille.

Kauppojen aukioloajat vaihtelevat runsaasti päivästä riippuen, sillä esimerkiksi maanantaisin liikkeet avaavat ovensa tavallisesti vasta iltapäivän puolella. Torstaisin kaupat taas ovat avoinna aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, ja sunnuntaisin ne ovat auki vain iltapäivän. Muina päivinä kaupat ovat tavallisesti avoinna aamusta alkuiltaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoAmsterdam, Alankomaat
Amsterdamin parhaat shoppailupaikat sjaitsevat kaupungin keskustassa.

Useimmat liikkeet sulkevat ovensa pyhäpäivinä, mikä kannattaa huomioida matkasuunnitelmia tehdessä. Esimerkiksi pääsiäinen ei välttämättä ole otollinen ajankohta Amsterdamin shoppailulomaa ajatellen.

Tee ostoksia ketjuliikkeissä

Jos haluat tehdä edullisia löytöjä tunnetuissa eurooppalaisissa ketjuliikkeissä, ota suunnaksi Kalverstraatin ja Leidsestraatin ostoskadut. Näiden katujen varsilla sijaitsevat kaikki tunnetut kansainvälisten ketjujen liikkeet.

Kalverstraatilla sijaitsee runsaasti eri halpaketjujen ja edullisten merkkien, kuten esimerkiksi H&M:n, Zaran ja Espritin, liikkeitä. Viereisen Leidsestraat-kadun varrella olevat kaupat ovat pääasiassa hieman naapurikadun putiikkeja kalliimpia laatuliikkeitä.

Jos teet ostoksia mieluiten ostoskeskuksessa, sijaitsee Kalverstraatilla monipuolinen De Kalvertoren -ostoskeskus, missä sijaitsevat muun muassa H&M:n, Dieselin, Leviksen ja Mangon liikkeet.

Shoppaile luksusliikkeissä ja pikkuputiikeissa

Luksusbrändien ystävien kannattaa ottaa suunta Amsterdamin museoalueelle, missä sijaitseva P.C. Hoofstraat -katu on täynnä kansainvälisesti katu-uskottavia huippumerkkejä. Kadun varrella sijaitsevat muun muassa Louis Vuittonin, Mulberryn ja Chanelin putiikit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pieniä tunnelmallisia putiikkeja kaipaavan matkailijan paratiisi löytyy yhdeksän kadun ostosalueelta, De Negen Straatjes -alueelta, joka sijaitsee aivan kaupungin historiallisessa keskustassa. Alueella on yhdeksän kapeaa katua, joita kutsutaan yhteisesti yhdeksän kadun ostosalueeksi.

Hyvä valikoima pikkuputiikkeja löytyy myös Haarlemmergijk- tai Utrechtstraat-kaduilta.

Tavarataloja, outlet-kyliä ja monipuolisia markkinoita

Amsterdamin paras ja monipuolisin tavaratalo sijaitsee aivan kaupungin ytimessä Dam-aukiolla. Näyttävässä historiallisessa rakennuksessa sijaitseva De Bijenkorf -tavaratalo tarjoaa laajan valikoiman tuotteita vaatteista ja kosmetiikasta kenkiin ja kodintavaroihin. Tavaratalon valikoimaan kuuluu monia kansainvälisiä huippubrändejä, jotka löytyvät kaikki kätevästi saman katon alta.

Amsterdam, Alankomaat
Amsterdamissa on rutkasti tunnelmallisia pikkuputiikkeja, joissa voi tehdä erinomaisia löytöjä.

Edullisia muotilöytöjä rakastavalle matkailijalle Amsterdam tarjoaa todellisen ostosparatiisin. Noin 60 kilometrin päässä Amstedamin keskustasta sijaitseva Batavia Stad Amstedam -Outlet-kylä tarjoaa kävijöille yli 250 muotibrändien kauppaa, kahvilaa ja ravintolaa. Tuotteet ovat tavallisesti 30–70 prosentin alennuksessa. Outlet-kylään tarjolla on näppärä kuljetus Amsterdamin keskustasta.

Shoppailupäivä amsterdamilaisilla toreilla kruunaa matkan, ja kaupungissa on valtavasti erilaisia toreja kauniista kukkatoreista perinteisiin hedelmä- ja vihannestoreihin. Vieraile ainakin erikoisella Albert Cyupmarkt -torilla, Amsterdamin kuuluisalla kukkatorilla sekä IJ-Hallenin kirpputorilla.

Älä unohda tuliaisia

Amstedamin-matkalta on hankala palata kotiin ilman tuliaisia, sillä tarjontaa on todella paljon. Perinteisimpiä Amsterdamin-tuliaisia ovat pienet ja suuret puukengät, ruokakaupoistakin saatavat herkulliset stroopwafel-vohvelit sekä tietysti tuoreet, komeat tulppaanit.

[rp_tickets source=”paasyliput/amsterdam/”]

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä edulliset lennot Amsterdamiin Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Iamsterdam / Marie Charlotte Pezz

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Amsterdamin parhaat nähtävyydet – 17 paikkaa, jotka haluat kokea

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin – KLM avaa uuden reitin joulukuussa

Amsterdam

Amsterdamin hotellit – lue vinkit erilaisille matkailijoille ja löydä oma suosikkisi

Kesäinen ja vehreä maisema Amsterdamin taloihin

Tampereen lentotarjonta monipuolistuu kerralla: seitsemän uutta Euroopan-kohdetta kesäksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja